TOP-10: Πετυχημένες μεταγραφές την ύστατη ώρα (vids)

TOP-10: Πετυχημένες μεταγραφές την ύστατη ώρα (vids)

bet365

Η Αγγλία ολοκλήρωσε το χορό της μεταγραφικής περιόδου και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει δέκα από τις κορυφαίες μεταγραφές στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία ημέρα της προθεσμίας.

Μια ακόμη καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος έφτασε στο τέλος της και, όπως πάντα, η Αγγλία έριξε τη δική της αυλαία την 1η Σεπτεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα τέτοια εποχή έχει ήδη ξεκινήσει και οι προπονητές έχουν χτίσει τον κορμό της ομάδας, ουκ ολίγες φορές οι σύλλογοι αποκτούν στο... νήμα κάποιον ποδοσφαιριστή. Είτε πρόκειται για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, είτε για την περίοδο του Ιανουαρίου. Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει δέκα μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν την ύστατη ώρα, όμως έβγαλαν τα... λεφτά τους.

Γουέιν Ρούνεϊ
Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι εδώ και έντεκα χρόνια κάτοικος Ολντ Τράφορντ. 35 εκατομμύρια ευρώ είχαν δώσει οι «κόκκινοι διάβολοι» στην Έβερτον για να κάνουν δικό τους τον 19χρονο – τότε – Ρούνεϊ στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου το καλοκαίρι του 2004.

Κλοντ Μακελελέ
Το «δώρο» της Ρεάλ Μαδρίτης δεν άφησε ανεκμετάλλευτο, έστω και την ύστατη στιγμή, η Τσέλσι το 2003. 20 εκατομμύρια έδωσαν οι «μπλε» στον ισπανικό σύλλογο την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου και απέκτησαν στυλοβάτη για το χώρο της μεσαίας γραμμής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Λουίς Σουάρες
Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, τον Ιανουάριο του 2011, η Λίβερπουλ έκανε δικό της τον Ουρουγουανό επιθετικό. Οι «κόκκινοι» έδωσαν το ποσό των 26 εκατομμυρίων ευρώ στον Άγιαξ, προκειμένου να αποκτήσουν τον Λουίς Σουάρες.

Κάρλος Τέβες
Κάτοικος Αγγλίας έγινε στις 31 Αυγούστου του 2006 ο Κάρλος Τέβες. Εκείνη την ημέρα ανακοινώθηκε η μετακίνησή του από την Κορίνθιανς στη Γουέστ Χαμ, έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Αργεντινό στράικερ να ξεκινά από εκείνη τη στιγμή το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Άσλεϊ Κόουλ
«Πάταγο» έκανε την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου, το καλοκαίρι του 2006, η μετακίνηση του Άσλεϊ Κόουλ από την Άρσεναλ στην Τσέλσι. Μια μεταγραφή που κόστισε μόλις 7,5 εκατομμύρια ευρώ για τους «μπλε» και τους... βγήκε για τα οκτώ επόμενα χρόνια.

Άλβαρο Αρμπελόα
Χειμώνα έφτασε για πρώτη φορά στην Αγγλία, για λογαριασμό της Λίβερπουλ το 2007, ο Ισπανός αμυντικός. Ήταν η τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, όταν οι «κόκκινοι» αποκτούσαν τον Αρμπελόα από τη Λα Κορούνια, έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ούγκο Λιορίς
Από το 2012 μέχρι σήμερα ο 29χρονος τερματοφύλακας υπερασπίζεται την εστία της Τότεναμ. Οι «πετεινοί» είχαν αποκτήσει τον Γάλλο γκολκίπερ από τη Λυών το 2012, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα, αφού η μεταγραφή υλοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου, έναντι 12,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Μαρουάν Φελαϊνί
Όχι μία, αλλά δύο φορές ο Βέλγος μέσος έχει πάρει μεταγραφή την ύστατη στιγμή. Το 2008 από τη Σταντάρ Λιέγης στην Έβερτον (22 εκατομμύρια ευρώ) και το 2013 από την Έβερτον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (32 εκατομμύρια ευρώ).

Ασμίρ Μπέγκοβιτς
Την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2010, ο Βόσνιος τερματοφύλακας μετακινήθηκε από την Πόρτσμουθ στη Στόουκ, με τη μεταγραφή τότε να κοστίζει σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ.

Ντάνιελ Στάριτζ
Εδώ δεν πρόκειται για μεταγραφή, αλλά για δανεισμό. Όταν ο Άγγλος επιθετικός ήταν ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, οι «μπλε» τον παραχώρησαν δανεικό για έξι μήνες στην Μπόλτον. Ήταν την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου του 2011.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα