Οι μεταγραφές που μπλοκάρει το εμπάργκο

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Οι μεταγραφές που μπλοκάρει το εμπάργκο

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τις (πιθανές) μεταγραφές που δεν θα γίνουν αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας της απαγόρευσης που επιβλήθηκε σε Ρεάλ και Ατλέτικο.

Πέρα από τα ντέρμπι, τις ματσάρες που κρίνουν τίτλο, τους τελικούς στις κορυφαίες διοργανώσεις αλλά και τις στιγμές μαγείας που χαρίζουν οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, υπάρχει κάτι που παίζεται σε τραπέζια και κάνει τους κολλημένους με την μπάλα να πωρώνονται. Μιλάμε φυσικά για τη μεταγραφική περίοδο, όταν τα σενάρια ακολουθούν το ένα το άλλο, στη συνέχεια έρχονται προτάσεις, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, αποτυχίες και φυσικά μεγάλα «μπαμ» που αλλάζουν τα δεδομένα. Το όλο σκηνικό υπάρχει πιθανότητα να μην δουν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι που έρχεται καθώς η ομάδα τους ίσως να μην μπορεί να προσθέσει κάποιο αστέρι στο galactico ρόστερ. Περισσότερο αυτοί των Merengues θα στερηθούν την όλη φάση έχοντας συνηθίσει την ομάδα τους να ξοδεύει δεκάδες εκατ. ευρώ και λιγότερο της Ατλέτικο που ναι μεν πέρυσι έριξε ρευστό στην αγορά, όμως συνήθως είναι συνετή και μετρημένη στον τρόπο που ξοδεύει. Λίγες μέρες μετά την τιμωρία της FIFA στα δύο κλαμπ της Μαδρίτης πάμε να ρίξουμε μια ματία σε ορισμένα σενάρια που είχαν πιθανότητες να γίνουν deal, όμως το εμπάργκο μεταγραφών τα παγώνει όλα. Ολα αυτά βέβαια θα ισχύσουν αν τα δύο κλαμπ της Μαδρίτης χάσουν στην έφεση που θα κάνουν στο CAS, ενώ η ημερομηνία που θα εκδικαστεί η υπόθεση δεν έχει ακόμα οριστεί.

Κριστιάνο Ρονάλντο
Αφού έκανε κομμάτια κάθε ρεκόρ στην Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε όποιον τίτλο υπήρχε, μια πιθανή έξοδος του Ρονάλντο από το Santiago Bernabeu στο τέλος της σεζόν δεν έμοιαζε απίθανο σενάριο. Ειδικά μετά τις δηλώσεις για την αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι και ουσιαστικά την κριτική για την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ, ο Κριστιάνο φάνηκε πως απομακρύνεται από την ισπανική πρωτεύουσα και η περιβόητη συνομιλία με τον Λοράν Μπλαν είχε φουντώσει την φημολογία. Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ένα κλαμπ που μπορούσε να αντέξει οικονομικά τον Πορτογάλο σταρ, όπως φυσικά ήταν και η Μάντσεστερ Γιουνάιντετ, ομάδα στην οποία έγινε αυτό που είναι σήμερα. Το Old Trafford θα υποδεχόταν πίσω τον CR7 ανά πάσα στιγμή με τα ρεπορτάζ της επιστροφής να υπάρχουν εδώ και χρόνια, όμως με τους Blancos να μην μπορούν να πάρουν παίκτες, φαντάζει τρέλα η παραχώρηση του Κριστιάνο.

Γκάρεθ Μπέιλ
Κάτι που ισχύει φυσικά και για τον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός, όπως και ο συμπαίκτης του, έχει ακουστεί πολύ έντονα για επιστροφή στην Premier League, που του ταιριάζει περιοσσότερο, με την Γιουνάιτεντ να είναι διατεθειμένη να κάνει ακόμα ένα «μπαμ» για να τον αποκτήσει. Ετσι όπως είναι τα χαρακτηριστικά και τα πεδία δράσης των παικτών της Ρεάλ από τη μέση και μπροστά, ο αριστεροπόδαρος άσος είναι αυτός που παίζει περισσότερο εκτός θέσης, ενώ στους Κόκκινους Διαβόλους θα μπορούσε να πάρει την αριστερή πλευρά και να γίνει κάτι σαν διάδοχος του νυν βοηθού προπονητή, Ράιαν Γκιγκς. Ο Μπέιλ εξέφρασε πολλές φορές τη δυσαρέσκειά του για την αποχώρηση του Ράφα Μπενίτεθ, με τον οποίο είχε πολύ καλή σχέση και επικοινωνία, όμως με τον Ζιντάν να έχει υποχρέωση να χτυπήσει και τη νέα χρονιά σε τρεις διοργανώσεις, δεν θα τον δώσει χωρίς να πάρει αντικαταστάτη.

Εντέν Αζάρ
Και πάμε σε έναν παίκτη που δεν μπορεί να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτός είναι ο Εντέν Αζάρ, που τους τελευταίους μήνες δεν τραβά τα βλέμματα για καλό λόγο. Ο σταρ της Τσέλσι και πολυτιμότερος παίκτης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014-15 έχει εξελιχθεί σε αρνητικό πρωταγωνιστή καθώς φέρεται να ήταν μέσα στην κλίκα παικτών που 'δεν έπαιζε' εξαιτίας της κακής σχέσης με τον Μουρίνιο ενώ από τότε που ο Special One δήλωσε ότι είναι καλύτερος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Βέλγος δεν έχει βάλει ούτε γκολ. Ο Ζινεντίν Ζιντάν είναι θαυμαστής των ικανοτήτων του και θα τον ήθελε στην Μαδρίτη, ο ίδιος ο παίκτης δεν προτιμάει να πάει στην Παρί Σεν Ζερμέν, που επίσης τον θέλει, με την Τσέλσι πλέον να μην χρειάζεται καν να απορρίψει πιθανή πρόταση αφού οι Merengues δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές.

Αντουάν Γκριεζμάν
Ακόμα ένας παίκτης τον οποίο κοιτάζει η Παρί, που θέλει να κάνει μια μεταγραφή τύπου Ρεάλ Μαδρίτης και αφού είχε στη λίστα Ρονάλντο, Αζάρ, στόχος της ήταν να πάρει τον σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης, Αντουάν Γκριεζμάν. Ο Γάλλος επιθετικός, που έφτιαξε το όνομά του στην Ρεάλ Σοσιεδάδ το 2013-14, έχει στο συμβόλαιό του ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 80 εκατ. ευρώ, μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του συλλόγου και αφού έσκασε το εμπάργκο στο Vicente Calderon, πρόθεση της διοίκησης είναι να την ανεβάσει στα 100 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να τον χάσει μόνο σε περίπτωση που δοθεί ποσό-ρεκόρ. Ο 24χρονος έχει ανέβει επίπεδο με τον Ντιέγο Σιμεόνε, αποτελεί τον πιο αξιόπιστο σκόρερ του αγωνιζόμενος σαν καθαρός επιθετικός και ακόμα και αν έρθει πρόταση 80-100 εκατ. ευρώ ο ίδιος μπορεί να συμφωνήσει να μείνει για έναν χρόνο.

Ντιέγο Κόστα
Εκτός από την Παρί όμως, τον Γκριεζμάν θέλει από το περασμένο καλοκαίρι και η Τσέλσι και έχει να παίξει ένα δυνατό χαρτί στις διαπραγματεύσεις. 'Η μάλλον είχε, αφού αν τελικά κλείσει η αγορά για τους Μαδριλένους, δεν θα μπορούν να το δεχθούν. Το χαρτί ακούει στο όνομα Ντιέγο Κόστα, με τον Ισπανο-βραζιλιάνο ύστερα από δύο χρόνια να βρίσκεται σύμφωνα με τα ρεπορτάζ κοντά σε επιστροφή στην Ατλέτικο σαν μέρος της συμφωνίας για την παραχώρηση του Γκριεζμάν στους Μπλε. Αν τελικά οι Ροχιμπλάνκος μείνουν με το εμπάργκο, ο Ντιέγο δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο Vicente Calderon.

Νταβίδ Ντε Χέα
Η λίστα κλείνει με έναν τερματοφύλακα. Με έναν παίκτη ο οποίος -σε αντίθεση με τους υπόλοιπους- βρέθηκε στην πραγματικότητα κοντά στη μεταγραφή. Το περασμένο καλοκαίρι ο Νταβίδ Ντε Χέα σχεδόν έγινε παίκτης της Ρεάλ για να χαλάσει τελικά η μετακίνηση επειδή τα απαραίτητα έγγραφα κατατέθηκαν εκτός του χρονικού ορίου. Με το συμβόλαιό του να λήγει τότε σε έναν χρόνο, ο Ισπανός keeper έδεσε το μέλλον του στο Μάντσεστερ υπογράφοντας μέχρι το 2019 όμως το φλερτ με τους Merengues δεν έπαψε ποτέ να υπάρχει. Ο 25χρονος παραμένει ψηλά στην wish-list των Μαδριλένων, οι οποίοι όμως πλέον κινδυνεύουν να μείνουν και πάλι με τους Κέιλορ Νάβας και Κίκο Κασίγια στο Νο1.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης