Ο άξονας την πληγώνει, ο Βενγκέρ ψάχνεται...

Ο άξονας την πληγώνει, ο Βενγκέρ ψάχνεται...

Ο άξονας την πληγώνει, ο Βενγκέρ ψάχνεται...

bet365

Σε κομβικό σημείο η Αρσεναλ, όμως ο άξονας την... πληγώνει! Δεκέμβρης, ο μήνας των μεγάλων ραντεβού και ο Βενγκέρ αναζητά λύσεις για το κέντρο, ώστε να βγει αλώβητος!

Τραυματισμοί, τραυματισμοί και ξανά… τραυματισμοί! Η Αρσεναλ έρχεται στην Ελλάδα με γεμάτο το ιατρικό δελτίο, ενώ εκτός από τον… τελικό με τον Ολυμπιακό ακολουθούν ματς που θα δείξουν αν μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο! Ο άξονας της ομάδας… υποφέρει και οι Λονδρέζοι βρίσκονται ξανά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Σε μία κομβική χρονιά.Σε μία σεζόν που ο Αλσατός θέλει όσο τίποτα άλλο τον πρώτο του τίτλο πρωταθλήματος μετά το 2004, αλλά και να συνεχίσει στο Champions League. Οι πρώτες επιλογές για το κέντρο, ο Σάντι Καθόρλα και ο Φρανσις Κοκλέν τέθηκαν εκτός γι’ αρκετούς μήνες λόγω τραυματισμών, αφήνοντας την ομάδα «γυμνή» και τον Βενγκέρ με περιορισμένες επιλογές στην διάθεσή του.

Υπάρχουν λύσεις στο οπλοστάσιο των κανονιέρηδων;

Φλαμινί και Ράμσεϊ: Πανέτοιμοι!

Πρόκειται για το... δίδυμο που έβαλε στο κέντρο ο Βενγκέρ στο παιχνίδι με την Σάντερλαντ και το 3-1. Ο Ράμσεϊ μάλιστα έβαλε και γκολ και είχε και ασίστ στο ματς. Ήταν ένας... συνδυασμός που φάνηκε να αποδίδει καλά. Ο Φλαμινί ήταν ξανά βασικός όταν είχε χτυπήσει ο Κοκλέν. Αν και είναι ένας παίκτης που φέτος έχει κερδίσει μόλις το 29% των... μονομαχιών του στην Πρέμιερ, τουλάχιστον είναι ένας αμυντικός χαφ που μπορεί να δώσει τις μάχες του και να κερδίσει κάποιες μπαλιές. Είναι ένας σχεδόν... κανονικός αμυντικός χαφ. Ο Ράμσεϊ φαίνεται ικανός να αρπάξει την ευκαιρία, να δείξει το τι αξίζει και εάν μπορέσει να εντυπωσιάσει κιόλας.

Το 2013/14 όταν είχε καθιερωθεί ο Ράμσεϊ έκανε την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και σκόραρε και τακτικά. Τώρα θα επιδιώξει να πείσει τον Βενγκέρ πως θα πρέπει να παίζει τακτικά.

Φλαμινί και Τσάμπερλεϊν: Εμπειρία και νιάτα

Ένα ακόμα πιθανό δίδυμο για το κέντρο. Ο Φλαμινί προσφέρει περισσότερη σταθερότητα με τον Τσάρμπελεϊν να προσφέρει ταχύτητα, ικανότητα σε διεισδύσεις και σουτ και ακρίβεια 29% σε σουτ φέτος στην Πρέμιερ. Ο Τσάμπερλεϊν είναι ένα φιλόδοξο παιδί που επέστρεψε σχετικά πρόσφατα από τραυματισμό και καλείται και αυτός να ενσωματωθεί ξανά άμεσα στην Άρσεναλ και να... εντυπωσιάσει. Όταν είναι σε τοπ φόρμα αποτελεί έναν παίκτη με εξαιρετικά δημιουργικά χαρίσματα.

Έχει φτιάξει και δημιουργήσει εννιά ευκαιρίες φέτος στην Πρέμιερ. Με τη Νόριτς προερχόμενος από τον πάγκο αποτέλεσε μόνιμη πηγή κινδύνων. Ο Άγγλος διεθνής τακτικά δεν είναι και ο καλύτερος και ενώ μπορεί να κάνει αμυντικά λάθη. Όμως δίπλα σε έναν παίκτη με αμυντικά χαρίσματα, όπως ο Φλαμινί αυτά μπορεί να καλυφθούν και να σταθεί μία χαρά.

Τσέιμπερς και Ράμσεϊ: Η ακρίβεια της πάσας στα... καλύτερά της!

Εδώ έχουμε ένα σκληρό και δυναμικό τύπο. Τον Τσέιμπερς, που έχει κερδίσει το 58% των... μονομαχιών του στην Πρέμιερ φέτος. Ο Βενγκέρ πρόσφατα είχε τονίσει το πως βλέπει τον Τσέιμπερς σαν μία λύση για την θέση του αμυντικού μέσου σε αυτήν την δύσκολη περίοδο λόγω τραυματισμών. Ο Άγγλος διεθνής έπαιζε σε αυτήν την θέση στην Σαουθάμπτον όμως μετατοπίστηκε μετά σαν σέντερ μπακ. Ο Τσέιμπερς στεκόταν πολύ καλά στο κέντρο στην προηγούμενή του ομάδα. Στην ομάδα Νέων της Άρσεναλ είχε χρησιμοποιηθεί εκεί αλλά σίγουρα ενέχει ρίσκο να γίνει το ίδιο με την πρώτη ομάδα.

Πιθανότατα να λειτουργήσει αυτό το... πείραμα πιο καλά έχοντας δίπλα του τον Ράμσεϊ. Εκτός των άλλων μοιράζει την μπάλα τέλεια. Έχει ακρίβεια πασών στο 84%!

Γκάμπριελ και Φλαμινί: Αμυντική... ασπίδα

Από τη μία υπάρχει ο Γκάμπριελ με εννέα καθοριστικές αμυντικές ενέργειες ανά παιχνίδι στην Πρέμιερ. Ο Βενγκέρ δεν έχει συζητήσει ακόμα ή επεξεργαστεί την πιθανότητα να τον έχει στο κέντρο, όμως η προώθηση του σέντερ μπακ στον άξονα θα δώσει άλλη αμυντική οντότητα και αξιοπιστία στον χώρο.

Εάν και του βάλει δίπλα του έναν πιο δημιουργικό παίκτη σαν τον Ράμσεϊ και τον Τσάμπερλεϊν η... συνταγή θα είναι μάλλον καταστροφική, όμως εάν τον... δέσει με έναν πιο αμυντικογενή μέσο τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Για παράδειγμα μαζί με τον Φλαμινί μπορούν να συνθέσουν ένα αποτελεσματικό και επαρκές... δίδυμο. Ο Γκάμπριελ έχει ακρίβεια πασών που αγγίζει το 90%! Παρά την έλλειψη εμπειρίας για μία τέτοια θέση σίγουρα έχει τα φόντα και τα προσόντα να σταθεί εκεί. Έχει κερδίσει το 62% των... μονομαχιών του φέτος στην Πρέμιερ. Όπως έδειξε κόντρα στη Νόριτς ο πρώην άσος της Βιγιαρεάλ είναι ικανός για ορισμένα λάθη εκεί που δεν χρειάζονται αλλά γενικά είναι σταθερός και καλός.

Ράμσεϊ και Τσάμπερλεϊν: Η επιθετική επιλογή

Αν ο Βενγκέρ θέλει να είναι πιο επιθετικογενής και... φουριόζος στο ματς μπορεί να πάει σε μία λογική με Ράμσεϊ και Τσάμπερλεϊν στο κέντρο. Ο Τσάμπερλεϊν είναι παίκτης με ένα σοβαρό αμυντικό λάθος στην Πρέμιερ φέτος. Από την άλλη, αν η Άρσεναλ θέλει πραγματικά να βγάλει φάσεις και να σκοράρει, τότε μάλλον αυτή η συνεργασία ενδείκνυται περισσότερο από κάθε άλλη. Είναι μάλλον ο καλύτερος τρόπος για να βγουν γκολ από φάσεις και ενέργειες από τον άξονα. Ο Ράμσεϊ έχει λειτουργήσει και σαν αμυντικός χαφ αλλά είναι ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει επιθετικές προϋποθέσεις.

Βεβαίως εφόσον παίξει με τον Τσάμπερλεϊν θα πρέπει να περιοριστεί έως ένα σημείο σε αμυντικό ρόλο. Να μην ανεβαίνει τόσο ψηλά διότι ο Τσάμπερλεϊν δεν θα καλύπτει τόσο χώρους και θα παίζει πιο επιθετικά, άρα θα υπάρχει... κενό πίσω στον άξονα σε αντεπιθέσεις ή όταν χάνεται η μπάλα από τα πόδια της Άρσεναλ.

Αυτό θα προξενεί έξτρα πίεση στα σέντερ μπακ και άλλα προβλήματα. Ως κεντρικός χαφ είναι παίκτης που θέλει να κινείται πάντα μπροστά. Έχει ποσοστό 68% στα πετυχημένα ανεβάσματα μπάλας και στις μεταβιβάσεις με ταχύτητα γενικότερα.

Φλαμινί και Ιβόμπι: Αντοχή και άνεση με ταχύτητα

Ακόμα ένα ενδιαφέρον δίδυμο για το κέντρο. Εδώ έχουμε τον Ιβόμπι με 100% ακρίβεια πασών φέτος στην Πρέμιερ! Ο νεαρός συνήθως είναι εξτρέμ ή φορ. Ωστόσο σε επίπεδο Νέων και Ακαδημιών ο 19χρονος έχει παίξει και ως κεντρικός χαφ.

Δεν του λείπουν τα προβλήματα και οι ατέλειες, όμως έχει παρουσιάσει και καλά δείγματα γραφής και ενθαρρυντικά μηνύματα. Ο Ιβόμπι εκτός από τις πάσες του έχει αποδείξει πως μπορεί κάλλιστα να είναι ο συνδετικός κρίκος άμυνας - επίθεσης. Με την U21 φανέρωσε πως είναι ικανός και να φτιάξει παιχνίδι από πίσω και λειτουργώντας στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Αυτή η επιλογή μάλλον συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, εκτός πια και εάν οι τραυματισμοί αυξηθούν. Ο Βενγκέρ πάντως σε μία τέτοια περίπτωση θα θέλει να διασφαλίσει πως ο νεαρός θα είναι δίπλα σε έναν έμπειρο παίκτη με φυσικά και σημαντικά αμυντικά προσόντα, όπως ο Φλαμινί.

Ο Αρσέν Βενγκέρ αποφασίζει!

 

Τελευταία Νέα