Και ο Κλοπ θέλει... τον Σέρβο του

Και ο Κλοπ θέλει... τον Σέρβο του

bet365

Με αφορμή τη συμφωνία της Λίβερπουλ με τον Ερυθρό Αστέρα για την απόκτηση του Μάρκο Γκρούγιτς, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους Σέρβους ποδοσφαιριστές, που έχουν αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ.

Η πρώτη μεταγραφή της Λίβερπουλ, επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ, είναι πλέον γεγονός. Ο Σέρβος, Μάρκο Γκρούγιτς, αφήνει το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα και ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Άνφιλντ. Οι «κόκκινοι» συμφώνησαν να δώσουν 7 εκατομμύρια ευρώ, ώστε το καλοκαίρι ο 19χρονος Σέρβος μέσος να ενταχθεί στον αγγλικό σύλλογο. Όλα αυτά φυσικά, αν δε χαλάσει το deal (όπως προσπαθεί να κάνει) ο πατέρας του ποδοσφαιριστή.

Αν και πολλοί θα περίμεναν η πρώτη μεταγραφή του Κλοπ να είναι κάποιος ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ, εντούτοις ο Γερμανός τεχνικός έκανε... ποδαρικό με έναν ποδοσφαιριστή από την αγορά της Σερβίας. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 48χρονος προπονητής εμπιστεύεται κάποιον Σέρβο στον ομάδα του, αφού ο Γκρούγιτς θα είναι ο έβδομος κατά σειρά. Οι περισσότεροι έτυχαν και δεν... πέτυχαν, με το FourFourTwo του gazzetta.gr να παρουσιάζει έργα και ημέρες όλων τους, μαζί με τον Κλοπ.

Μίλος Γιόγιτς
Τον Ιανουάριο του 2014, ο Σέρβος μέσος άφησε την Παρτιζάν και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 4,5 ετών με την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η μεταγραφή κόστισε περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, με τον Γιόγιτς, όμως, να μην καταφέρνει να κάνει τη διαφορά και να αποχωρεί από την ομάδα, μαζί με τον Κλοπ, το καλοκαίρι του 2015. Ωστόσο, στη διάρκεια παρουσίας του στο Βεστφάλεν, ο Σέρβος πρόλαβε να γίνει κάτοχος ενός ρεκόρ. Στην πρώτη του συμμετοχή, στις 15 Φεβρουαρίου 2014, βρήκε δίχτυα σε 17 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έγινε ο ποδοσφαιριστής, που πέτυχε το πιο γρήγορο γκολ στην Μπουντεσλίγκα, στο ντεμπούτο του.

Νέβεν Σούμποτιτς
Αν στα 15 χρόνια προπονητικής καριέρας ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ένα αγαπημένο παιδί, αυτός θα είναι – βάση αριθμών – ο Νέβεν Σούμποτιτς. Ο Κλοπ ήταν αυτός που το 2007 ανέβασε τον Σέρβο αμυντικό από τη δεύτερη ομάδα της Μάιντς στην πρώτη, ενώ ένα χρόνο αργότερα τον πήρε μαζί του στην Ντόρτμουντ. Μόνο στα διαστήματα που είχε προβλήματα τραυματισμών, ο Σούμποτιτς δεν ήταν βασικός με τον Κλοπ στον πάγκο. Όπως είναι λογικό, τώρα το όνομά του ακούγεται για τη Λίβερπουλ, όμως τον πρόλαβε (χρονικά) ο συμπατριώτης του, Μάρκο Γκρούγιτς.

Σρνταν Μπάλιακ
Αγωνίστηκε μόλις για μία σεζόν υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Ήταν στη Μάιντς τη σεζόν 2007-08 για τη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, με τον Σέρβο επιθετικό να μετρά 23 συμμετοχές και 6 τέρματα. Ο Μπάλιακ, ωστόσο, ήταν ο ποδοσφαιριστής που σημάδεψε το τελευταίο παιχνίδι του Κλοπ στον πάγκο της Μάιντς. Στο 5-1 επί της Σεντ Πάουλι, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πέτυχε χατ-τρικ, οδηγώντας την ομάδα του σε ένα εντυπωσιακό φινάλε, αν και τελικά δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία.

Ράνισαφ Γιοβάνοβιτς
Ήταν ποδοσφαιριστής του Κλοπ για τέσσερα χρόνια, όμως πέρασε και... δεν ακούμπησε. Από το 2004 έως το 2008, ο Σέρβος βρισκόταν στη Μάιντς, υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού, όμως παρά το γεγονός πως ήταν επιθετικός, σημείωσε μόλις δύο τέρματα. Γιοβάνοβιτς και Κλοπ αποχώρησαν μαζί από τη Μάιντς το 2008, με τον Σέρβο να κάνει στη συνέχεια καριέρα στην Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Αντόνιο Ρουκάβινα
Πήγε με πολλές προσδοκίες τον Ιανουάριο του 2008 στην Ντόρτμουντ, όμως δεν τα κατάφερε. Πριν την άφιξη του Κλοπ στο Βεστφάλεν το καλοκαίρι του ’08, ο Σέρβος δεξιός μπακ ήταν βασικός, όμως ο Γερμανός τεχνικός δεν τον εμπιστεύθηκε ποτέ. Αρχικά, τον είχε στους πρώτους έντεκα, όμως σιγά σιγά ο Ρουκάβινα μετακινήθηκε στον πάγκο. Πρώτα ο Λι και στη συνέχεια ο Οβομογέλα πήραν τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Σέρβο να αποχωρεί από την Ντόρτμουντ τον Ιανουάριο του 2009. Σήμερα, πάντως, κάνει καριέρα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, καθώς είναι ποδοσφαιριστής της Βιγιαρεάλ.

Ζλάταν Αλομέροβιτς
Ο Γερμανός τεχνικός ήταν αυτός που έδωσε τη συγκατάθεσή του να ανέβει ο Σέρβος τερματοφύλακας από τη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ στην πρώτη το 2013. Ποτέ όμως δεν αγωνίστηκε σε επίσημο αγώνα των «μεγάλων» της Ντόρτμουντ, ωστόσο προπονούταν καθημερινά για δύο χρόνια, υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ. Πάντως, με τη δεύτερη ομάδα της Ντόρτμουντ είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις, πριν το 2015 πάρει μεταγραφή για την Καϊζερσλάουτερν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα