TOP-5: Αστέρια που έλαμψαν όπου κι αν αγωνίστηκαν

TOP-5: Αστέρια που έλαμψαν όπου κι αν αγωνίστηκαν

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει πέντε ποδοσφαιριστές, που είχαν πετυχημένη παρουσία όποια φανέλα κι αν φόρεσαν στην καριέρα τους.

Πόσες φορές ένας – δεδομένα – ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, με μία άκρως πετυχημένη παρουσία σε ένα σύλλογο ή ένα πρωτάθλημα, δεν έχει καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα με τη φανέλα μιας άλλης ομάδας και σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα; Τρανταχτό παράδειγμα μία από τις πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία, αυτή του Άνχελ Ντι Μαρία από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 75 εκατομμύρια ευρώ δαπάνησαν οι «μπέμπηδες» για να κάνουν δικό τους τον Αργεντινό σούπερ σταρ, όμως μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο φρόντισαν να τον... ξεφορτωθούν.

Η Ευρώπη διαθέτει τα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, όποτε φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο οι παίκτες να μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα σε διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού και ανταποκριθούν εξίσου καλά. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών ανήκει σε αυτή την κατηγορία, όμως υπάρχουν και αυτοί που... δε μασάνε από κάτι τέτοια. Ξεδιπλώνουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο, όπου κι αν αγωνίζονται. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε τέτοιες περιπτώσεις από το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και από το παρόν.

Κλάρενς Ζέεντορφ
Και μόνο το γεγονός πως είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής, που έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις διαφορετικές ομάδες, μαρτυρά του λόγου το αληθές. Ο Κλάρενς Ζέεντορφ, ίσως ο πιο ολοκληρωμένος μέσος της τελευταίας 25ετίας, στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τον Άγιαξ (1995), Ρεάλ Μαδρίτης (1998) και Μίλαν (2003, 2007). Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 21 τρόπαια, αν και σε Σαμπντόρια και Ίντερ δεν πήρε ούτε έναν τίτλο.

Άριεν Ρόμπεν
Το ατόφιο ταλέντο του άρχισε να ξεδιπλώνεται από την εποχή που αγωνιζόταν στην Αϊντχόφεν, με την οποία κατέκτησε το 2003 το πρωτάθλημα Ολλανδίας. Αμέσως μετά μεταγραφή στην Τσέλσι του Αμπράμοβιτς, με τον Ρόμπεν να κερδίζει σε τρία χρόνια έξι τίτλους. Στη συνέχεια το πέρασμά του από τη Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να θεωρείται από πολλούς ως παρένθεση, όμως ο «ιπτάμενος» Ολλανδός πήρε ένα πρωτάθλημα Ισπανίας το 2008. Από το 2009 έριξε... άγκυρα στο Μόναχο και μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει με την Μπάγερν 11 τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Τσάμπιονς Λιγκ το 2013. Αν δεν είχε τόσους πολλούς – και σοβαρούς – τραυματισμούς, ο Ρόμπεν θα ήταν στο επίπεδο του Μέσι.

Τσάμπι Αλόνσο
Ούτε ο ίδιος δεν περίμενε όταν ξεκινούσε την επαγγελματική του καριέρα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ ότι θα κατέγραφε μία τόσο εντυπωσιακή καριέρα. Το 2004 έφυγε από το Ανοέτα για το Άνφιλντ, όπου έμεινε πέντε ολόκληρα χρόνια. Ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν ακρογωνιαίος λίθος στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Λίβερπουλ το 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Το 2009 επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία στέφθηκε εκ νέου πρωταθλητής Ευρώπης το 2014. Από πέρσι τον πήρε ο Γκουαρντιόλα στην Μπάγερν, όπου παρά την ηλικία του (34) εξακολουθεί να είναι βασικό γρανάζι στη μεσαία γραμμή. Εκτός από τα δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ισπανός έχει κατακτήσει άλλους εννέα τίτλους σε συλλογικό επίπεδο, ενώ με την εθνική Ισπανίας έχει σηκώσει δύο Euro (2008, 2012) και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2010).

Αλέξις Σάντσες
Δεν έχει κατακτήσει δεκάδες τίτλους ή το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως ο Χιλιανός αποτελεί βασικό γρανάζι σε όποια ομάδα κι αν έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις με την Ουντινέζε, του έδωσαν το 2011 μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα. Και μπορεί κάποιοι τραυματισμοί να τον πήγαν πίσω, όμως ο Σάντσες πήρε έξι τίτλους με τους «μπλαουγκράνα», ενώ και στις τρεις σεζόν του στο Καμπ Νου είχε διψήφιο αριθμό τερμάτων. Εδώ και ενάμιση χρόνο είναι κάτοικος Λονδίνου για λογαριασμό της Άρσεναλ, με την οποία από την πρώτη χρονιά πέτυχε 26 γκολ και κατέκτησε το κύπελλο Αγγλίας.

Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς
Ποιο καλύτερο παράδειγμα σε αυτή την κατηγορία από τον τεράστιο Ζλάταν; Σε όποια ομάδα κι αν έχει παίξει, έχει κάνει τη διαφορά. Και δεν είναι λίγες αυτές. Από τότε που έφυγε από την πατρίδα του και τη Μάλμε το 2001, ο Σουηδός επιθετικός έχει αγωνιστεί σε έξι από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Άγιαξ (2001-2004), Γιουβέντους (2004-2006), Ίντερ (2006-2009), Μπαρτσελόνα (2009-2010), Μίλαν (2010-2012) και Παρί Σεν Ζερμέν (2012-σήμερα). 340 γκολ σε 598 αγώνες για τον Ιμπραϊμοβιτς, ο οποίος έχει σηκώσει στην καριέρα του 25 τρόπαια (+2 τα πρωταθλήματα με τη Γιουβέντους, που αφαιρέθηκαν λόγω Calciopolis). Μοναδικό «μελανό» σημείο στην καριέρα του το γεγονός πως δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Τσάμπιονς Λιγκ. Τουλάχιστον άδικο για έναν τόσο μεγάλο ποδοσφαιριστή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα