Ρούνεϊ: Ο Βασιλιάς της Αγγλίας

Ρούνεϊ: Ο Βασιλιάς της Αγγλίας

Γιώργος Κοντογεώργης Γιώργος Κοντογεώργης
Ρούνεϊ: Ο Βασιλιάς της Αγγλίας

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τον Γουέιν Ρούνεϊ που είναι πλέον ζωνταντός θρύλος στην Εθνική Αγγλίας.

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2003 ένας 18χρονος ισοφάρισε για την Αγγλία στο εκτός έδρας ματς με τα Σκόπια. Δώδεκα χρόνια μετά, με το γκολ στο Σαν Μαρίνο πέρασε στα βιβλία του ποδοσφαίρου αφού έπιασε την πρώτη θέση όλων των εποχών για τα Λιοντάρια. Ο Γουέιν Ρούνεϊ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από τη βούλα του πέναλτι, έφτασε τα 6 τέρματα στα προκριματικά του Euro 2016, όμως το σημαντικό είναι ότι αυτό ήταν το Νο49 με το οποίο ισοφάρισε την επίδοση του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον στην ιστορία της Αγγλίας. Ρούνεϊ και Τσάρλτον χρειάστηκαν τον ίδιο αριθμό αγώνων για να έχουμε ισοπαλία, καθώς ο νυν captain της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο πρωτάθλητής κόσμου του 1966 το κατάφεραν ύστερα από 106 παιχνίδια με το Εθνόσημο.

Ο Ρούνεϊ ήταν πολύ ήρεμος στον αγώνα των προκριματικών. Αφού αφιέρωσε το γκολ στη γυναίκα και τους δύο γιους του, που ήταν στις εξέδρες για τον αγώνα, όταν αντικαταστάθηκε ήξερε ότι είναι ίσως καλύτερα να κάνει μόνο δική του την κορυφή εντός έδρας και αυτό μπορεί να συμβεί κόντρα στην Ελβετία σε μερικές μέρες. «Είμαι περήφανος που ισοφάρισα το ρεκόρ του Σερ Μπόμπι. Στόχος είναι να συνεχίσω και να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει την Τρίτη και να προσπαθήσω να γίνω εγώ ο κάτοχος του ρεκόρ. Θα ήταν καλό αν το έκανα σήμερα αλλά το να το σπάσω στο Webmbley που έχει τη δική του ιστορία, θα είναι εκπληκτικό».

Τα 33 από τα τέρματα που έχει σημειώσει με την Εθνική έχουν προέλθει από το δεξί του πόδι, έχει βάλει 5 με το αριστερό και 11 με κεφαλιά. Η επίδοσή του περιλαμβάνει 5 πέναλτι και δύο φάουλ, 41 εντός περιοχής και 8 εκτός περιοχής. Εχει σημειώσει τον ίδιο αριθμό γκολ εντός και εκτός έδρας (21) και έχει 7 σε ουδέτερα γήπεδα. Τα στατιστικά δείχνουν ότι προτιμά το δεύτερο μέρος αφού έχει 26 και στο πρώτο 23. Τα περισσότερα από αυτά έχουν έρθει σε επίσημους αγώνες, έχει στα 29 σε προκριματικά, 14 σε φιλικά, όμως σε μεγάλες διοργανώσεις έχει περιοριστεί στα 6.

Το τέρμα κόντρα στο Σαν Μαρίνο ήταν το 5ο και την κάνει την αγαπημένη του Εθνική και ακολουθούν Κροατία (4), Ελβετία (3), Καζακστάν (3). Εχει σκοράρει ακόμα σε βάρος 12 διαφορετικών ομάδων με μεγάλο εύρος δυναμικότητας, από την Βραζιλία μέχρι την Λευκορωσία.

Με το τελευταίο γκολ άφησε για πάντα πίσω τον Γκάρι Λίνεκερ με τον οποίο ήταν μαζί στα 48, ενώ πιο κάτω στη λίστα βρίσκονται οι Τζίμι Γκριβς (44), Μάικλ Οουεν (40), Αλαν Σίρερ (30), Τζεφ Χαρστ (24). Εντυπωσιακό είναι το στατιστικό ότι για την Αγγλία μαζί με τους Ρούνεϊ και Τσάρλτον, πρώτος σκόρερ είναι και τα… αυτογκόλ αφού με αυτό που έβαλε το Σαν Μαρίνο τα Λιοντάρια έχουν 49 υπέρ στην ιστορία τους.

*Ο Ρούνεϊ έχει πετύχει 233 γκολ (484 ματς) με τη φανέλα τις Γιουνάιτεντ σε όλες τις διοργανώσεις και ‘κυνηγάει’ και σε αυτή τη λίστα τον Μπόμπι Τσάρλτον που είναι στο Νο1 ever με 249 (758 ματς).

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης