Άρσεναλ-Τσέλσι: Οι μάχες που θα κρίνουν το ντέρμπι

Gazzetta team
Άρσεναλ-Τσέλσι: Οι μάχες που θα κρίνουν το ντέρμπι

bet365

Άρσεναλ εναντίον Τσέλσι και ο Alex Keble γράφει για το πως ο Φλαμινί μπορεί να τα βρει σκούρα απέναντι στον Φάμπρεγας, καθώς και για το δύσκολο έργο του Ιβάνοβιτς.


Ο Γκους Χίντινγκ έχει ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τον Ζοσέ Μουρίνιο όσον αφορά τον Σεσκ Φάμπρεγας, μόνο που κατάλαβε τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματα του Ισπανού πολύ πριν από τον προκάτοχό του. Στο 3-3 της Τσέλσι με την Έβερτον, ο Φάμπρεγας βγήκε από την τριπλέτα των χαφ και τοποθετήθηκε σε έναν ελεύθερο ρόλο, ως δεκάρι, με μεγάλη επιτυχία. Μπορεί να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα την Κυριακή, όπου θα βρει απέναντί του τον Ματιέ Φλαμινί.

Ο Φάμπρεγας είχε 97 επαφές με τη μπάλα απέναντι στην Έβερτον, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη. Δημιούργησε τρεις ευκαιρίες, τελειώνοντας το ματς με ένα γκολ και μία ασίστ. Ο Χίντινκ πιθανότατα έχει κατανοήσει ότι ο Φάμπρεγας δεν είναι τόσο ευέλικτος και εργατικός ώστε να λειτουργήσει ως box-to-box κεντρικός μέσος, αλλά είναι ακόμα σούπερ στο να εκμεταλλευτεί χωρίς να τον καταλάβουν ακόμα και τον παραμικρό χώρο απέναντι στους αντίπαλους μέσους. Ο Μουχάμεντ Μπέσιτς και ο Γκάρεθ Μπάρι κατάφεραν μόλις δύο κοψίματα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Φλαμινί συνεχίζει να αποτελεί το ερωτηματικό στην ομάδα της Άρσεναλ, παρά το καλό της σερί με τον Φρανσίς Κοκλέν απόντα. Απέναντι σε πιο ζόρικους μέσους συχνά νικιέται, όπως για παράδειγμα από τον Σαντίο Μανέ στην ήττα με 4-0 από τη Σαουθάμπτον και τον Ρομπέρτο Φιρμίνο στο 3-3 με τη Λίβερπουλ. Ο Γάλλος απέτυχε να κάνει έστω και ένα τάκλιν ή ένα κόψιμο στη ζώνη που κινούνται τα δεκάρια στα δύο συγκεκριμένα ματς. Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στο παρακάτω στατιστικό.

Έχει δουλειά μπροστά του

Λίγες από τις αδυναμίες που ταλαιπωρούν φέτος την Τσέλσι έχουν διορθωθεί από τον Χίντινκ. Και τα τρία γκολ που δέχθηκε την προηγούμενη αγωνιστική ήρθαν από τη δεξιά πλερυρά, με το πρώτο και το τρίτο συγκεκριμένα να ακολουθούν ένα πολύ γνωστό μοτίβο: Ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς παραμένει ευάλωτος.

Ο Θίο Γουόλκοτ ξεκίνησε σε αυτή την πλευρά του γηπέδου σε όλα τα τελευταία επτά ματς της ομάδας του για το Πρωτάθλημα, οπότε είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει τον άμεσο αντίπαλο του Ιβάνοβιτς στο ντέρμπι. Η ταχύτητα του Γουόλκοτ στο «φτερό» είναι πιθανόν να αποδειχθεί πολύ σημαντικός περισπασμός για την άμυνα της Τσέλσι και να κρατήσει τον Γουίλιαν και τον Ιβάνοβιτς απασχολημένους. Στο όβερλαπ, ο Νάτσο Μονρεάλ μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στα ρήγματα στη αμυντική γραμμή των «Μπλε»...

 

Τελευταία Νέα