Οι 100 καλύτεροι του 2015 (4-3)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2015 (4-3)

bet365

Μπήκαμε στην τελική ευθεία της λίστας του FourFourTwo με τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε ποιοι βρίσκονται στις θέσεις 4 και 3.

4. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παίρνει πόζα μπροστά στην κάμερα στο προπονητικό κέντρο της Μπάγερν. Έχουμε βάλει τον Πολωνό να κάνει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, προκειμένου να βγει η φωτογραφία για το πρωτοσέλιδο του τεύχους του Νοεμβρίου.

Υπάρχει ένα πρόβλημα, όμως: κάνουμε τη φωτογράφηση στο υπόγειο πάρκινγκ της Saebener Strasse, όπου οι παίκτες και οι προπονητές φτάνουν ο ένας μετά τον άλλον. Όλοι κοιτάζουν με περιέργεια. Γκουαρδιόλα, Τσάμπι Αλόνσο και Λαμ περνάνε και δεν τους αποσπά την προσοχή. Μέχρι τη στιγμή, που κάνει την εμφάνισή του ο Μίλερ. Αρχίζει να μιμείται τις κινήσεις του Λεβαντόφσκι και πιστεύουμε ότι εκείνος θα χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και δε θα έχουμε πρωτοσέλιδο. Τελικά, όμως, ο Πολωνός ήταν όσο αποτελεσματικός και στο γήπεδο.

Ρωτήστε όποιον θέλετε κοντά του και θα σας πει ότι το σημαντικότερο στοιχείο στην εξέλιξή του τους τελευταίους 12 μήνες είναι η εκπληκτική του αυτοπεποίθηση και η ωριμότητά του. Η διαφορά σε σχέση με τη συνέντευξη, που του είχαμε πάρει τον Μάρτιο του 2013 ήταν εμφανής. Τώρα, ήταν πολύ πιο άνετος. Την περίοδο που συζητούσαμε με την Μπάγερν για τη συνέντευξη είχε πετύχει 15 γκολ σε 3 εβδομάδες! Γι’ αυτό και έχει ανέβει 17 ολόκληρες θέσεις σε σχέση με την περσινή λίστα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν ότι έπεισε τον Γκουαρδιόλα ότι ίσως κάνει λάθος. Ο Καταλανός, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια προτιμούσε να παίζει με false nine. Τώρα, το Νο 9 είναι από τους σημαντικότερους παίκτες του. Μπορεί να μην έχει τη μαγεία του Μέσι, την φλόγα του Νεϊμάρ ή την ικανότητα του Σουάρες, όμως προσφέρει κάτι μοναδικό. Κάτι, που έμαθε για τα καλά ο Ντίτερ Χέκινγκ. «Τι μπορώ να πω; Ένας επιθετικός παγκόσμιας κλάσης, που έκανε 5 σουτ και θα μπορούσε να είχε πετύχει 7 γκολ», είχε πει ο τεχνικός της Βόλφσμπουργκ μετά τη συντριβή της ομάδας του από τον… Λεβαντόφσκι.

3. Νεϊμάρ

Στο 2015 κατέκτησε τα πάντα. Σκόραρε και στον τελικό του Champions League. Και για δύο μήνες στην τρέχουσα σεζόν ήταν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Το όνομά του είναι Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Ζούνιορ.

«Έχω αλλάξει το παιχνίδι μου και τη ζωή μου. Πριν έρθω έλεγαν ότι θα έρθω στα μαχαίρια με τον Μέσι. Ήξερα ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Από την αρχή ο Μέσι με βοήθησε», είχε πει ο Νεϊμάρ.

Τα στατιστικά του είναι εκπληκτικά. Πέτυχε 13 γκολ στα 13 τελευταία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα στο τέλος της περασμένης σεζόν και μέχρι τον Νοέμβριο κανένας δεν ήταν πιο αποτελεσματικός από εκείνον στα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. «Όταν βρίσκεται στην περιοχή είτε θα σκοράρει είτε θα κερδίσει πέναλτι», τόνισε ο Λουίς Ενρίκε. Τα γκολ και οι ασίστς έρχονται με κάθε τρόπο.

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε νέο ηγέτη, όταν τραυματίστηκε ο Μέσι, και τον βρήκε. Και όχι μόνο, καθώς η φόρμα του Νεϊμάρ δεν έπεσε, ακόμη και όταν ο Αργεντίνος επέστρεψε. Ο Βραζιλιάνος προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στην Ευρώπη και βελτιώνεται συνεχώς, ώστε να μπει στην ελίτ. «Είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στον κόσμο μετά τον Μέσι», είπε ο Λουίς Σουάρες. Το μόνο που του λείπει είναι μία επιτυχία με τη Βραζιλία.

*Δείτε εδώ τη λίστα 100-91, εδώ τη λίστα 90-81, εδώ τη λίστα 80-71, εδώ τη λίστα 70-61, εδώ τη λίστα 60-51 και εδώ τη λίστα 50-41 και εδώ τη λίστα 40-31, εδώ τη λίστα 30-21 και εδώ τη λίστα 20-11 και εδώ το 10 - 9, εδώ το 8-7 και εδώ το 6-5.

 

Τελευταία Νέα