Το ανομολόγητο “mea culpa" του Πέρεθ

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Το ανομολόγητο “mea culpa" του Πέρεθ

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος διαβάζει οκτώ σημεία πίσω από τα λόγια του προέδρου της Ρεάλ, ο οποίος κατηγόρησε τους πάντες και κράτησε το αλάθητο για τον εαυτό του.

Την γνωρίζει ή όχι τη ρήση, αυτήν δείχνει με τις πράξεις, με τα λόγια του ότι ασπάζεται ο Φλορεντίνο Πέρεθ: «Οταν έχει κανείς το δικαίωμα να λαθεύει απεριόριστα, είναι βέβαιος πως κάποτε θα πετύχει». Μόνο που σε αυτή την ιστορία της Ρεάλ και του νυν προέδρου της φαίνεται πως δεν υπάρχει άλλη υπομονή μέχρι την επιτυχία. Γιατί επιτυχία σε αυτήν την περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος και ενός Champions League, μα η δημιουργία μίας όμορφης ομάδας που θα έχει διάρκεια και θα αγαπηθεί απόλυτα από τους Μαδριλένους.

Διαβάζοντας όχι μία, αλλά δύο φορές τη συνέντευξη τύπου του Πέρεθ, πίσω από αυτά που είπε, δεν είναι και τόσο δύσκολο να διακρίνεις την δική του οπτική για το αλάθητο που κρατάει για τον εαυτό του. Πέραν της στήριξης στον Ράφα, την οποία κανείς προφανώς δεν πιστεύει απόλυτα, ουσιαστικά εκείνο που έκανε, ήταν να ωραιοποιήσει τα πάντα και να επιρρίψει όλες τις ευθύνες αλλού. Ο ίδιος λοιπόν δεν έχει κάνει κανένα σφάλμα. Ας δούμε όμως ποιοι φταίνε για ό,τι σύμφωνα με τον Πέρεθ συμβαίνει στη Βασίλισσα. Τουλάχιστον όσα βγήκαν ως συμπέρασμα από τον πλάγιο- έμμεσο λόγο του:

> Το φταίξιμο του Αντσελότι... Αυτό που βιώνει η ομάδα, ξεκίνησε να συμβαίνει από τον περασμένο Γενάρη, όταν δηλαδή ο Ιταλός τεχνικός άρχισε τις γκέλες μετά το τρελό σερί νικών!

> Το φταίξιμο στους παίκτες... Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που είναι ακόμα καινούργιοι και δεν έχουν καταφέρει να κατανοήσουν απόλυτα τι σημαίνει το να αγωνίζεσαι στη Ρεάλ και η πίεση τους έχει καταβάλει!

> Το φταίξιμο των οπαδών... Το «Φλορεντίνο παραιτήσου» ακούστηκε πιο έντονα από κάθε άλλη φορά και τον έχει ενοχλήσει απίστευτα. Κατά εκείνον, ξεκίνησε όπως όλα τα κακά της Ρεάλ από το ίδιο σημείο: τους οργανωμένους «Ultra Sur». Και επειδή ο Πέρεθ θεωρεί το κοινό ανόητο, οι υπόλοιποι στην εξέδρα παρασύρθηκαν άθελα τους και δεν μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν σε αυτό το σύνθημα!

> Το φταίξιμο των μελών... Οι socios θέλουν το κακό του. Θέλουν να τον φάνε και εκείνοι είναι που έχουν βάλει το χεράκι τους σε όλη αυτή την ανταρσία!

> Το φταίξιμο του Τύπου... Ο Πέρεθ πιστεύει ότι εφημερίδες και sites του κάνουν πόλεμο, επειδή είναι ο μοναδικός γενναίος πρόεδρος που τα έβαλε με τους δημοσιογράφους. Που τους εναντιώθηκε, ώστε να μην ασκούν εξουσία, τους νίκησε και δεν του το συγχωρούν!

> Το φταίξιμο (και πάλι) του Τύπου... Που έγραφε ότι προσπαθούσε να επηρεάσει τις αποφάσεις του Αντσελότι και γενικότερα ότι το κάνει με όλους τους προπονητές του. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αν και αφού διέψευσε για τον Αντσελότι, μετά πρόσθεσε πως: «η αλήθεια είναι το έκανα μία φορά μετά από την ήττα από τη Μπαρτσελόνα, αλλά όχι για αγωνιστικό θέμα, μα για κάτι δηλώσεις που έκανε»!

> Το φταίξιμο όλου του κόσμου... Επειδή όταν η Μπάρτσα έφαγε τέσσερα από τη Θέλτα, κανείς δεν την επέκρινε τόσο. Ενώ τώρα τη Ρεάλ, οι δικοί της οπαδοί, έπεσαν να τη φάνε, να τη διαλύσουν!

* Υπάρχει λοιπόν κάτι σε αυτή τη ζωή, στο οποίο ο Πέρεθ να θεωρεί ότι φταίει; Μα φυσικά και ναι. Ποιο είναι αυτό; Καθώς ολοκλήρωνε τη συνέντευξη τύπου, είπε κάτι απίστευτο και στο οποίο δεν δόθηκε τόση σημασία, αλλά είναι άκρως σημαντικό και αποδεικνύει την αλαζονεία του: «Ναι, φταίω περισσότερο απ' όλους εγώ. Ξέρετε γιατί; Επειδή δεν μιλάω πολύ και αυτό το θεωρούν αδυναμία. Από σήμερα θα μιλάω περισσότερο»! Αυτό είναι το λάθος που αναγνώρισε στον εαυτό του. Κανένα άλλο!

Εάν ισχύει κάτι για τον πρόεδρο της Ρεάλ, όπως έχουν δείξει οι δύο θητείες του, είναι ένα άλλο απόφθεγμα για το λάθος: «Είναι τότε που έχεις τη μεγαλύτερη επιτυχία, που είσαι περισσότερο ευάλωτος. Τότε είναι που κάνεις τα μεγαλύτερα λάθη». Και εκείνος το αποδεικνύει διαρκώς. Το έκανε τότε με τον Βιθέντε ντελ Μπόσκε, το επανέλαβε τώρα με τον Αντσελότι. Όποιον του χάρισε το Champions League, τον έδιωξε και τον αντικατέστησε μάλιστα με ό,τι να' ναι...

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος