Ακατάλληλος για τη Λίβερπουλ...

Ακατάλληλος για τη Λίβερπουλ...

bet365

Εχασε την ταυτότητά της και η φιλοσοφία του ξεθώριασε στο χορτάρι του Ανφιλντ ανάμεσα σε δεκάδες εκατομμύρια λίρες... σκορπισμένες! Λίβερπουλ και Ρότζερς έπρεπε να χωρίσουν, αφού το πλάνο ναυάγησε!

Μπρένταν Ρότζερς, ο δεύτερος πιο επιτυχημένος προπονητής της Λίβερπουλ με βάση τα στατιστικά της ομάδας στην Premier League, αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της! Μια ισοπαλία στο Γκούντισον Παρκ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ωστόσο όλα είχαν αποφασιστεί από το ντέρμπι στο Ολντ Τράφορντ! Η διοίκηση δεχόταν τρελές πιέσεις από τα τέλη Μαΐου, όλοι όμως έβαλαν νερό στο κρασί τους και ο Βορειοιρλανδός πήρε την τελευταία του ευκαιρία!

Η σεζόν άρχισε εφιαλτικά και οι οπαδοί το πήραν πάνω τους. Μάλιστα, στη σελίδα «GoFundMe» υπήρχε λογαριασμός για να συγκεντρωθούν τα 10 εκατ. λίρες για την αποζημίωσή του! Τελικώς, το κρίσιμο τηλεφώνημα έγινε το απόγευμα της Κυριακής και ο Μπρένταν Ρότζερς άκουσε παγωμένος την απόφαση της διοίκησης «Ευχαριστούμε για όλα, αλλά απολύεσαι…» και ο Βορειoρλανδός προπονητής άρχισε να σκέφτεται τι πήγε λάθος…

Ο 42χρονος τεχνικός δαπάνησε 291 εκατ. λίρες για μεταγραφές και η επιτυχία του στο κομμάτι περιορισμένη... Ηταν ένα από τα θέματα που εξόργισε τους οπαδούς και έκανε δύσπιστη τη διοίκηση προς το πρόσωπό του. Παρόλα αυτά έμεινε στον πάγκο των «Κόκκινων». Μπορεί το έργο του να έγινε δυσκολότερο μετά την αποχώρηση του Σουάρες και φέτος του Στέρλινγκ, όμως τα αφεντικά της ομάδας δεν μπορούσαν να ανεχθούν μια ομάδα χωρίς… κατεύθυνση! Απογοητευτικές εμφανίσεις, αδυναμία εντός και εκτός συνόρων «χάλασαν» τους διοικούντες που αναγκάστηκαν να φτάσουν στο διαζύγιο!

Η φιλοσοφία του είχε πείσει τους «κόκκινους», άλλωστε έβλεπαν μια ομάδα με κατοχή μπάλας, πρέσινγκ, αλλά και αίσθημα υπεροχής! Εφτασε μια ανάσα από τον τίτλο και το γεγονός αυτό ήταν το διαβατήριό του για την παραμονή στον πάγκο! Ωστόσο, η περσινή σεζόν έφερε σημάδια... διάλυσης του πλάνου και φέτος το ναυάγιο ολοκληρώθηκε. Με κατοχή μπάλας κοντά στο 50%, αλλά και σύστημα... Μπεντέκε έφεραν το τέλος! Παράλληλα, χωρίς τον Βέλγο, ο Βορειοιρλανδός προπονητής δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το πως η ομάδα του θα ανταπεξέλθει! Νέες ιδέες ούτε για δείγμα, επιστροφή σε προβληματικά συστήματα όπως το 4-3-3 και η απόλυση ήταν προ των πυλών!

Η ομάδα δεν έπαιζε πια ελκυστικό ποδόσφαιρο και το γκολ ήταν λέξη… άγνωστη για τους «κόκκινους». Μάλιστα, αν δεν έπαιρνε ο Στάριτζ την ομάδα στις πλάτες του κόντρα στη Βίλα η Λίβερπουλ δεν θα πετύχαινε ποτέ τρία γκολ. Ηταν άλλωστε, το πρώτο φετινό στο οποίο πέτυχε δυο ή περισσότερα γκολ! Η διοίκηση δεν ξέχασε και το ματς με την Καρλάιλ για το Λιγκ Καπ, όταν η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να σκοράρει απέναντι σε ομάδα της Ligue2. Ηταν σα να μη ξέρουν οι παίκτες της πώς να κινηθούν στην αντίπαλη περιοχή, ακόμα και με αμυντικούς χαμηλού βεληνεκούς! Ο Ρότζερς δεν είχε στρατηγική, έμοιαζε αδύναμος να βρει το σχέδιο που θα τον έβγαζε από το αδιέξοδο, σα να περίμενε το τέλος! Οι μεγάλες εμφανίσεις της Λίβερπουλ τον τελευταίο χρόνο ήταν ελάχιστες και η ομάδα… φώναζε για αλλαγή. Ο Βορειοιρλανδός δεν μπορούσε να δώσει εξήγηση! Είχε έρθει η ώρα, ώστε η Λίβερπουλ να βρει ξανά την ταυτότητά της και ο 42χρονος δεν ήταν πλέον ο κατάλληλος να τη βοηθήσει!

Ολοι οι φίλοι της ομάδας θα έχουν να θυμούνται την προπέρσινη υπερπροσπάθεια για την κούπα, όταν ένα τραγικό λάθος του Τζέραρντ έφερε την απώλεια του τίτλου! Καλό ποδόσφαιρο, κατοχή, δύναμη, χαρακτήρας, τα χαρακτηριστικά της ομάδας του 2013-14. Τι θέλουν να ξεχάσουν; Η Λίβερπουλ γέμισε τα ταμεία της με δεκάδες εκατομμύριο στο «αντίο» του Σουάρες και ο Ρότζερς τα… εμπιστεύθηκε στους Λαλάνα, Μάρκοβιτς, Λόβρεν, Οριζί, Μπαλοτέλι! Αν είχε φέρει τον Μπέιλ ίσως να μιλάγαμε διαφορετικά… Ποιος θα ξεχάσει τον αποκλεισμό στο Champions League από τη Βασιλεία. Η ήττα στο Κύπελλο από την Αστον Βίλα ο διασυρμός από τη Στόουκ με 6-1, η αγωνία της πρόκρισης στα πέναλτι με την Καρλάιλ, αλλά και το πάρτι της Σιόν στο Ανφιλντ αποτελούν εφιαλτικές αναμνήσεις.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Μπρένταν Ρότζερς για την προσφορά του και του εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του. Παρά το γεγονός πως ήταν μια δύσκολη απόφαση, πιστεύω πως ήταν η κατάλληλη στιγμή, ώστε να επιστρέψουμε στις επιτυχίες» τονίστηκε στην ανακοίνωση των «Κόκκινων» και στόχος τη δεδομένη στιγμή να έρθει ένας φιλόδοξος τεχνικός, όπως ο Βορειοιρλανδός πριν μερικά χρόνια… Στο –6 από την κορυφή, μέσα σε όλους τους στόχους, η Λίβερπουλ είναι σε θέση να κάνει το restart που απαιτείται για να παλέψει. Η διοίκηση τόνισε πως στόχος είναι η κορυφή και θα κάνει τα πάντα για να την αποκτήσει. Προπονητής με σχέδια, που να μπορεί να βγάλει από τους παίκτες αυτό που ξέρουν, αλλά και ο Γενάρης των μεταγραφών, όπου οι «Κόκκινοι» θα κάνουν σίγουρα τις κινήσεις τους…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...