Οταν ο Μπατιστούτα... σόκαρε την Αρσεναλ!

Οταν ο Μπατιστούτα... σόκαρε την Αρσεναλ!

bet365

Η Αρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με ένα τρελό σερί! Η τελευταία φορά που οι Κανονιέρηδες είχαν μείνει εκτός Ευρώπης πριν τα Χριστούγεννα χάνεται κάπου στο...1999 και υπεύθυνος ήταν ένας παιχταράς!

Μπορεί με τους τίτλους να μην έχει την καλύτερη σχέση, αλλά η Αρσεναλ είναι συνεπής στα ραντεβού με τα νοκ άουτ ματς του Champions League! Από το 2000 κι έπειτα οι «Κανονιέρηδες» βρίσκονται στην κλήρωση για τα ματς των «16» καλύτερων ομάδων της Ευρώπης, κάτι που δεν έχουν καταφέρει πολλές...

Θα μπορούσαν να ήταν... 16 τα χρόνια, αλλά μια τρελή παρέα με μοβ, με ηγέτη τον Γκάμπριελ Μπατιστούτα φρόντισε να τους αφήσει εκτός Ευρώπης από τον Δεκέμβρη! Η σεζόν 1999-2000 ήταν η πρώτη σεζόν που Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία είχαν τέσσερις ομάδες στη διοργάνωση, με τους Αγγλους να έχουν τρεις! Η Πάρμα έμεινε εκτός ομίλων, η Μίλαν τερμάτισε τελευταία στον όμιλο της και η Φιορεντίνα με τη Λάτσιο πήραν πάνω τους την Ιταλία!

Οι Κανού και Ντένις Μπέργκαμπ ήταν οι εκλεκτοί του Αρσέν Βενγκέρ. Το ξεχωριστό κι αγαπημένο δίδυμό του εκείνη την περίοδο. Ένας συνδυασμός που βοήθησε την Άρσεναλ σε μία περίοδο που ο Τιερί Ανρί δεν μπορούσε να βρει ρυθμό. Ο Ανρί δεν είχε ξεκινήσει σε κανένα από τα έξι ματς του Champions League εκείνη τη σεζόν. Την ίδια ώρα ο Νταβόρ Σούκερ δεν έπαιζε τόσο τακτικά. Άρχισε να παίρνει συχνά χρόνο από τον Δεκέμβριο και μετά. Ο Βιεϊρά ήταν διαθέσιμος για την Ευρώπη και έπαιζε με τον Εμανουέλ Πετίτ για πρώτη φορά από τα μέσα Αυγούστου. Ήταν ίσως η πρώτη φορά εκείνη τη χρονιά που ο Βενγκέρ που επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα.

Στον αντίποδα, τα προβλήματα ήταν... βουνό για τη Φιορεντίνα. Οι Ιταλοί είχαν χάσει το τρίτο σερί παιχνίδι τους στην Serie A και ο προπονητής, Τζιοβάνι Τραπατόνι, είχε υποβάλλει την παραίτησή του. Αυτό εξόργισε τον Μπατιστούτα, έναν περήφανο και εγωιστή παίκτη και πιστός όσο λίγοι στο σύλλογο!

Ο Αργεντίνος πέρασε στην αντεπίθεση, βγήκε να υπερασπιστεί τον Τραπατόνι, τόνισε πως οι παίκτες φταίνε και ορκίστηκε να κάνει ότι μπορεί για να αλλάξει τα πάντα. Ποιο ήταν το γιατρικό; Νίκη στο Λονδίνο. Η Φιορεντίνα ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Η πρόκριση διακυβεύονταν, όμως ο Μπατιστούτα έδειξε από το 2ο λεπτό πως ήταν αποφασισμένος για όλα. Μπορεί να δέχθηκε πολύ νωρίς κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ντίξον. Ο Μπατιστούτα θα μπορούσε ακόμα και να αποβληθεί, όμως αυτό δεν έγινε και στο 75' με ένα απίθανο γκολ διαμόρφωσε το 1-0 κι έστειλε την Αρσεναλ εκτός Ευρώπης.

Ήταν η αύρα του Μπατιγκόλ. Ενός ανθρώπου που στο γήπεδο γινόταν ανήμερο θεριό για να κερδίσει η ομάδα του και στην ζωή του ήταν ο πιο ήσυχος άνθρωπος.

«Ακόμα με πιάνουν οι συναισθηματισμοί μου από μικρά πράγματα στην ζωή. Κάτι που τα παιδιά μου ή η γυναίκα μου κάνουν, ένα τηλεφώνημα από τους γονείς μου ή έναν φίλο, ένα τραγούδι. Με πιάνει θλίψη όταν βλέπω ανθρώπους να ταλαιπωρούνται στην ζωή και ειδικά ηλικιωμένος. Νιώθω ένα σφίξιμο στον λαιμό και το στομάχι», είχε τονίσει!

 

Τελευταία Νέα