Όταν ο Σουάρες παίρνει το όπλο του (vids)

Όταν ο Σουάρες παίρνει το όπλο του (vids)

Όταν ο Σουάρες παίρνει το όπλο του (vids)

bet365

Με αφορμή το «καρέ» του επιθετικού της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Βαλένθια, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει σε ποιους άλλους αγώνες στην καριέρα του έχει πετύχει από τέσσερα γκολ και πάνω ο Ουρουγουανός επιθετικός.

Στην ονειρεμένη βραδιά της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Βαλένθια, ο Λουίς Σουάρες απέδειξε γιατί θεωρείται από πολλούς ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη αυτή την περίοδο. Με τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε, έφτασε τα 35 σε 33 παιχνίδια φέτος και «απειλεί» ένα σωρό ρεκόρ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά, που ο Σουάρες σημείωσε τέσσερα γκολ με την Μπαρτσελόνα, ωστόσο το συγκεκριμένο επίτευγμα δεν του είναι άγνωστο. Τέσσερα γκολ έχει πετύχει τρεις φορές με τη φανέλα του Άγιαξ, μία φορά με τη Λίβερπουλ, μία φορά με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ σε έναν αγώνα ο Ουρουγουανός επιθετικός «δάγκωσε» έξι φορές!

Άγιαξ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 5-0 (20/8/2009)
Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Άγιαξ τη σεζόν 2009-10 στο Γιουρόπα Λιγκ ξεκίνησε τον Αύγουστο, με αντίπαλο τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στον τελευταίο γύρο της προκριματικής φάσης. Ο Λουίς Σουάρες φρόντισε από το πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Σημείωσε τα τέσσερα πρώτα γκολ του «Αίαντα» στο τελικό 5-0, μετατρέποντας σε διαδικαστικού χαρακτήρα τον επαναληπτικό στην Μπρατισλάβα.

Φένλο – Άγιαξ 0-4 (20/9/2009)
Ακριβώς ένα μήνα μετά το «καρέ» απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ο Σουάρες έδειξε πως ήταν «καυτός» και στο πρωτάθλημα Ολλανδίας. Ένα γκολ στο ξεκίνημα της εκτός έδρας αναμέτρησης με τη Φένλο, ένα στο τέλος και άλλα δύο ενδιάμεσα ολοκλήρωσαν την ποδοσφαιρική παράσταση του Ουρουγουανού στο Seacon Stadion.

Άγιαξ – Ρόντα 4-0 (3/2/2010)
Ασυγκράτητος ήταν τη σεζόν 2009-10 ο Ουρουγουανός φορ, καθώς σε έναν ακόμη αγώνα σημείωσε τέσσερα γκολ. Ο Άγιαξ τα είχε βρει σκούρα απέναντι στη Ρόντα, στο πρώτο ημίχρονο στην Άμστερνταμ Αρίνα, με τον Σουάρες να αναλαμβάνει να λύσει μόνος του το γόρδιο δεσμό. Πέτυχε τέσσερα τέρματα μέσα σε διάστημα 30 λεπτών (τα δύο με πέναλτι), δίνοντας στην ομάδα του μία εντυπωσιακή νίκη στο πρωτάθλημα.

Λίβερπουλ – Νόριτς 5-1 (4/12/2013)
Η καλύτερη «πελάτισσα» στην καριέρα του Λουίς Σουάρες είναι μέχρι στιγμής η αγγλική Νόριτς. Έχει αγωνιστεί μόλις έξι φορές εναντίον της και έχει πετύχει συνολικά 12 τέρματα (ακολουθούν η Βίλεμ με 11 γκολ σε 9 ματς και η Ρόντα με γκολ σε 8 ματς). Τα τέσσερα από αυτά σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013, στο εντυπωσιακό 5-1 της Λίβερπουλ απέναντι στα «καναρίνια». Ούτε όμως αυτό το «καρέ», ούτε τα 31 γκολ του Ουρουγουανού εκείνη τη σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, στάθηκαν αρκετά για να κατακτήσουν οι «κόκκινοι» το πρωτάθλημα.

Ουρουγουάη – Χιλή 4-0 (11/11/2011)
Τέσσερα γκολ έχει πετύχει ο Σουάρες με όλους τους μεγάλους συλλόγους, που έχει αγωνιστεί. Γιατί, λοιπόν, να μην το κάνει και με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του; Στον αγώνα ανάμεσα στην Ουρουγουάη και τη Χιλή στο Μοντεβιδέο, για τη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, ο Σουάρες πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της «σελέστε», στο εντυπωσιακό 4-0 επί των «κόκκινων».

WHC – Άγιαξ 1-14 (23/12/2009)
Πολλοί προπονητής είχαν και έχουν κατηγορηθεί πως «σνομπάρουν» το θεσμό του κυπέλλου, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές. Ο Μάρτιν Γιολ, λοιπόν, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλους τους βασικούς του, απέναντι στην ερασιτεχνική WHC και το αποτέλεσμα ήταν εκκωφαντικό. Ο Άγιαξ πέτυχε 14 γκολ, με τον Σουάρες να σημειώνει τα έξι από αυτά. Σύμπτωση; Και πάλι ήταν για τη σεζόν 2009-10.

 

Τελευταία Νέα