Οι 100 καλύτεροι του 2015 (8-7)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2015 (8-7)

bet365

To 2015... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε ποιοι βρίσκονται στις θέσεις 8 και 7.

Γκάρεθ Μπέιλ, ο λυτρωτής της Ουαλίας. Μπορεί να μη διακρίθηκε τόσο με τη Ρεάλ στο 2015, όπως έκανε το 2014, αλλά ήταν η μάννα εξ ουρανού για την πατρίδα του! Με 7 από τα 11 γκολ της ομάδας του στα προκριματικά και με ηγετική παρουσία έστειλε την Ουαλία στα τελικά της διοργάνωσης, στην ιστορικότερη ποδοσφαιρική σελίδα της χώρας. Σούπερ η άμυνα των Ουαλών, αλλά και η εικόνα του Μπέιλ εντυπωσιακή! Κρίσιμα γκολ με Ισραήλ, τέρμα νίκης με το Βέλγιο, αλλά και με την Κύπρο! Παρέμεινε στη δεκάδα του FFT χάρη στις μαγικές του εμφανίσεις με την πατρίδα του και όχι με τη Ρεάλ, αφού δεν μπόρεσε να πείσει στη δεύτερη του σεζόν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Πέτυχε 13 γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά μόλις στο Champions League, σε μια φτωχή παρουσία, αφού ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει όταν η Ρεάλ τον χρειάστηκε στα ματς με τη Γιουβέντους!

O Μπέιλ δεν πέρασε ευχάριστα τη χρονιά που πέρασε, αφού αποδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα οπαδών της Ρεάλ. Βέβαια, σε μεταγενέστερη ανάλυσή τους τα ισπανικά ΜΜΕ τόνισαν πως η αντίδραση ήταν υπερβολική, αν και ο ίδιος δεν βοήθησε για να αποφευχθεί! Σε όλα αυτά, ο μάνατζερ του παίκτη έριξε λάδι στη φωτιά λέγοντας: «Η Ρεάλ πρέπει να συνεργαστεί περισσότερο με τον Γκάρεθ και να περνά τη μπάλα περισσότερο σε αυτόν. Θα γίνει ο καλύτερος της ομάδας, αν οι συμπαίκτες του συνεργαστούν με αυτόν. Ας ελπίσουμε πως η Ρεάλ θα συμβιβαστεί με αυτό». Κάτι τέτοιο πάντως δεν έδειξε να συμβαίνει με τον Κάρλο Αντσελότι!

Η έλευση του νέου τεχνικού και οι δυο τραυματισμοί του δεν έχουν βοηθήσει τον Μπέιλ να ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν και ο απολογισμός του είναι φτωχός. «Πλέον, ο Γκάρεθ παίζει σε καλύτερη θέση από αυτή που ήταν αρχικά» τόνισε ο μάνατζερ του. Ο πήχης είναι πολύ ψηλά και υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το αν καταφέρει το «BBC» να είναι αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα. Τα σενάρια για επιστροφή του στο Νησί δεν σταματούν, ενώ η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για τον ίδιο. Μια ακόμα υποτιμημένη σεζόν θα κάνει το κλίμα ακόμα χειρότερο για τον ίδιο. Αν τα καταφέρει το Μπερναμπέου θα είναι πιο φιλόξενο για τον Ουαλό!

Μάνουελ Νόιερ, ακόμα ένα προϊόν της παραγωγικής Σάλκε! Ντεμπούτο έκανε σε ηλικία 20 ετών το 2006, αντικαθιστώντας τον έμπειρο, Φρανκ Ροστ και γρήγορα έγινε ο ιδανικός γκολκίπερ. Στα 21 του χρόνια σχεδόν μόνος του άφηνε εκτός διοργάνωσης την Πόρτο δίνοντας την πρόκριση στη Σάλκε. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε το ματς της Πορτογαλίας, με απίστευτες επεμβάσεις στην παράταση, αλλά και στη διαδικασία των πέναλτι. Ποιος μπορούσε να τον νικήσει; Το 2011 ήταν τέτοια η επιρροή του στην πορεία της Σάλκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στη Γερμανία για πρώτη φορά! Μπορεί να αποδείχθηκε ο φύλακας - άγγελος της ομάδας, ωστόσο η άρνησή του να επεκτείνει το συμβόλαιό του που έληγε το 2012 έφερε αντιδράσεις.

Ποιος θα ξεχάσει τι συνέβη μετά την πεντάρα επί της Ντούισμπουργκ στον τελικό του Κυπέλλου, όταν ένας οπαδός από το πλήθος τον χαστούκισε! Η μεταγραφή του στη Μπάγερν έναντι 22 εκατ. ευρώ, τον έκανε τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο γκολκίπερ στον κόσμο μετά τον Μπουφόν. Ωστόσο, η υποδοχή στο Allianz Arena δεν ήταν η πιο ζεστή! Τα πέντε μεγάλα γκρουπ οπαδών δεν τον είδαν με καλό μάτι και ο σύλλογος οργάνωσε συνάντηση, ώστε να εξομαλύνουν την κατάσταση. Ολα όμως άλλαξαν μετά τον ημιτελικό του Champions League στη Μαδρίτη και την απίστευτη, μοναδική εικόνα του, όπου έστειλε τη Μπάγερν στον τελικό!

Μπορεί με τη Σάλκε να μην κέρδισε τρόπαια, αλλά αυτό δεν άργησε να έρθει με τη Μπάγερν! Στον τελικό του Champions League το 2013 ήταν εντυπωσιακός και ένα χρόνο αργότερα στα γήπεδα της Βραζιλίας οδήγησε τη Γερμανία στην κορυφή! Αλλωστε, κέρδισε το Χρυσό Γάντι, αφού αναδείχθηκε ο κορυφαίος γκολκίπερ. Οτανμιλάμε για κορυφαίους γκολκίπερ, στο μυαλό μας έρχεται ο Μπουφόν και ο Σμάιχελ, ωστόσο ο Νόιερ έχει δημιουργήσει μια αύρα για τον εαυτό του και χτίζει τον δικό του μύθο!

*Δείτε εδώ τη λίστα 100-91, εδώ τη λίστα 90-81, εδώ τη λίστα 80-71, εδώ τη λίστα 70-61, εδώ τη λίστα 60-51 και εδώ τη λίστα 50-41 και εδώ τη λίστα 40-31, εδώ τη λίστα 30-21 και εδώ τη λίστα 20-11 και εδώ το 8 - 7

 

Τελευταία Νέα