Η χειρότερη Βαλένθια όλων των εποχών

Γιώργος Καραμάνος
Η χειρότερη Βαλένθια όλων των εποχών

bet365

Τα μόλις 4 γκολ ενεργητικό καθιστούν το ξεκίνημα των Νυχτερίδων το χειρότερο στην ιστορία τους. Τι συνέβη τις τέσσερις προηγούμενες φορές που άρχισαν επίσης χωρίς καλές επιθετικές επιδόσεις…

Το... κράξιμο των οπαδών και του Τύπου στον Νούνο Εσπίριτο Σάντο δεν θέλει πολύ ακόμα για να μετατραπεί σε τελεσίγραφο από τη διοίκηση. Ο Πορτογάλος κόουτς είναι αλήθεια ότι δεν τα έχει πάει καλά. Η φετινή Βαλένθια δεν μοιάζει καθόλου με την επίσης δική του περσινή. Η ομάδα δεν τραβάει, δεν είναι ισορροπημένη, δεν πείθει αμυντικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κουνήσει τα αντίπαλα δίχτυα. Για την ακρίβεια έπειτα από επτά αγωνιστικές, μπορεί να… ντρέπεται πως πραγματοποιεί το χειρότερο παραγωγικό ξεκίνημα της.

Με μόλις τέσσερα γκολ ενεργητικό έχει το πιο χαμηλό νούμερο που παρουσίασε ποτέ σε 81 χρόνια ιστορίας. Για να γίνει πιο κατανοητή η τεράστια διαφορά με πέρσι, αρκεί η παράθεση των γκολ που είχε αντίστοιχα στην 7η αγωνιστική: δηλαδή τα 17 τέρματα, διαλύοντας κάθε αντίπαλο στο διάβα της.


Ο Μαρσέλ Ντομίνγκο

Μέχρι τώρα, το αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας το είχε σημειώσει τη σεζόν 1978-79. Με προπονητή τον Μαρσέλ Ντομίνγκο είχε βάλει πέντε γκολ και δεν έφτιαξε ποτέ στην πορεία, φτάνοντας στο τέλος της χρονιάς να έχει ξεμείνει στα 44 και την 7η θέση.


Ο Μίλαν Μίλιανιτς

Συνολικά σε άλλες τρεις περιπτώσεις η Βαλένθια ξεκίνησε σε επτά ματς με έξι τέρματα. Το 1982-’83 μάλιστα λίγο έλειψε να υποβιβαστεί. Ο κόουτς Μίλαν Μίλιανιτς δεν τα πήγε καθόλου καλά. Τα έξι γκολ στην αρχή, έφτασαν στο φινάλε να είναι μόλις 42. Η 15η θέση (σε 18 ομάδες) και η σωτηρία την τελευταία αγωνιστική παραλίγο να τη στιγματίσουν.



Σειρά πήρε η ομάδα του Γκους Χίντινκ το 1991-’92. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια τα πράγματα έφτιαξαν στην πορεία και το φινάλε τη βρήκε με 63 γκολ στην 4η θέση και την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Εξι χρόνια αργότερα ακολούθησε ο Χόρχε Βαλδάνο. Εκείνος όμως παρέμεινε στα χαμηλά σε όλη τη χρονιά. Εφτασε τα 58 γκολ και έμεινε στην 9η θέση.



Η ιστορία των Νυχτερίδων λοιπόν διδάσκει ότι όποτε ξεκινούν τόσο άσχημα παραγωγικά, δεν μπορούν να πετύχουν κάτι καλό στη συνέχεια. Πέρσι η 4η θέση με 70 γκολ παραγωγή ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα, καθώς η ομάδα του Νούνο έπαιζε και καλό ποδόσφαιρο. Φέτος θα είναι δύσκολο να ανακάμψει. Το υλικό όμως υπάρχει και αυτή η Βαλένθια διαθέτει την ποιότητα και τη συνοχή να βρει τα πατήματα της. Εάν απολύσουν αυτή τη στιγμή τον Πορτογάλο κόουτς, θα έχουν κάνει λάθος.

Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα