Οι 100 καλύτεροι του 2015 (70-61)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2015 (70-61)

bet365

To 2015... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την πρώτη δεκάδα από το 70 μέχρι το 61.

70. Κέιλορ Νάβας

Τι περισσότερο μπορεί να κάνει ο Νάβας; Έκανε υπομονή όταν ήταν αναπληρωματικός του Κασίγιας, έκανε καλές εμφανίσεις όταν του δόθηκε η ευκαιρία, όμως και πάλι ο Πέρεθ δεν είχε πειστεί. Η μεταγραφή του Ντε Χέα ναυάγησε την τελευταία στιγμή και ο Νάβας εντυπωσιάζει. «Δεν ήθελα ποτέ να φύγω από την Ρεάλ», αποκάλυψε ο Κοσταρικανός και κερδίζει τα εύσημα με το σπαθί του.

69. Άλβαρο Μοράτα

Ο 23χρονος επιθετικός σκόραρε και στα δύο ματς με την Ντόρτμουντ για τη φάση των «16» στο Champions League, όπως επίσης και στους δύο ημιτελικούς με την Ρεάλ, αλλά και στον τελικό με την Μπαρτσελόνα. Ο Μοράτα έχει ανθίσει στην Ιταλία και έχει αποδείξει την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο. Λογικά, θα έχει θέση στο ρόστερ της Ισπανίας για το Euro.

68. Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ

Μπορεί να ξεκίνησε σε μόλις 15 ματς με την Μπάγερν την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμών, όμως η τροπαιοθήκη του μιλάει από μόνη της. Και η μεταγραφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποδεικνύει ότι παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο.

67. Σεσκ Φάμπρεγας

Το ξεκίνημα της καριέρας του στην Τσέλσι ήταν εντυπωσιακό, έχοντας 10 ασίστ στα 12 πρώτα του ματς στην Premier League. Ήταν μάλλον υπερβολικό να περιμένουμε ότι θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Παρόλα αυτά, παραμένει από τους παίκτες-κλειδιά των μπλε. Στην καλή του μέρα είναι ανεβασμένη ολόκληρη η ομάδα.

66. Αλεσάντρ Λακαζέτ

Η προηγούμενη σεζόν ήταν με διαφορά η καλύτερη στην καριέρα του. Ο Γάλλος την ολοκλήρωσε με 27 γκολ στη μάχη που έδωσε η Λυών για τον τίτλο. Το ξεκίνημα φέτος δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, έχοντας έρθει σε ρήξη με τον προπονητή και τον πρόεδρο σχετικά με το νέο του συμβόλαιο, το οποίο τελικά υπέγραψε. Ήδη βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα κορυφαίων ομάδων, έχοντας εκτοξεύσει την τιμή του.

65. Ίσκο

Υπάρχει κάτι... μαγικό με τον Ίσκο. Η τεχνική του, η ντρίμπλα του, η ποιότητά του. Αν και δεν κατέκτησε κάποιον τίτλο, τα γκολ και οι ασίστ του παραμένουν ψηλά σε νούμερα. Οι φήμες για ρήξη με τον Μπενίτεθ, αν επιβεβαιωθούν, ίσως τον φέρουν κοντά στην μετακόμιση από την Μαδρίτη σύντομα.

64. Νεμάνια Μάτιτς

Ο Αζάρ μπορεί να τραβάει συνήθως όλα τα βλέμματα πάνω του, όμως η δουλειά του Μάτιτς κάνει πολλές φορές τη διαφορά στη μεσαία γραμμή της Τσέλσι. Με την ένταση της Premier League δεν υπάρχει ερώτημα για το γεγονός ότι εμφανίζεται κουρασμένος και, όπως ολόκληρη η ομάδα, το ξεκίνημα φέτος ήταν κάπως αργό. Σιγά-σιγά ο Μάτιτς δείχνει σημάδια βελτίωσης και είναι έτοιμος να επιστρέψει στα γνωστά του στάνταρ.

63. Γκονσάλο Ιγουαΐν

Στο ξεκίνημα του 2015 οι εμφανίσεις του ήταν κάπως ασταθείς. Και το τελείωμα στη σεζόν κάκιστο, με το χαμένο πέναλτι στον τελικό της 3ης θέση με την Λάτσιο. Σαν να μην έφτανε εκείνο το ματς, ο Ιγουαΐν το έκανε ξανά στον τελικό του Κόπα Αμέρικα με την Χιλή... Η αποχώρηση του Ράφα Μπενίτεθ, όμως, φαίνεται ότι τον απελευθέρωσε. Πλέον, δεν σταματάει να σκοράρει και προσπαθεί να οδηγήσει τη Νάπολι στο σκουντέτο.

62. Αρντά Τουράν

Το 2015 αποδεικνύεται παράξενο για τον Τούρκο, καθώς το περασμένο καλοκαίρι είχε και καλά και άσχημα νέα. Η Μπαρτσελόνα πλήρωσε τη ρήτρα του στην Ατλέτικο, όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής με τους μπλαουγκράνα μέχρι το 2016. Ο Αρντά κέρδισε τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, έχοντας οδηγήσει τους Μαδριλένους στον τίτλο έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ βοήθησε και την Τουρκία στο δρόμο για το Europ.

61. Ματς Χούμελς

Η χρονιά ήταν δύσκολη για τον Χούμελς. Η Ντόρτμουντ ξεκίνησε το 2015 στον πάτο της Bundesliga, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Κλοπ άφησε τους Βεστφαλούς. Ο 26χρονος αμυντικός συνδέθηκε αμέσως με μεταγραφή, όμως αποφάσισε να μείνει. Μπορεί να μην είναι στο επίπεδο που ήταν δύο χρόνια νωρίτερα, όμως με κάθε ευκαιρία δείχνει την κλάση του.

Δείτε εδώ τη λίστα 100-91, εδώ τη λίστα 90-81 και εδώ τη λίστα 80-71

 

Τελευταία Νέα