Tα ταλέντα του 2015: Η πέμπτη 5άδα (vids, poll)

Γιώργος Καραμάνος
Tα ταλέντα του 2015: Η πέμπτη 5άδα (vids, poll)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr σας δίνει την ευκαιρία να διαλέξετε τον καλύτερο παίκτη U21 για το 2015. Δείτε την πέμπτη 5άδα και την επιλογή του Γιώργου Καραμάνου..

Η συντακτική ομάδα των διεθνών του gazzetta.gr αποφάσισε να σας δώσει την ευκαιρία να επιλέξετε τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών για το 2015. Τα κριτήρια είναι ίδια με εκείνα του Golden Boy, του βραβείου που έχει θεσπίσει η Tuttosport, όμως πρόκειται για διαδικασία που συμμετέχουν μόνο δημοσιογράφοι.

Θάνος Σαρρής, Γιώργος Καραμάνος, Γιώργος Κοντογεώργης, Πολύδωρος Παπαδόπουλος και Λευτέρης Ντανοβασίλης θα παρουσιάσουν τις δικές τους 5 επιλογές (φροντίσαμε να μην συμπίπτουν), ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 35 παίκτες. Θυμηθείτε ότι ψηφίζουμε εκείνον που έκανε την καλύτερη χρονιά (ημερολογιακά στο 2015).


Χοσέ Χιμένες
Την πρώτη συμμετοχή την κέρδισε στα 17 του. 18 και κάτι άρχισε να παριστάνει τον βασικό και από τα 19 του ήταν ήδη αναντικατάστατος στο μυαλό του Ντιέγο Σιμεόνε. Μάλιστα είναι τόσο κατακόρυφη η εκτόξευση του, ώστε επέτρεψε στον Τσόλο να δεχτεί την πώληση ακόμα και του Μιράντα στην Ιντερ. Δεν φοβήθηκε για τον αντικαταστάτη του, τον έριξε δίπλα στον Γκοδίν και έχει στήσει με δαύτους ένα τρελό ουρουγουανικό- αντρικό δίδυμο στόπερ. Φοβερά δυνατός, αποφασιστικός και ατρόμητος, ορμάει στη μπάλα με όλο του το… είναι και σου δίνει την αίσθηση ότι ακόμα δεν έχει φτάσει στο βαθμό ωρίμανσης που έχουν ορίσει οι προδιαγραφές του DNA του.

Το ότι δουλεύει από τόσο μικρός με τον Τσόλο, αποτελεί εχέγγυο περαιτέρω ανέλιξης. Στην περίπτωση του δεν χρειάζεται να πούμε ότι ετοιμάζεται για μεγάλα πράγματα, επειδή στην ουσία τα βιώνει ήδη. Βασικός στην Ατλέτικο; Εάν αυτό δεν λέει τα πάντα από μόνο του, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να εξηγήσεις για αυτό το παιδί που στα 19 του έπαιζε βασικός και στο Μουντιάλ. Το άλλο φοβερό με την περίπτωση του είναι πως οι Ροχιμπλάνκος τον αγόρασαν από την Ντανούμπιο μόνο για 700.000 ευρώ και η τιμή του ήδη αγγίζει το 20άρικο!


Χοσέ Λουίς Γκαγιά
Ο δικός μου εκλεκτός, το απίστευτο εργαλείο που τα κάνει όλα και συμφέρει. Οποιος τον παρακολούθησε ειδικά πέρσι, μπορεί να καταλάβει το potential που διαθέτει και το για πόσο μεγάλα πράγματα είναι προορισμένος. Απλά υπέροχος όπου κι αν αγωνιστεί, ξεχωρίζει στη φυσική του θέση που δεν είναι άλλη από εκείνη του αριστερού full-back. Ωστόσο, παίζει αρκετά καλά ως αμυντικός χαφ, ενώ έχει εμφανιστεί στην ανάγκη και ως σέντερ μπακ. Ο 20χρονος κοντούλης είναι καταπληκτικός τεχνίτης και ξέρει μπάλα όσο λίγοι για την θέση και την ηλικία του. Εχει ξετρελάνει κόσμο και κοσμάκη και ήδη τον καλοβλέπουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα (ειδικά η πρώτη) και από την Αγγλία.

Ο Γκαγιά διαθέτει τρομερή αντίληψη του παιχνιδιού, είναι ταχύς και έχει σούπερ ακρίβεια στην πάσα. Επίσης του αρέσει να κάνει κατεβάσματα και να προσπερνάει για πλάκα τους αντιπάλους. Γι αυτό το λόγο λοιπόν βρέθηκε πέρσι από τη Β' ομάδα της Βαλένθια να είναι αναντικατάστατος με 35 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (1 γκολ, 7 ασίστ). Και φέτος όμως έχει μπει καλά με 12 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (2 ασίστ). Με συμβόλαιο έως το 2018, όποιος τον θέλει, θα πρέπει να πληρώσει τη ρήτρα του που ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρ. Με λιγότερα οι Νυχτερίδες δεν τον πουλούν!


Ανχελ Κορέα
Και μόνο που παίζει μπάλα αυτό το παιδί, είναι από μόνο του ένα μεγάλο επίτευγμα. Πόσο μάλλον το ότι έχει ξεφύγει από φτώχεια, ναρκωτικά, έχει κάνει επέμβαση καρδιάς και βρίσκεται φέτος να κερδίζει χώρο στην Ατλέτικο, είναι ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Υπέροχος ντριμπλέρ, με κάθετη πάσα, πανέμορφα γκολ, μπορεί να αγωνιστεί ως δεύτερος επιθετικός ή στα πλάγια και ήδη κλέβει σταδιακά την καρδιά του Τσόλο Σιμεόνε.

Δείτε ΕΔΩ ένα εκτενές αφιέρωμα που έχουμε κάνει για την καριέρα και την ζωή του!


Σάμου Καστιγιέχο
Είναι από τους λιγότερο διαφημισμένους υποψηφίους όλης της λίστας. Ωστόσο, ο Σάμου είναι μία εξαιρετική περίπτωση και μοιάζει ήδη πριν κλείσει καν τα 20 του χρόνια ένας ολοκληρωμένος πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής. Δεν ήταν καν 18, όταν βρέθηκε βασικός στη Μάλαγα και πραγματοποιώντας εκπληκτική σεζόν πέρσι (31 ματς, 2 γκολ, 6 ασίστ) έκλεψε τις εντυπώσεις και κέρδισε τη μεταγραφή για τη Βιγιαρεάλ αντί 8 εκατ. ευρώ. Και στο Κίτρινο Υποβρύχιο συνεχίζει στο ίδιο τέμπο, μετρώντας 12 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (1 γκολ, 1 ασίστ), κάνοντας τις ετοιμασίες για την περαιτέρω εκτόξευση του κασέ του.

Ντελικάτος, ντριμπλέρ, με πλαστικές προσποιήσεις και γενικότερα ανακατωσούρας, μπορεί να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Στη Μάλαγα έπαιζε περισσότερα στα αριστερά στο κέντρο ή την επίθεση, αλλά φέτος κινείται πιο πολύ σαν 10άρι. Το θετικό του είναι ότι παρά τις επιθετικές αρετές του, κυνηγάει τον αντίπαλο και μαρκάρει. Κλέβει μπάλες και έχει ταχύτητα στη σκέψη. Το αριστερό πόδι του μοιράζει ακόμα και γλυκές 40άρες μπαλιές. Κάπως έτσι λοιπόν πέρσι το περιοδικό «Don Balon» τον ψήφισε ως κορυφαίο Ισπανό U-20 και αυτό δεν το λες και μικρό παράσημο.


Ρουμπέν Νέβες
Δεν ήταν καν 18 όταν κλήθηκε να αγωνιστεί με την πρώτη ομάδα της Πόρτο. Και λίγους μήνες αργότερα, σε ηλικία 18 ετών, 7 μηνών και 7 ημερών έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει φορέσει περιβραχιόνιο στο Champions League. Στην ομάδα του λοιπόν όχι απλά τον πιστεύουν, μα έχουν εντοπίσει πέραν του ταλέντου του και την εξωπραγματική για τα χρόνια του ηγετική και ώριμη προσωπικότητα που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους του. Αμυντικός μέσος με ανασταλτικές προτεραιότητες, αλλά και σωστή κυκλοφορία της μπάλας, κάτι που μπορεί να τον ανεβάσει σαν 8άρι, έχει γίνει με το καλημέρα το αφεντικό της μεσαίας γραμμής των Δράκων και ετοιμάζει βαλίτσες για κάποιον μεγάλο προορισμό. Το κόστος της αγοράς του βέβαια δεν θα μείνει κάτω από τα 25 εκατ. ευρώ.

Δείτε ΕΔΩ ένα εκτενές αφιέρωμα που έχουμε κάνει για την καριέρα και την ζωή του!


* Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη μου ψήφος πήγε στον Χοσέ Λουίς Γκαγιά. Ωστόσο, μπήκα και από άλλον υπολογιστή και ψήφισα και τον Εκτορ Μπεγιερίν!

Η πρώτη 5άδα (Λευτέρης Ντανοβασίλης)
Η δεύτερη 5άδα (Πολύδωρος Παπαδόπουλος)
Η τρίτη 5άδα (Θάνος Σαρρής)
Η τέταρτη 5άδα (Γιώργος Κοντογεώργης)

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα