Μάτα ο ηγέτης της Γιουνάιτεντ!

Μάτα ο ηγέτης της Γιουνάιτεντ!

bet365

Ο Μαρσιάλ το χειροκρότημα, ο Μάτα την αποθέωση! Η Γιουνάιτεντ βρίσκει στο πρόσωπο του Ισπανού τον ηγέτη που μπορεί να την οδηγήσει στην κορυφή!

Ηρθε να κλέψει την παράσταση, να αποσπάσει το χειροκρότημα και τα κατάφερε. Μόνο λίγες εμφανίσεις έφτασαν στον Αντονι Μαρσιάλ για να αποθεωθεί από το απαιτητικό κοινό της Μάντσεστερ. Ωστόσο, σταρ στο Θέατρο των Ονείρων είναι ο Χουάν Μάτα, ο Ισπανός που στο πρόσωπό του, ο Λουίς Φαν Χάαλ βρήκε έναν πιστό σύμμαχο στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή. Μια ταπεινή προσωπικότητα, λάτρης της τέχνης, των ταξιδιών και που περνά απαρατήρητος σε όσα κάνει εκτός γηπέδων. Όμως όταν μπει στο Ολντ Τράφορντ, όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω του! Κανείς δεν τον αφήνει από τα μάτια του...

Οταν ο Μάτα παίρνει τη μπάλα, ο χρόνος σταματά κι όλοι απολαμβάνουν τις εμπνεύσεις του. Επίσης, αναρωτιούνται τι συνέβη και ο Ζοσέ Μουρίνιο τον άφησε να φύγει... Για πολλούς ο Χουάν Μάτα είναι ό,τι χρειάζεται η Τσέλσι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μια ήρεμη δύναμη, ένας μετρημένος παίκτης, συνεπής σε ότι του ζητηθεί! Ενας ποδοσφαιριστής αθόρυβος που με το μυαλό του κάνει απίθανα πράγματα μέσα στο γήπεδο. Η αποχώρησή του πάγωσε αρκετούς φίλους των Μπλε, όχι όμως και τον ίδιο, ο οποίος βρήκε άμεσα τον τρόπο, ώστε να πρωταγωνιστήσει στην επόμενη του ομάδα!

Ο Μάτα πήρε στις αποσκευές του ένα μίνι ξέσπασμα και ο Εντ Γούντγουορντ τον έβαλε στο ελικόπτερο για το Κάριγκτον. Η έλευση του στο Ολντ Τράφορντ συνέπεσε πάνω - κάτω με την αποχώρηση του Μόγιες. Υπήρξαν λάμψεις της ιδιοφυΐας του, αλλά παρασύρθηκε από το άσχημο κλίμα και την έλλειψη ρυθμού! Η Γιουνάιτεντ τερμάτισε στην 7η θέση και όλοι αποθέωναν τον Ζοσέ Μουρίνιο για τα 37 εκατ. λίρες που έβαλε στα ταμεία της Τσέλσι. Τώρα, η... μηχανή «Μάτα» λειτουργεί άψογα, έχει ενεργό ρόλο σε εννέα γκολ σε 12 ματς κάτι που τον κάνει τον κορυφαίο της Γιουνάιτεντ για τη φετινή σεζόν. Είναι ο «εγκέφαλος» της ομάδας, από τα πόδια του οποίου μπορεί να ξεκινήσει κάθε τι προβλέψιμο, αλλά και απρόβλεπτο. Ο Μάτα βρήκε ρυθμό, έχει πλέον άξιους συμπαραστάτες στο γήπεδο και τα αποτελέσματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Η Μάντσεστερ ξανά στην κορυφή!

Κόντρα στη Βόλφσμπουργκ ο Ισπανός έκανε ένα απίθανο ματς, κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα, ενώ μοίρασε ασίστ- όνειρο για τη μεγάλη νίκη! Ο Μάτα -σκόραρε σε αγώνα Champions League έπειτα τον Δεκέμβριο του 2012- κατάφερε για τρίτη φορά στην καριέρα του στη διοργάνωση να πετύχει γκολ και να κάνει ασίστ! Πέντε ευκαιρίες που δημιούργησε η Μάντσεστερ ήταν από τα δικά του πόδια, ενώ είχε ποσοστό επιτυχίας στις πάσες σχεδόν... 100% (97.7%).

Με διαφορά ο κορυφαίος της ομάδας του Φαν Χάαλ τη φετινή σεζόν, έχει κάνει ασίστ στο 1-0 μέσα στο Βίλα Παρκ, ασίστ στην τεσσάρα του Βελγίου, σκόραρε στην ήττα από τη Σουόνσι, έκανε ασίστ με τη Λίβερπουλ. Τι άλλο; Γκολ απέναντι στη Σαουθάμπτον, γκολ και ασίστ με Σάντερλαντ και Βόλφσμπουργκ! Η Γιουνάιτεντ έχει ηγέτη κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Χουάν Μάτα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...