Ο χρόνος του Φαν Χάαλ τελειώνει

Gazzetta team
Ο χρόνος του Φαν Χάαλ τελειώνει

bet365

Ο Paul Wilkes βρέθηκε στο Old Trafford και γράφει πέντε πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση της Γιουνάιτεντ με τη Σαουθάμπτον.

Για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς στη σεζόν ο Φαν Χάαλ προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του με 3 στο κέντρο της άμυνας σε σύστημα 3-4-1-2. Ο Ολλανδός επέλεξε τον Νταρμιάν για τη δεξιά πλευρά της τριάδας, με τους Λίνγκαρντ και Μπόρθγουικ-Τζάκσον να παίζουν όλη την πλευρά.

Ήταν μάλλον η απάντηση στον συμπατριώτη του, καθώς και ο Κούμαν χρησιμοποίησε το ίδιο σύστημα. Αυτό, πάντως, επέτρεψε στους κόκκινους διάβολους να παίξουν με τον Μαρσιάλ δίπλα στον Ρούνεϊ στην επίθεση. «Το σημαντικό όταν αλλάζεις σύστημα είναι να έχεις τους παίκτες για να το παίξεις. Και εμείς τους έχουμε», παραδέχθηκε ο Κούμαν μετά το ματς. Ήταν ένα παιχνίδι για αμυντικούς και οι δικοί του τα πήγαν περίφημα.

Η Γιουνάιτεντ πετάει στα σκουπίδια το πρώτο ημίχρονο

Οι αποδοκιμασίες ήταν έντονες με το τελευταίο σφύριγμα για το ημίχρονο. Στα πρώτα 45’ είχαμε μόλις 1 σουτ εντός εστίας με τον Μπλιντ στο 13’. Και αν οι οπαδοί πίστεψαν ότι η ομάδα του δεν μπορεί να τα πάει χειρότερα στο δεύτερο μέρος, έκαναν λάθος: παρέμεινε το μοναδικό σουτ των γηπεδούχων, που βρήκε στόχο.

Ο Φαν Χάαλ πριν το ματς είχε πει ότι η ομάδα του έπρεπε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της, όμως θα ήταν πολύ γενναιόδωρο να πούμε ότι μία τελική από μακριά ενός αμυντικού ήταν κλασική ευκαιρία. Οι κόκκινοι διάβολοι ήταν πολύ αργοί, με το σύστημα να μην βοηθάει και πολύ στην κατοχή στο πρώτο μέρος.

Δεν είναι σοκ για κανέναν το γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ έχει σκοράρει μόλις σε 1 από τα τελευταία 10 ματς εντός έδρας στο πρώτο 45λεπτο. Στα 11 ματς πρωταθλήματος στο Old Trafford φέτος είχαμε μόλις 3 γκολ – τα λιγότερα από κάθε άλλο στάδιο – και το εντυπωσιακό είναι ότι μόλις το 1 από αυτά ήρθε από παίκτη της Γιουνάιτεντ. Ο Μάτα μπήκε στη θέση του Φελαϊνί με το ξεκίνημα της επανάληψης, κάτι που ενθουσίασε τους οπαδούς, όμως οι ευκαιρίες δεν ήρθαν.

Ο Μανέ απέτυχε

Όταν η Γιουνάιτεντ έχασε τον Πέδρο το περασμένο καλοκαίρι, στράφηκε στον Σαντιό Μανέ και πιστεύεται ότι ο Φαν Χάαλ πρότεινε 15 εκατ. λίρες στη Σαουθάμπτον για τον Σενεγαλέζο. Παρόλα αυτά, με τέτοιες εμφανίσεις μπροστά στον Εντ Γούντγουορντ, δύσκολα θα έρθει η μεταγραφή.

Ο Μανέ έπαιξε πίσω από τον Λονγκ, όμως δεν κατάφερε να προσφέρει πολλά σε ρόλο 10αριού. Ούτε καν από τα άκρα, όπου έπαιξε στο τέλος. Η μοναδική του ευκαιρία ήρθε στο πρώτο μέρος, όταν έπαιξε το 1-2 με τον Τάντιτς, όμως το κοντρόλ του τον πρόδωσε. Ο Μανέ θα πρέπει να δείξει πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα, αν θέλει να πάρει μεταγραφή σύντομα.

Ο Φαν Ντάικ πείθει

Ο Φαν Ντάικ ήταν εξαιρετικός απέναντι στους Μαρσιάλ και Ρούνεϊ. Έφτασε από τη Σέλτικ το περασμένο καλοκαίρι και είναι σταθερά από τους καλύτερους των Αγίων. Φρόντισε, ώστε ο Μαρσιάλ να κερδίσει μόνο 1 από τις 5 μονομαχίες, ενώ είχε 5 στα 6 επιτυχημένα τάκλιν. Ο Φαν Ντάικ έχει βοηθήσει τα μέγιστα, ώστε η Σαουθάμπτον να κρατήσει το μηδέν για τρία συνεχόμενα ματς.

Ονειρικό ντεμπούτο για Όστιν

Μόλις μία εβδομάδα μετά τη μεταγραφή του ο Όστιν πέτυχε το πρώτο του γκολ. Ο Ντε Χέα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά του στο 88’ για το τελικό 0-1. Το κόρνερ ήρθε από τον Γουόρντ Πράουζ, που πριν λίγες ημέρες είχε πετύχει δύο γκολ (με φάουλ και πέναλτι) στη νίκη επί της Γουέστ Μπρομ.

«Ξέρουμε ότι έχουμε ποιότητα στα στημένα και αυτό έκανε τη διαφορά», σχολίασε ο Κούμαν. «Πριν μπει στο ματς, είπα στον Τσάρλι να είναι στην περιοχή και να σκοράρει με κεφαλιά».

Ο Ρομέου θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ για τη Σαουθάμπτον, όμως το Ντε Χέα σε αυτή την περίπτωση κατάφερε να βγάλει. Ο Ισπανός έκανε την 150ή του εμφάνιση στην Premier League με την Γιουνάιτεντ, όμως η τελευταία φάση ήταν η μοναδική σε ολόκληρο το παιχνίδι, που έπρεπε να επέμβει.

Ο Φαν Χάαλ δε θα πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση έκπληκτος με το αποτέλεσμα, καθώς η Σαουθάμπτον έχει τα περισσότερα γκολ από σέντρες στην κατηγορία φέτος με 14, ενώ έχει σκοράρει και τα περισσότερα γκολ με κεφαλιές (10).

 

Τελευταία Νέα