Οι 100 καλύτεροι του 2015 (100-91)

Gazzetta team
Οι 100 καλύτεροι του 2015 (100-91)

bet365

To 2015... φεύγει και το FourFourTwo παρουσιάζει τους 100 κορυφαίους παίκτες της χρονιάς. Δείτε την πρώτη δεκάδα από το 100 μέχρι το 91.

100. Μοχάμεντ Σαλάχ

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να σε απορρίπτει η Τσέλσι. Μπορείτε να ρωτήσετε και τον Κέβιν Ντε Μπρόινε. Ο Σαλάχ μπορεί να μην έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του Βέλγου, όμως ακολουθεί στο μονοπάτι του. Δόθηκε δανεικός μετά την απόκτηση του Κουαδράδο τον περασμένο Ιανουάριο, έδειξε πολλά με την Φιορεντίνα (9 γκολ σε 26 ματς) και πήρε μεταγραφή για την Ρόμα του Champions League. Ξανά με τη μορφή δανεισμού και με οψιόν αγοράς. Ήδη κάνει τη διαφορά στην ομάδα του Γκαρσία και μάλλον η Τσέλσι θα μετανιώσει για ακόμη μία φορά, που δεν πίστεψε σε μία από τις μεταγραφές της.

99. Γκρεκόρζ Κριχόβιακ

Πριν από 12 μήνες λίγοι εκτός Γαλλίας και Ανδαλουσίας γνώριζαν έναν Πολωνό με το όνομα Κριχόβιακ. Πλέον, είναι ένας από τους πιο hot μέσους στην Ευρώπη μετά την εκπληκτική περσινή σεζόν της Σεβίλλης. Ο 25χρονος άσος έχει ανέβει πολλά επίπεδα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μετά την μεταγραφή από του από την Ρεμς για 4,5 εκατ. ευρώ. Η παρουσία του δίνει ελευθερία στους Μπανέγα και Κονοπλιάνκα να βοηθούν επιθετικά. Ανεβαίνει συνεχώς στις λίστες πολλών top ευρωπαϊκών ομάδων.

Εσέκιελ Γκαράι

Αφού κατέκτησε τον τίτλο με την Ζενίτ στην πρώτη του σεζόν στη Ρωσία και ψηφίστηκε ο καλύτερος στο πρωτάθλημα από τους οπαδούς, βρέθηκε στην αποστολή της Αργεντινής για το Κόπα Αμέρικα στη Χιλή. Παρά την κούρασή του παραμένει ο ηγέτης της Ζενίτ στην άμυνα και έχει βοηθήσει τους Ρώσους να κάνουν το 100% στους ομίλους του Champions League.

Ρικάρντο Ροντρίγκες

Οι φήμες τον φέρνουν κάθε καλοκαίρι κοντά στην έξοδο και η στιγμή που θα κάνει το επόμενο βήμα δεν είναι και μακριά. Όταν ξεκίνησε η φετινή σεζόν είχε τα περισσότερα γκολ (11) και ασίστ (18) από οποιονδήποτε άλλον αμυντικό στην Bundesliga από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το 2012. Ο Ελβετός μπακ είναι σταθερά από τους πρωταγωνιστές της Βόλφσμπουργκ, που πέρυσι κατέκτησε το Κύπελλο. Ήταν και από τους παίκτες-κλειδιά στην εντυπωσιακή πορεία της Ελβετίας στα προκριματικά του Euro.

Στέφαν Λίχσταϊνερ

Μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές, της άμυνας, ενώ είναι ο ιδανικός μπακ-χαφ. Ο Λίχσταϊνερ ήταν πολύ σημαντικό μέλος της ομάδας του Αλέγκρι, που έκανε το νταμπλ και έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League. Μπορούσε να παίξει και με 4 και με 5 στην άμυνα, κάτι που τον έκανε πολύτιμο στην Γιουβέντους.

Σον Χέουνγκ Μιν

Είναι ο κορυφαίος Ασιάτης της λίστας μας. Η μεταγραφή του από την Λεβερκούζεν στην Τότεναμ κόστισε περίπου 30 εκατ. ευρώ και ο Σον δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής στην Αγγλία, δείχνοντας την ποιότητά του. Συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την Εθνική, ενώ προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Ποκετίνο.

Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο

Η μεταγραφή του στο MLS αποδείχθηκε άκρως ευεργετική. Είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 22 γκολ και πρώτος στις ασίστ με 16. Έχει σκοράρει με κάθε τρόπο για το Τορόντο εκτός από κεφαλιές, ενώ οι κινήσεις του ξεσηκώνουν τα πλήθη. Οι εμφανίσεις του ανάγκασαν μέχρι και τον Κόντε να τον καλέσει στην Εθνική, ενώ οδήγησε την ομάδα του στις ΗΠΑ στα πλέι οφς για πρώτη φορά. Μέχρι και η Μπαρτσελόνα φημολογείται ότι ενδιαφέρεται.

Αντονί Μαρσιάλ

Τα 80 εκατ. ευρώ με τα μπόνους μάλλον ακούγονται πολλά για έναν teenager. Έτσι δεν είναι; Αρχικά, επικράτησε πανικός. Χρειάστηκε, όμως, μόλις 20' για να δείξει τι μπορούμε να περιμένουμε. Ο Λουίς Φαν Χάαλ μάλλον ξανασκέφτηκε τη δήλωσή του ότι τον πήρε για τον επόμενο προπονητή. Με τις εμφανίσεις του λογικά θα βρεθεί και στα γήπεδα της πατρίδας του για το Euro, ενώ τα καλύτερα έρχονται.

Κάρλος Μπάκα

Αποχαιρετήσαμε τον Φαλκάο από τη φετινή λίστα μας και στη θέση του έρχεται ένας άλλος συμπατριώτης του. Ο Μπάκα σκόραρε δύο φορές στον τελικό του Europa League για τη Σεβίλλη επί της Ντνίπρο στη Βαρσοβία και από την Μπριζ βρέθηκε πολύ γρήγορα στην Μίλαν. Συνεχίζει να σκοράρει με αρκετά ικανοποιητική συχνότητα.

Γουέιν Ρούνεϊ

«Ρούνεϊ, Ρούνεϊ, Ρούνεϊ», φώναζαν οι οπαδοί Wembley, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο γινόταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής. Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ακούσει πολλά τελευταία, όμως παραμένει στη λίστα μας. Αλλά από τη στιγμή που δεν σκοράρει πολύ, έχει χάσει αρκετές θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

 

Τελευταία Νέα