Η υπεραξία της χαμένης αίγλης της Λίβερπουλ

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Η υπεραξία της χαμένης αίγλης της Λίβερπουλ

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος εξηγεί γιατί οι Κόκκινοι πληρώνουν τα περισσότερα εκατ. για προμήθειες μάνατζερ στο Νησί και το πως θα εξαλείψουν το φαινόμενο…

Το ότι τα τελευταία χρόνια στην προσπάθεια της επανέλθει στην κορυφή, η Λίβερπουλ έχει δώσει πάρα, μα πάρα πολλά παραπανίσια χρήματα για τις μεταγραφές της, είναι δεδομένο. Γενικότερα έχει την τάση να πληρώνει υπεραξία σε παίκτες τύπου Κάρολ, Λόβρεν, Αλεν κ.α. Επόμενο είναι λοιπόν να καταβάλει και υπεραυξημένες προμήθειες σε όσους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με αυτές τις μετακινήσεις.

Συνολικά βέβαια η Premier League δείχνει να αποτελεί τον οικονομικό Παράδεισο των ανθρώπων που πουλούν ή ασχολούνται γύρω γύρω, περιφερειακά με την πώληση ποδοσφαιριστών ή ακόμα και με το πήγαιν' έλα των προπονητών. Για την περίοδο 2014-'15 μετρήθηκε ότι οι μάνατζερ, ενδιάμεσοι, προμηθευτές ή πείτε τους όπως θέλετε, πλούτισαν γενικότερα από τις συναλλαγές τους στο Νησί και περισσότερο απ’ όλους τους συλλόγους, από τη Λίβερπουλ.

Συνολικά για την προηγούμενη σεζόν όλοι μαζί πλήρωσαν 129,86 εκατ. λίρες στους μεσάζοντες. Μιλάμε για τρομερό ποσό και από δαύτο, τα 20,36 τα έδωσαν μόνο οι Κόκκινοι. Κατέβαλαν δηλαδή περίπου το 1/6 όλων των προμηθειών. Στη σχετική λίστα την 2η θέση κατέχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 19,76 εκατ. λίρες και ακολουθούν από κοντά οι Μάντσεστερ Σίτι (17,694), Τσέλσι (17,02), ενώ η Αρσεναλ βρίσκεται κάμποσο πιο πίσω με 16,98 εκατ. λίρες, με την Γουέστ Χαμ να είναι η επόμενη και τελευταία που ξεπέρασε το φράγμα των 10 εκατ. (10,04).

Για τη σεζόν 2014-’15 υπήρξαν λοιπόν 172 αγορές, 542 δανεισμοί και σε όλα αυτά οι μάνατζερ πήραν τις προμήθειες τους. Αυτές μάλιστα σε σχέση με τη σεζόν 2013-’14 ήταν αυξημένες κατά 21,38 εκατ. λίρες συνολικά για την Premier League. Το ποσό εννοείται ότι δεν βρίσκει όμοιο του να το συναγωνιστεί πουθενά στον κόσμο. Οι Αγγλοι έχουν ξεφύγει από τον ανταγωνισμό σε όλους τους τομείς και το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις μεταγραφές.

Μόνο που για να επιστρέψουμε στη Λίβερπουλ, εκείνη είναι που βρίσκεται πλέον εκεί που μέχρι πέρσι καθόταν η Σίτι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι Πολίτες έπρεπε να πληρώσουν περισσότερα για να πείσουν τα μεγάλα αστέρια και τους μάνατζερ τους να πάνε σε αυτούς. Σταδιακά φτιάχνουν όνομα και… ψηλώνουν σαν club και ας το κοροϊδεύουν αρκετοί αυτό. Πλέον είναι fact.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους Κόκκινους. Από τη στιγμή που έχουν απολέσει μέρος της αίγλης του παρελθόντος, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν υπεραξία, ώστε να πείσουν κάποιον που θέλουν να μετακομίσει στο «Ανφιλντ». Κάτι τέτοιο θα εξακολουθεί να γίνεται έως ότου το… μαγαζί τους που είναι ΓΩΝΙΑ, λειτουργήσει και πάλι ως τέτοιο. Μέχρι να συμβεί αυτό, η Λίβερπουλ θα πληρώνει τους μεσάζοντες, για να ψήνουν εκείνοι με τη σειρά τους τους πελάτες τους. Ετσι πάνε αυτά…

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος