Οι 100 καλύτεροι του 2015 (20-11)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2015 (20-11)

bet365

To 2015... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την δεκάδα από το 20 μέχρι το 11.

Νταβίντ Αλάμπα: «Ο Αλάμπα είναι ο Θεός μας. Έχει παίξει ήδη σε 10 θέσεις». Αν ποτέ ένας παίκτης έγινε κατ εικόνα του Γκουαρδιόλα, αυτός δίχως αμφιβολία είναι ο Αλάμπα. Ο Αυστριακός είναι πολύ περισσότερο από ένας χρήσιμος βοηθητικός παίκτης, περισσότερο από έναν ελβετικό σουγιά, ένας ανώτατος εγκέφαλος που πληροί τα υψηλότερα στάνταρ. Επαιξε ως αριστερό μπακ, και τώρα ως στόπερ και πιο μπροστά, ο Γκουαρδιόλα ανακατεύει την τράπουλα και ο Αλάμπα τα πάει περίφημα. Κι αυτό δεν είναι το καλύτερο κομμάτι...Στην Αυστρία παίζει στο κέντρο και βοήθησε τη χώρα του να φτάσει πολύ εύκολα στο Euro 2016. To καλύτερο έπειτα απ΄ όλα αυτά; Είναι μόλις 23!!!

Εντεν Αζάρ: Ανοδος επτά θέσεων που θα ήταν μεγαλύτερη αν η Τσέλσι δεν είχε κάνει αυτό το εφιαλτικό ξεκίνημα, όπου βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη!. Πέτυχε 14 γκολ στο περσινό πρωτάθλημα, κανείς παίκτης στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα δεν έκανε παραπάνω από τις 179 επιτυχημένες ντρίμπλες του Αζάρ και κανείς δεν δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από ανοιχτό παιχνίδι (99), κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν μπορεί ο 24χρονος να κλέψει τη δόξα από Μέσι και Κριστιάνο! Βέβαια, ακόμα και ο ίδιος έχει παραδεχθεί πως οι... εξουσίες του έχουν μειωθεί «Μπορείς να είσαι άθικτος όσο παίζεις καλά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει αυτή τη σεζόν...»

Ντιέγκο Γοδίν: Εξακολουθεί να είναι στους κορυφαίους μας αμυντικούς, εξάλλου, ο Ντιέγκο Γοδίν είναι το τέλιο σύγχρονο στόπερ. Ψηλός και καλός στο ψηλό παιχνίδι, ο Ουρουγουανός είναι αρκετά γρήγορος, για να μην εκτεθεί από τους αντίπαλους επιθετικούς! Αλλωστε, ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι όσο λίγοι αμυντικοί στον πλανήτη! Χωρίς Γοδίν η Ατλέτικο χωλαίνει, όμως με αυτόν βρέθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας. Είναι 29 ετών και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του σε ακόμα έναν τίτλο.

Κέβιν ντε Μπρόινε: Ο Ζοζέ Μουρίνιο κάλλιστα θα μπορούσε να μετανιώσει για το γεγονός πως είχε τον Ντε Μπρόινε, αλλά δεν τον εκμεταλλεύθηκε. Από τη στιγμή που έφυγε από το Στάμφορντ Μπριτζ και πήγε στη Βόλφσμπουργκ βρήκε τον εαυτό του και τα πράγματα ήταν απίθανα για τον 24χρονο επιθετικό. Καταιγιστική η περσινή σεζόν και η Σίτι έδωσε 55 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει. Από την αρχή της σεζόν ο Κέβιν Ντε Μπρόινε έχει τις περισσότερες ασίστ (25) από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Οδήγησε τη Βόλφσμπουργκ στη 2η θέση της Γερμανίας με 20 ασίστ και 10 γκολ!

Zλάταν Ιμπραϊμοβιτς: Ακόμα ένα αστρικό έτος για τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Παρί! Ο Σουηδός έχει 22 γκολ και 12 ασίστ στην Ligue 1 και το Champions League, σε μια εκπληκτική σεζόν, ο οποίος δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημάδι... επιβράδυνσης, παρα το γεγονός πως η καριέρα του φτάνει στο τέλος. Για 10η φορά στην καριέρα του αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης στη Σουηδία, άλλωστε σκόραρε 10 φορές κι έστειλε τη χώρα του στα τελικά του Euro 2016! Το πήρε πάνω του στα νοκ άουτ ματς με τη Δανία, αφού ήταν ο κορυφαίος!

Αντρές Ινιέστα: «Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονελ Μέσι σκοράρουν πολλά γκολ, αλλά ο Ινιέστα εξακολουθεί να είναι ο κορυφαίος. Ο Ινιέστα διδάσκει πως πρέπει να παίζεται η μπάλα. Κάνει στο γήπεδο, αυτό που θέλει να δει ο κόσμος από τις εξέδρες. Είναι ο μοναδικός παίκτης που διδάσκει είτε παίζει με τη Μπαρτσελόνα είτε με την Ισπανία» τόνισε ο Χουάν Ραμόν Ρικέλμε. Ενας από τους κορυφαίους παίκτες σε τεχνική κατάρτιση, έχει σούπερ υποστηρικτές, όπως και τον Ρικέλμε. Τώρα, ο αρχηγός της Μπάρτσα, αντιπροσωπεύει τη σχέση μεταξύ της ακμής της Masia με τη νέα γενιά των αστεριών που αποκτήθηκε. Εχει καθοδική τάση στη λίστα εξαιτίας ενός μέτριου ξεκινήματος στη σεζόν!

Πολ Πογκμπά: Βλέποντας τον να σπάσει με τόση ευκολία τις αντίπαλες άμυνες είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως είναι μόλις 22 ετών. Ο Γάλλος είναι τόσο απαραίτητος για τη Γιούβε όσο και ο θρυλικός Πίρλο. Είναι εντυπωσιακός, δημιουργός, αλλά και... καταστροφέας για την αντίπαλη ομάδα. Είναι θεαματικός, αλλά και ικανός να κάνει τη βρώμικη δουλειά στη μεσαία γραμμή. Μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα, μπορεί να κόψει ιδανικά με τα μακριά του πόδια. Ο Αλεξ Φέργκιουσον ισχυρίστηκε πως ο Πογκμπά δεν ήθελε να μείνει, ο Γάλλος μπορεί να είχε απαιτήσεις, αλλά και η Μάντσεστερ δεν έκανε πολλά για να τον κρατήσει... Από τα μεγαλύτερα λάθη της ομάδας. Ο κόσμος είναι στα πόδια του!

Φίλιπ Λαμ: Ο Λεβαντόφσκι, ο Μίλερ και ο Ντάγκλας Κόστα έχουν κερδίσει τα περισσότερα πρωτοσέλιδα από την έναρξη της σεζόν, αλλά ο Λαμ συνεχίζει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Μπάγερν. Στη πρώτη περίοδο του Γκουαρδιόλα χρησιμοποιήθηκε στο κέντρο, ωστόσο σε ένα μεγάλο μέρος του 2015 έπαιξε ως δεξί μπακ, όπου αποδεικνύει το τεράστιο ταλέντο του! Ο Λαμ είναι υποτιμημένος για την τεχνική του κατάρτιση, μάλλον επειδή αποφεύγει τις μακρινές μπαλιές. «Είναι ο πιο ευφυής παίκτης που έχω προπονήσει» είπε ο Γκουαρδιόλα... Τι άλλο να ζητήσει ένας ποδοσφαιριστής!

Ιβάν Ράκιτιτς: Σκοράροντας στον τελικό του Champions League ολοκλήρωσε μια απίθανη σεζόν. Ο Κροάτης προσαρμόσθηκε άμεσα στο νέο του περιβάλλον κι έκανε τη διαφορά. Με ποσοστό επιτυχίας στις σωστές μεταβιβάσεις που άγγιξε το 91%, ο Κροάτης ήταν καταλυτικός στην επίτευξη του τρεμπλ! Βοήθησε τα μέγιστα όταν ο Μέσι ήταν εκτός, ενώ στην τεσσάρα κόντρα στη Ρεάλ είχε 44/46 σωστές πάσες, αλλά και ένα σωτήριο κόψιμο στον Βαράν «Διασκεδάζω με αυτό που κάνω, μου αρέσει πολύ, είμαι στη Μπαρτσελόνα και χαίρομαι πολύ...»

Αλέξις Σάντσες: Θυμάστε τα λαγουδάκια της Duracell;;; Αυτό θυμίζει ο Αλέξις Σάντσες που τρελαίνει το Νησί με αυτά που πετυχαίνει. Απλά, ποτέ δεν σταματά να κινείται, υπερβολικά κινητικός, κάνει τους άλλους να αισθάνονται... ανίκανοι. Ναι, έχει μια τάση να είναι ατομιστής, αλλά η ικανότητά του να δημιουργήσει κάτι από το... τίποτα είναι ανεκτίμητη! Το ταλέντο του Σάντσες ήταν πολύ μεγάλο για λιώσει στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και είναι ό,τι καλύτερο να τον βλέπουμε να παίζει ποδόσφαιρο και να σκοράρει απίθανα τέρματα. Ηταν ο παίκτης που οδήγησε την Χιλή στην κατάκτηση του Copa America, το πρώτο σημαντικό τρόπαιο της χώρας του. Ενας από τους πιο συναρπαστικούς επιθετικούς στον κόσμο είναι στα καλύτερά του

*Δείτε εδώ τη λίστα 100-91, εδώ τη λίστα 90-81, εδώ τη λίστα 80-71, εδώ τη λίστα 70-61, εδώ τη λίστα 60-51 και εδώ τη λίστα 50-41 και εδώ τη λίστα 40-31 και εδω τη λίστα 30-21

 

Τελευταία Νέα