5+1 πιθανοί προορισμοί για τον Τέρι

5+1 πιθανοί προορισμοί για τον Τέρι

5+1 πιθανοί προορισμοί για τον Τέρι

bet365

Ο αρχηγός της Τσέλσι αποχωρεί το καλοκαίρι από τους «μπλε» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει ποια μπορεί να είναι τα επόμενα βήματα στην καριέρα του 35χρονου αμυντικού.

Εδώ Τέρι, εκεί Τέρι... που θα πάει ο Τέρι; Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι η έκφραση, από τη στιγμή που ο αρχηγός της Τσέλσι δήλωσε πως δε θα συνεχίσει την καριέρα του στους «μπλε», μετά το τέλος της σεζόν. Αν και είναι ήδη 35 ετών, ο Άγγλος αμυντικός δήλωσε, ωστόσο, πως δε θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αλλά θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο για ένα ή δύο χρόνια ακόμα. Αυτή του η δήλωση, μπορεί να δημιούργησε κάποιες ελπίδες στους φίλους της Τσέλσι (μήπως γίνει... κάτι και παραμείνει στην ομάδα), όμως δημιούργησε και πολλά σενάρια, σχετικά με τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ήδη, κάποιοι σύλλογοι έχουν εκφράσει φιλολογικό ενδιαφέρον για την απόκτησή του και το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει τους πιθανούς και... απίθανους προορισμούς για τον αρχηγό της Τσέλσι, μετά το καλοκαίρι.

Ηνωμένες Πολιτείες
Η μετακίνησή του στο MLS αποτελεί αυτή τη στιγμή το Νο1 φαβορί για τον επόμενο προορισμό στην καριέρα του Τζον Τέρι. Ο ίδιος, άλλωστε, είχε δηλώσει πριν από περίπου ένα χρόνο πως θα ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του είτε στην Τσέλσι, είτε σε κάποια ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το MLS αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική χρόνο με το χρόνο, γι’ αυτό και προσελκύει μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στο πρόσφατο παρελθόν, την αρχή είχε κάνει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ (φυσικά τη δεκαετία του ’70 είχε αγωνιστεί και ο μεγάλος Πελέ), ενώ αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ αγωνίζονται οι πρώην συμπαίκτες του Τέρι, Φρανκ Λάμπαρντ και Άσλεϊ Κόουλ, όπως και οι Στίβεν Τζέραρντ και Αντρέα Πίρλο. Όλοι τους, δηλαδή, είναι... σειρές με τον 35χρονο αμυντικό. Όσο για το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του MLS για την τελική απόφαση του Τέρι; Μία ενδεχόμενη μετακόμιση στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αφήσει ευχαριστημένη και τη σύζυγο του, Τόνι Πουλ.

Ιταλία
Δεν είναι λίγοι οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μετά από πολλά χρόνια καριέρας στην Πρέμιερ Λιγκ, παίρνουν το τελευταίο διάστημα μεταγραφή σε ομάδα της Serie A. Μάλιστα, η αμυντική «φύση» του ιταλικού πρωταθλήματος προσελκύει αμυντικούς παίκτες, όπως είναι και ο Τζον Τέρι. Ο πρώην συμπαίκτης του στην Τσέλσι, Άσλεϊ Κόουλ, πήγε το 2014 στη Ρόμα, ενώ την ίδια χρονιά μετακόμισαν στην Ιταλία ο Νεμάνια Βίντιτς (Ίντερ) και ο Πατρίς Εβρά (Γιουβέντους). Μία ομάδα που θα ήθελε διακαώς να έχει στις τάξεις της τον Τέρι είναι η Ίντερ. Ο προπονητής της, Ρομπέρτο Μαντσίνι, προσπάθησε να τον αποκτήσει, όταν ο ίδιος ήταν στο τιμόνι της Μάντσεστερ Σίτι, όμως ο Τέρι είχε μείνει πιστός στην Τσέλσι. Τώρα όμως;

Κίνα
Αποτελεί τον πιο μακρινό πιθανό προορισμό στην καριέρα του Τζον Τέρι, όμως ποιος μπορεί να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο, όταν στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο μετακινήθηκαν στην Κίνα ποδοσφαιριστές, όπως ο Τζάκσον Μαρτίνες, ο Ζερβίνιο, ο Γκουαρίν, αλλά και ο μέχρι πρότινος συμπαίκτης του Τέρι στην Τσέλσι, Ραμίρες. Κανείς από αυτούς δεν είναι Ευρωπαίος (σημειώστε το αυτό), ωστόσο τα λεφτά που προσφέρουν οι Κινέζοι προκαλούν «ίλιγγο» και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Πόσο μάλλον στην περίπτωση του Τέρι, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι είχε μεταβεί στην Κίνα, ως προσκεκλημένος της Guangzhou, προκειμένου να πάρει μέρος σε περιοδεία του συλλόγου. Με το αζημείωτο, φυσικά...

Τουρκία
Κάθε χρόνο που περνάει η γειτονική μας χώρα προσελκύει ολοένα και περισσότερους αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, έστω και στη δύση της καριέρας τους. Ενδεικτικό είναι πως φέτος στην τουρκική Süper Lig αγωνίζονται παίκτες όπως ο Φαν Πέρσι, ο Ποντόλσκι, ο Ετό, ο Σνάιντερ και ο Νάνι, ενώ παλαιότερα είχε παίξει ένας από τους ηγέτες της Τσέλσι, Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ήδη, ενδιαφέρον για την απόκτηση του Τέρι έχει εκδηλώσει η Φενερμπαχτσέ, η οποία εκτός από μεγάλο πορτοφόλι, έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα. Έχει έδρα στην Κωνσταντινούπολη, μία πόλη που δεν απέχει πολύ από την πατρίδα του Άγγλου και είναι πολύ πιο κοντά από την Κίνα ή το Κατάρ.

Κατάρ
Ένας ακόμη φαν του Τέρι είναι ένας πρώην συμπαίκτης του, που τώρα βρίσκεται στο Κατάρ. Ο λόγος για τον Τζιανφράνκο Τζόλα, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι προπονητής της Αλ Αραμπί και παλαιότερα αγωνιζόταν μαζί με τον Τέρι στην Τσέλσι. Οι Άραβες ιδιοκτήτες της ομάδας ποντάρουν στην καλή σχέση των δύο πρώην συμπαικτών και φυσικά στο χαλί με πετροδόλαρα, που ετοιμάζονται να στρώσουν στον Άγγλο, ώστε να πει το μεγάλο «ναι». Στο οικονομικό κομμάτι, άλλωστε, καμία ομάδα από το Κατάρ δεν υπολείπεται, γι’ αυτό και δεν αποκλείεται να μην είναι μόνο η Αλ Αραμπί, που θα ενδιαφερθεί για τον 35χρονο αμυντικό. Μάλιστα, δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την προσπάθεια να δελεάσουν (ανεπιτυχώς) με αυτό τον τρόπο τους Πίρλο και Τζέραρντ, ενώ μην ξεχνάμε πως στο Κατάρ είχε αγωνιστεί στο πρόσφατο παρελθόν ο Ραούλ.

Αγγλία
Πρόκειται για τον... +1 (απίθανο) προορισμό του Τέρι μετά το καλοκαίρι. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν επιθυμεί να αγωνιστεί σε άλλον αγγλικό σύλλογο στην καριέρα του, πλην της Τσέλσι, κάτι που όμως είχε δηλώσει και ο Λάμπαρντ, φεύγοντας από τους «μπλε», πριν από δύο χρόνια. Τότε, ο Άγγλος μέσος υπέγραψε στη New York City, όμως την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στο «αδελφάκι» των Αμερικανών, την Μάντσεστερ Σίτι. Μάλιστα, πέτυχε και γκολ εναντίον της Τσέλσι. Επειδή, λοιπόν, η παροιμία λέει «ποτέ μη λες ποτέ», έτσι και τώρα δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Ήδη άλλωστε, η Άρσεναλ τον «ζαχαρώνει», μέσω του Τσεχ, ενώ πόσες ομάδες στην Αγγλία δε θα τον ήθελαν στο ρόστερ τους, έστω και οδεύοντας στα 36 του χρόνια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα