Οιωνός τίτλου για Άρσεναλ;

Οιωνός τίτλου για Άρσεναλ;

Οιωνός τίτλου για Άρσεναλ;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμίζει τι έκαναν στο τέλος της σεζόν οι «κανονιέρηδες», κάθε φορά που βρίσκονταν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Το τέλος του 2015 τη βρήκε για πρώτη φορά στην κορυφή της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, έστω και με συγκάτοικο τη Λέστερ. Στην αρχή του 2016, η Άρσεναλ απαλλάχθηκε από την παρουσία της ομάδας του Κλαούντιο Ρανιέρι, μένοντας μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Με πέντε νίκες στα τελευταία έξι παιχνίδια, οι «κανονιέρηδες» αποτελούν, βάση αριθμών, την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Αγγλία τον τελευταίο μήνα και κάνουν όνειρα τίτλου, έπειτα από 12 χρόνια «ξηρασίας».

Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που στην αυγή ενός έτους η Άρσεναλ φιγουράρει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Άλλες τέσσερις φορές έχει συμβεί αυτό από την ίδρυση της Πρέμιερ Λιγκ κι έπειτα. Τι έχει κάνει σε αυτές τις περιπτώσεις η ομάδα του Βενγκέρ; Έφτασε στο τέλος της σεζόν στον τίτλο; Το FourFourTwo του gazzetta.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και παρουσιάζει.

2013-14
Λίγο έλειψε να πέσει θύμα έκπληξης την Πρωτοχρονιά του 2014 η Άρσεναλ, όμως έστω και με δύο γκολ στο τέλος λύγισε την αντίσταση της Κάρντιφ με 2-0 στο Εμιρέιτς. Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Βενγκέρ διατηρήθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με ένα βαθμό διαφορά από τη Μάντσεστερ Σίτι, όμως στο τέλος της σεζόν οι «πολίτες» ήταν αυτοί που πανηγύρισαν τον τίτλο, με τους «κανονιέρηδες» να περιορίζονται στην τέταρτη θέση.

2007-08
Μία ακόμη Πρωτοχρονιά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας ήταν αυτή το 2008 για την Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» ήταν ήδη μόνοι στην κορυφή και την πρώτη μέρα του χρόνου παρέμειναν εκεί, μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Γουέστ Χαμ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν τότε δύο πόντους πίσω από τους Λονδρέζους, όμως στο τέλος εκείνη πανηγύρισε το πρωτάθλημα, ενώ η ομάδα του Βενγκέρ τερμάτισε στην τρίτη θέση, πίσω και από την Τσέλσι.

2002-03
Όχι απλά μόνη, αλλά και με διαφορά ήταν πρώτη στο ξεκίνημα του 2003 η Άρσεναλ. Με τη νίκη της με 3-2 στο ντέρμπι με την Τσέλσι αποσπάστηκε 8 βαθμούς από τους «μπλε», ενώ διατήρησε τη διαφορά των 5 πόντων από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ. Στο φινάλε, όμως, οι «κανονιέρηδες» λύγισαν και με δύο ισοπαλίες και μία ήττα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του πρωταθλήματος έμειναν δεύτεροι πίσω από τη Γιουνάιτεντ.

2001-02
Στην αρχή του 2002 υπήρχε η εξής ιδιαιτερότητα. Η Άρσεναλ συγκατοικούσε στην κορυφή με τη Νιούκαστλ και η Λιντς βρισκόταν ένα βαθμό πίσω τους. Οι «κανονιέρηδες» δεν αγωνίστηκαν όμως την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι «ανθρακωρύχοι» ηττήθηκαν από τη Γιουνάιτεντ και τα «παγώνια» επικράτησαν της Γουέστ Χαμ. Το παιχνίδι εκείνης της αγωνιστικής, η Άρσεναλ το έδωσε λίγες ημέρες αργότερα και με τη νίκη της με 3-1, βρέθηκε αυτή τυπικά στην κορυφή της βαθμολογίας την 21η αγωνιστική. Αυτή η σεζόν, πάντως, ήταν η μοναδική, που η ομάδα του Βενγκέρ πανηγύρισε τον τίτλο, ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση στην αρχή του έτους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα