Ο... Euro Στορκ στο FourFourTwo του Gazzetta!

Ο... Euro Στορκ στο FourFourTwo του Gazzetta!

O Μπερντ Στορκ... ξύπνησε την Ουγγαρία, την έστειλε στο Euro 2016 και μιλά στο FourFourTwo του Gazzetta.gr για όλα εκείνα που έφεραν την ποδοσφαιρική επανάσταση!

 Ουγγαρία σε Τop διοργάνωση 30 χρόνια μετά... Από το Μουντιάλ του 1986 στο Euro του 2016 και ο Μπερντ Στορκ καρπώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο επιτυχίας. Όμως, για ένα τόσο μεγάλο... μπαμ, χρειάστηκε την Ομοσπονδία, τους... άσους από το μανίκι του, αλλά και παίκτες – προσωπικότητες! Ο Γερμανός μιλά στο FourFourTwo του Gazzetta.gr κι εξηγεί πως ο παίκτης... φάντασμα βοήθησε τους Μαγυάρους να φτάσουν στα γήπεδα της Γαλλίας! Τι είπε για Ελλάδα και... Ολυμπιακό!

- Πως αισθάνεστε που στείλατε ξανά την Ουγγαρία ξανά στις μεγάλες διοργανώσεις;

Είναι απίστευτο συναίσθημα, μοναδικό! Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κόντρα στους Νορβηγούς δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Είμαι πολύ χαρούμενος, ωστόσο τα συναισθήματα γίνονται πιο δυνατά όταν βλέπεις όλη τη χώρα να πανηγυρίζει έξαλλα. Είναι όλη η Ουγγαρία ενθουσιασμένη, όλη η χώρα περιμένει το Euro κι αυτό μας κάνει πιο δυνατούς!

 

Ποιο ήταν το μυστικό για να βρεθεί η Ουγγαρία στα γήπεδα της Γαλλίας;

Δεν ήταν εύκολο το έργο μας, αλλά το πάθος όλων για διάκριση έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ενα μεγάλο «Ευχαριστώ» στην Ομοσπονδία, η οποία τα τελευταία χρόνια μοίρασε αρκετά χρήματα στις ομάδες, ζήτησε και πήρε πολλές αλλαγές κι αυτές έφεραν την εικόνα της νέας μας ομάδας. Υπάρχει αρκετό ταλέντο, αλλά υπήρξε και σωστή συνεργασία! «Μπερντ, ακολούθησε τον δρόμο σου όπως εσύ γνωρίζεις καλύτερα. Μπορείς να τα καταφέρεις και θα είμαστε στο πλευρό σου»! Η στήριξη της Ομοσπονδίας τεράστια. Ενα πενταετές πλάνο έφερε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Οταν έγινε η αλλαγή προπονητή η κατάσταση ήταν ακόμα δύσκολη, δουλέψαμε σκληρά, είχα τους παίκτες στη διάθεσή μου όταν έκρινα πως έπρεπε και να που φτάσαμε...

Στα μπαράζ με τη Νορβηγία είχατε στη διάθεσή σας παίκτες από το εγχώριο πρωτάθλημα, αλλά και αρκετούς... αναπληρωματικούς που έπαιζαν σε ξένα club. Πως ήρθε το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Μια εβδομάδα πριν τα ματς ζήτησα από την Ομοσπονδία τους παίκτες. Είχαμε χρόνο για να βάλουμε κάτω το πλάνο μας. Ολα έγιναν βήμα - βήμα, το κλίμα ήταν φανταστικό και οι παίκτες μου έχουν προσωπικότητα και ωριμότητα. Ρίξαμε βάρος στον τρόπο σκέψης μας, υπήρχε εμπιστοσύνη και στις δυο πλευρές. Δεν φοβηθήκαμε ποτέ, παίξαμε σωστή στην επίθεση και τα καταφέραμε. Πήρα από τους παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους και είμαι ευχαριστημένος.

 

Μέχρι που μπορεί να φτάσει η Ουγγαρία;

Θα πω μετά την κλήρωση... Το σημαντικό είναι πως βρεθήκαμε στα Τελικά, αυτός ήταν ο στόχος μας και τα καταφέραμε. Τώρα πάμε με το ίδιο πλάνο, χωρίς φόβο και με αυτοπεποίθηση! Εχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας, θα δουλέψουμε ακόμα περισσότερο κι ελπίζουμε σε κάτι καλό!

 

Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έγινε με την είσοδο στην ομάδα του Laszlo Kleinhesler... Ηταν ένα τεράστιο ρίσκο;

Οσοι είναι εκτός ομάδας δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί και το θεωρούν ένα απίστευτο ρίσκο! Είναι ένας παίκτης που από την 3η κατηγορία βρέθηκε στο... Euro! Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο. Προέρχεται από την Puskás, πήγε στη Βιντεότον, αλλά υπήρχαν λόγοι που δεν ήταν αγωνιστικοί που τον έστειλαν στην 3η κατηγορία! Είχα όμως την τύχη να τον δω τον παίκτη από τα πρώτα βήματα του και ειλικρινά πρόκειται για ένα τεράστιο ταλέντο. Τον έπεισα πως μπορεί να παίξει, πως έχει τις δυνατότητες να τα καταφέρει. Μιλήσαμε αρκετά, είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και μια έτοιμη λύση για μένα. Μπορεί να μην έχει βρει αυτό που θέλει, αλλά είναι ένα καλό χαρτί για κάθε προπονητή!

Ποιος ήταν ο στόχος σας όταν αναλάβατε την Ουγγαρία;

Να την... ξυπνήσω ποδοσφαιρικά, ήταν μια μεγάλη δύναμη, αλλά ήταν κοιμισμένη. Ολοι μαζί καταφέραμε να την ξυπνήσουμε και να την βάλουμε ξανά στα μεγάλα γεγονότα! Μπορεί ακόμα περισσότερα αυτή η χώρα!

 

Β. Ιρλανδία, Ρουμανία και... Ουγγαρία στο Euro και η Ελλάδα μακριά από τον στόχο της! Πως το εξηγείτε;

Η πιο έμπειρη ομάδα εκτός. Ναι, είναι σοκ! Η ομάδα που έχει εξαιρετικούς παίκτες, μια τεράστια εμπειρία να μείνει εκτός... Μια πολύ δυνατή ομάδα που όμως δεν είχε καμία επικοινωνία, κανένα πλάνο. Αυτό φαινόταν και στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συνέβη και χάθηκε μια τέτοια ευκαιρία, επαναλαμβάνω όμως δεν είδα ποτέ το ομαδικό πνεύμα, ήταν σαν να μην έπαιζαν μαζί. Αυτό το είχαμε εμείς και τα καταφέραμε!

 

Περάσατε από τον Ολυμπιακό, πόσο ευχαριστημένος είστε με το έργο που αφήσατε; Θα γυρίζατε ξανά;

Σε αυτή τη ζωή ποτέ μη λες ποτέ. Χαίρομαι όμως που έχω ακόμα μια εξαιρετική σχέση με τον Ολυμπιακό. Με θυμήθηκαν όταν η Ουγγαρία προκρίθηκε, επικοινωνούμε και αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο. Ο Ολυμπιακός έχει ανέβει επίπεδο, η διοίκηση μου έδωσε πολλά και θεωρώ εκ του αποτελέσματος πως έγινε καλή δουλειά. Υπήρχε η διάθεση, οι προοπτικές, οι υποσχέσεις έγιναν πράξεις και ο Ολυμπιακός έβαλε τα σωστά θεμέλια, όπως έχουν κάνει και άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογο.