Γκρούγιτς, το τανκ της... Λίβερπουλ! (vids)

Γκρούγιτς, το τανκ της... Λίβερπουλ! (vids)

bet365

Η πρώτη μεταγραφή της Λίβερπουλ δεν θα είναι από τη... Ντόρτμουντ, αλλά από τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Μάρκο Γκρούγιτς στα 19 του χρόνια τρέλανε τον Κλοπ που του έταξε πολλά για να τον φέρει στο Ανφιλντ!

Ενας 19χρονος Σέρβος στο κάδρο των πιο ταλαντούχων στην Ευρώπη! Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μάρκο Γκρούγιτς αποτελεί τον εκλεκτό του Γίργκεν Κλοπ για τη δική του Λίβερπουλ! Οι ποδοσφαιρικές του μετοχές εκτοξεύθηκαν μετά την πορεία της Σερβίας στο Μουντιάλ, αλλά και τις μαγικές του εμφανίσεις στην πατρίδα του με τον Ερυθρό Αστέρα! Ο Γερμανός τον παρακολούθησε, όμως τα 4 εκατ. λίρες δεν έπεισαν τους Σέρβους! Το deal φαίνεται να... κλειδώνει στα 6 εκατ., αν και ο ίδιος τονίζει πως δεν θα φύγει πριν βοηθήσει τον Αστέρα στα προκριματικά του Champions League!

Εβερτον, Τσέλσι και Ανόβερο τον είχαν τσεκάρει, αλλά το ρευστό και τα κίνητρα τα έδωσαν μόνο οι «κόκκινοι». Την περασμένη εβδομάδα μετέφεραν στον παίκτη τις προθέσεις τους και ο μικρός πείσθηκε! Είπαμε, ο Κλοπ έχει τον τρόπο του...

Το ματς που δεν θα ξεχάσει ποτέ; Αυτό του Ιουλίου με την Καϊράτ για το Europa League και τον 1ο προκριματικό γύρο! Όχι, δεν έπαιξε ποτέ, δεν έκανε ευρωπαϊκό ντεμπούτο, αλλά ο αποκλεισμός - σοκ έφερε πολλές αλλαγές! Οι δυο βασικοί μέσοι Κοβάτσεβιτς και Σαβίσεβιτς παραχωρήθηκε με τον κόουτς Μπόζοβιτς να δίνει το πράσινο φως για την συμμετοχή του 19χρονου στην πρώτη ομάδα!

O ίδιος λατρεύει την πατρίδα του, θα ήθελε να ζει για πάντα στο Βελιγράδι, όμως αγαπά και τον Ερυθρό Αστέρα και γνωρίζει καλά πως για να... σωθεί η ομάδα πρέπει να μπουν χρήματα στα ταμεία! Ετσι, ενδεχόμενη παραχώρησή του θα προσφέρει ανάσα στον σύλλογο, αλλά και το δικαίωμα να παίζει στην Ευρώπη!

Ποιο είναι το όνειρο του κάθε νεαρού μέσου; Να πλησιάσει στο επίπεδο του Γιάγια Τουρέ και του Πατρίκ Βιεϊρά! Οταν λοιπόν ο Γκρούγιτς έχει όλο αυτό το πακέτο, τότε καταλαβαίνετε πως το μέλλον του ανήκει! Γρήγορος, δυνατός, με καλή τεχνική κατάρτιση, μπορεί να δημιουργήσει, αλλά και να μαρκάρει εξαιρετικά. Οι Σέρβοι... μπερδεύονται συχνά, θα τον πουν «Τουρέ», αλλά βλέποντας τον θα θυμηθούν και τον Βιεϊρά!

Ο Γκρούγιτς είναι ο παίκτης που μπορεί να πάρει την μπάλα από την άμυνα και να την κουβαλήσει στην αντίπαλη περιοχή. Ώριμος, με εξαιρετικές μεταβιβάσεις και καλό σουτ! Τα πέντε γκολ για έναν 19χρονο που δεν είναι και επιθετικό χαφ, δείχνουν τις δυνατότητές του! Αν δουλέψει την εκρηκτικότητα του, τότε θα μπορεί να ζητήσει από τον Κλοπ να μείνει στην ομάδα και όχι να δοθεί δανεικός...

Η ωριμότητά του είναι το κλειδί για την εξαιρετική του εικόνα στο γήπεδο! Αλλωστε, είχε τονίσει πως στόχος του είναι να παίξει σε μια μικρή ομάδα της Premier League και με την απόδοσή του να προσελκύσει τους «μεγάλους». Βέβαια, όταν ένας σύλλογος σαν τη Λίβερπουλ αλλάζει με την έλευση του νέου προπονητή και ο 19χρονος ακούει αυτά που θα ήθελε, τότε θα προτιμήσει την μεταγραφή σε δυνατό σύλλογο!

Με ύψος 191 εκατοστά είναι γίγαντας μπροστά στους άλλους μέσους της Λίβερπουλ και μπορεί να κάνει τον Μπεντέκε πιο... χαρούμενο με τις σέντρες του! Οι φίλοι της Λίβερπουλ μιλούν για τον νέο.. Στίβεν Τζέραρντ και ανυπομονούν να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο Ανφιλντ! Η πρώτη μεταγραφή του Μπενίτεθ ήταν ο Χοσέμι, του Μπρένταν Ρότζερς ο Μπορίνι! Μήπως η επιλογή του Κλοπ είναι καλύτερη; Θα φανεί σύντομα...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...