Top 10: Bundesliga wonderkids

Gazzetta team
Top 10: Bundesliga wonderkids

bet365

Ο Jonathan Harding παρουσιάζει τα 10 μεγαλύτερα ταλέντα που θα δούμε φέτος στα γήπεδα της Bundesliga.

Μαξ Έγκεσταϊν (Βέρντερ)

Max Eggestein

Ο 18χρονος μέσος είναι το μεγαλύτερο ταλέντο της Βέρντερ. Διαθέτει και την πάσα και την διορατικότητα, που χρειάζεται ένας επιτελικός μέσος και ήδη παίρνει τις ευκαιρίες του από τον Βίκτορ Σκρίπνικ. Ξεκίνησε για πρώτη φορά στο ματς με την Χέρτα, όμως ήταν εμφανώς αγχωμένος και είδαμε μόνο δείγματα από αυτά που μπορεί να κάνει. Με τον Γιουνούζοβιτς να έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο, η Βέρντερ υποδέχεται ακόμη έναν μελλοντικό μαέστρο στη μεσαία της γραμμή. Το Νο 10 στη Βρέμη μετά τους Μικού, Ντιέγκο και Οζίλ έχει βαρύνει...

Γιούλιαν Βάιγκλ (Ντόρτμουντ)

Julian Weigl

Το μεγαλύτερο κομπλιμέντο για τον Βάιγκλ είναι ότι έχει παίξει τόσο καλά στα πρώτα ματς της σεζόν, που κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι μόλις 19 ετών. Μετά την μεταγραφή του για μόλις 2,5 εκατ. ευρώ από το Μόναχο 1860, έχει ταιριάξει τέλεια στη μεσαία γραμμή του Τούχελ. Στο ντεμπούτο του με την Γκλάντμπαχ είχε 95,3% ποσοστό επιτυχίας στις πάσες. «Πάντα έχεις την αίσθηση ότι έχει πλάνο σε ό,τι κάνει», τόνισε ο τεχνικός διευθυντής των Βεστφαλών, Μίχαελ Τσορκ. Στο δεύτερο ματς με την Ίνγκολσταντ, έτρεξε περίπου 11,3 χλμ και ήταν πολύ σημαντικός στην ανάπτυξη της Μπορούσια. Φαίνεται ότι και ο Σαχίν να επιστρέψει, θα παραμείνει στο πλευρό του Γκουντογκάν στην 11άδα της Ντόρτμουντ.

Μαρκ Στεντέρα (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)

Έκανε θραύση στο Euro U19, οδηγώντας την Γερμανία στον τίτλο πέρυσι και φέτος βρέθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20. Παρά το μικρό διάστημα που είχε να ξεκουραστεί το καλοκαίρι, αποκάλυψε ότι δύο εβδομάδες μαζί με την κοπέλα του ήταν αρκετές, καθώς δεν μπορεί να μείνει μακριά από το ποδόσφαιρο για καιρό. Εκπληκτικός οργανωτής, με εξαιρετικά στημένα, είναι ένα μείγμα των Μέλερ και Ούβε Μπάιν.

Μαχμούντ Νταούντ (Γκλάντμπαχ)

Mahmoud Dahoud

Γεννημένος στη Συρία, έπαιξε ποδόσφαιρο για πρώτη φορά στην Γερμανία. Ο Νταούντ είναι ένας ταλαντούχος μέσος, που φαίνεται ότι μακροπρόθεσμα θα καλύψει και με το παραπάνω το κενό που άφησε ο Κράμερ, έστω και αν είναι πιο επιθετικής. Δείχνει την καρδιά του τελευταίου και ηγετικά χαρακτηριστικά. Στα 19 του έχει εκπληκτικό μακρινό σουτ και δείχνει γεννημένος playmaker. Υπό τις οδηγίες του Λουσιέν Φαβρ είναι σίγουρο ότι κάποια μέρα θα φτάσει πολύ ψηλά.

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Joshua Kimmich

Το είδωλό του (ο Σβάινσταϊγκερ) έφυγε και με την πρώτη του κουβέντα ο Κίμιχ τράβηξε τα βλέμματα, όταν σε μία συνέντευξη τύπου αποκάλυψε άθελά του την μεταγραφή του Σβάινι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 20χρονος κόστισε στην Μπάγερν περίπου 8,5 εκατ. ευρώ, τα οποία έβαλε στα ταμεία της η Στουτγκάρδη, και πλέον είναι υπό τις οδηγίες του Γκουαρδιόλα, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τις ικανότητές του στην προετοιμασία. Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα τον βλέπουμε συχνά στην 11άδα, όμως έχει ταλέντο, μοιάζει έτοιμος για την Bundesliga και σίγουρα θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Φέλιξ Πλάτε (Σάλκε)

Felix Platte

Μάιερ, Σανέ και Μάιερ θεωρούνται πλέον βασικοί και ο Πλάτε είναι κάτι σαν το ξεχασμένο όνομα από τις ακαδημίες της Σάλκε. Ο 19χρονος επιθετικός είπε τον περασμένο Ιούλιο ότι δεν έχει βάλει στόχο συγκεκριμένο αριθμό γκολ, καθώς δεν θέλει να πιέσει περισσότερο τον εαυτό του. Η μεταγραφή του Ντι Σάντο από την Βέρντερ έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, όμως ο νέος τεχνικός, Αντρέ Μπράιτερνραϊτερ, έχει επιλέξει να παίζει με δύο επιθετικούς και είναι δεδομένο ότι φέτος θα δούμε περισσότερο τον Πλάτε, που έχει προλάβει να δείξει εξαιρετικά στοιχεία από πέρυσι.

Τίμο Μπάουμγκαρτλ (Στουτγκάρδη)

TImo Baumgartl

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έφυγε για την Ρόμα και η Στουτγκάρδη θα πρέπει να αναζητήσει τον επόμενη ηγέτη στην άμυνά της. Ο Μπάουμγκαρτλ πήρε πολύτιμες εμπειρίες πέρυσι, όταν έκανε και σημαντικά λάθη, για να μάθει με τον δύσκολο τρόπο, όμως ο 19χρονο έχει όλο το πακέτο. Κάθε φορά μοιάζει και καλύτερος και μένει να δούμε φέτος αν θα είναι η χρονιά του.

Φέλιξ Πάσλακ/Γιέρεμι Ντούτζιακ (Ντόρτμουντ)

Το δίδυμο των πλάγιων μπακ, που μάλλον χρειαζόταν πέρυσι η Ντόρτμουντ. Το σώμα του Λούκας Πίστσεκ φαίνεται να τον εγκαταλείπει από πολύ νωρίς και χρειάζεται ιδιαίτερη μεταχείριση, ενώ ο Σμέλτσερ ήταν ντεφορμέ για πολύ καιρό. Τα πράματα μάλλον αλλάζουν φέτος για τον δεύτερο, όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι ιδανικά. Ο 19χρονος Ντούτζιακ και ο 17χρονος Πάσλακ μπορούν να δώσουν λύσεις αριστερά και δεξιά αντίστοιχα.

Ο πρώτος προέρχεται από την Σάλκε και έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του με την Μπορούσια, ενώ ο δεύτερος ήταν αρχηγός της Γερμανίας U17, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Πέτυχε 3 γκολ, κάτι που δείχνει πόσο του αρέσει να προωθείται.

Νίκλας Σταρκ (Χέρτα)

Niklas Stark

Μεταγραφή των τελευταίων ημερών για την Χέρτα, που ξόδεψε περίπου 3 εκατ. ευρώ, για να τον κάνει δικό της από τη Νυρεμβέργη. Μπορεί να παίξει είτε στο κέντρο της άμυνας είτε στη μεσαία γραμμή, όμως μάλλον στην πρώτη περίπτωση αποδίδει καλύτερα. Το 2014 ο Σταρκ ήταν αρχηγός της Γερμανίας U19, που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μάρκους Ζοργκ τον είχε εκθειάσει. Τη σεζόν 2013-14 είχε κάνει 21 συμμετοχές στην Bundesliga, προσπαθώντας να σώσει τη Νυρεμβέργη, χωρίς να τα καταφέρει. Έχει δείξει ηγετικά χαρακτηριστικά από πολύ μικρή ηλικία και θα είναι απόλαυση να τον ξαναδούμε στην Bundesliga.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα