Έτσι φτάνει στην κορυφή ο Ρούνεϊ...(pics+vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Έτσι φτάνει στην κορυφή ο Ρούνεϊ...(pics+vids)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr προετοιμάζει τον Γουέιν Ρούνεϊ για την κορυφή των Άγγλων σκόρερ όλων των εποχών και ο Κώστας Ζάλιαρης βάζει τα κατορθώματά του απέναντι από εκείνα των θρύλων της εθνικής ομάδας.

Με 48 γκολ μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου, λίγη ώρα πριν από το παιχνίδι με το Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Euro 2016, ο Γουέιν Ρούνεϊ θα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα της Αγγλίας. Έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια να φτάσει και να ξεπεράσει στο ρετιρέ τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και στο προσεχές παιχνίδι έχει τη μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία με τη φανέλα των «τριών λιονταριών».

Συγκρίνονται, όμως, οι αριθμοί του με αυτούς άλλων θρύλων της εθνικής ομάδας της Αγγλίας; Μια πρώτη ανάγνωση και παράθεση των στοιχείων, παρουσιάζουν δυσανάλογο αποτέλεσμα όσον αφορά τις επιδόσεις του αρχηγού.

Η αναρρίχησή του στον πίνακα των σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας, τον έβαλε μπροστά από μεγάλους επιθετικούς του παρελθόντος, όπως οι Γκάρι Λίνεκερ, Τζίμι Γκριβς, Μάικλ Όουεν, Άλαν Σίρερ και Σερ Τζεφ Χερστ. Αυτοί είναι οι αμέσως επόμενοι κάτω από τον Γουέιν Ρούνεϊ στον πίνακα των σκόρερ.

Συγκριτικά με τον κορυφαίο σκόρερ των «τριών λιονταριών», Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο ηγέτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει καταφέρει να βαδίσει σχεδόν στα ίδια βήματα. Εξηγούμε για να μην παρεξηγηθούμε. Μιλάμε για τη σχέση αγώνων/γκολ και όχι για τα επιτεύγματα και την ιστορία. Θέμα σύγκρισης δεν τίθεται. Ο μεγάλος, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της Αγγλίας που έφτασε στην κατάκτηση του μοναδικού της Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 1966, έχει κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα της FIFA για τις εμφανίσεις του σε εκείνο το τουρνουά και βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ από τον Μάιο του 1968.

Χρειάστηκε να περάσουν 47 χρόνια για να έρθει κάποιος και να απειλήσει τόσο πολύ πλέον το ρεκόρ του Άγγλου θρύλου. Ο Ρούνεϊ, είναι μέλος της εθνικής ομάδας σε εποχή που κάθε παρουσία της σε μεγάλες διοργανώσεις αποδεικνύεται... καταστροφική και προκαλεί δριμεία κριτική, αναταραχές, εσωτερικά προβλήματα καιαπογοητεύσεις. Φτάνοντας μέχρι σήμερα στα 48 τέρματα σε 105 εμφανίσεις με τη φανέλα με το εθνόσημο, στα 11 χρόνια από την πρώτη του κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, έχει πλέον την ευκαιρία να «ισοφαρίσει» τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και στην επίδοση γκολ/ματς. Όπως είχε καταγραφεί και από τον θρύλο του βρετανικού ποδοσφαίρου, δίπλα και στους δύο θα αναγράφεται πως σκοράρουν κάθε 2,2 παιχνίδια!

Ο Ρούνεϊ θα έχει να παρουσιάσει 34 γκολ (από τα 48) σε αναμετρήσεις μεγάλης σημασίας για την Αγγλία, όμως, το μεγάλο του αρνητικό θα είναι πως απ' όσες φορές έχει στείλει τη μπάλα στο πλεκτό, το έχει κάνει μονάχα έξι φορές σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ. Και μάλιστα, σε Παγκόσμιο Κύπελλο μόλις μια φορά, ενώ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έφτασε τις 5.

Ας δούμε τους αριθμούς του συγκριτικά με άλλους αστέρες του παρελθόντος...

Ξεκινώντας από την αναλογία του συνολικού αριθμού συμμετοχών και των γκολ, το «δίδυμο» Τσάρλτον – Ρούνεϊ είναι αρκετά χαμηλά σε σχέση με τον Τζίμι Γκριβς που βρήκε δίχτυα 44 φορές σε 57 ματς!

Όπως προαναφέραμε στο θέμα, τα έξι γκολ του φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης είναι κακή επίδοση... Βασικά, είναι η τρίτη χειρότερη και στο συγκεκριμένο κομμάτι ξεπερνάει τον Τσάρλτον, αλλά βρίσκεται πολύ πίσω από τους Λίνεκερ και Σίρερ.

(Στην ισοβαθμία, οι Σερ Τζεφ Χερστ και Μάικλ Όουεν είναι από πάνω λόγω μικρότερου αριθμού συμμετοχών στην εθνική ομάδα)

Από τα 48 γκολ του Γουέιν Ρούνεϊ, τα 32 έχουν έρθει από το δεξί του πόδι, τα 5 από το αριστερό, ενώ έχει μετρήσει και 11 κεφαλιές που κατέληξαν στο βάθος της αντίπαλης εστίας. Έχει επίσης 4 πέναλτι και 2 απευθείας εκτελέσεις φάουλ, ενώ, τα 8 από τα 48 του τέρματα έχουν επιτευχθεί έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Δείτε στα παρακάτω βίντεο τα 48 γκολ του Ρούνεϊ στην εθνική ομάδα της Αγγλίας:

 

Τελευταία Νέα