Πάντα θα μετράει η πρώτη εντύπωση στην Πρέμιερ Λιγκ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Πάντα θα μετράει η πρώτη εντύπωση στην Πρέμιερ Λιγκ (vids)

bet365

Ο Πέδρο έκανε αξέχαστο ντεμπούτο με την Τσέλσι στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ και ο Κώστας Ζάλιαρης, μέσω του FourFourTwo του gazzetta.gr θυμάται ανάλογα ματς με λαμπρές πρώτες εμφανίσεις παικτών στο κορυφαίο πρωτάθλημα από τη δεκαετία του '90!

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Τσέλσι, με μόλις τρεις ημέρες προπονήσεων στο «Cobham», έπεσε στα βαθιά από τον Ζοσέ Μουρίνιο που δεν μετρούσε νίκη στο φετινό πρωτάθλημα μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Πέδρο, κόντρα στη Γουέστ Μπρομ στο «Χόθορνς», πέτυχε ένα γκολ, δημιούργησε άλλο ένα, είχε το κάτι παραπάνω σε σχέση με τους συμπαίκτες του για να σπρώξει μπροστά τους Πρωταθλητές και να κάνει καλύτερο το παιχνίδι της ομάδας και δικαίως αναδείχθηκε MVP του αγώνα, τραβώντας πάνω του όλα τα φώτα.

Από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ έχουμε αντικρίσει ξανά τέτοιες εμφανίσεις από ποδοσφαιριστές που έχουν «γεννήσει» προσδοκίες και... τρελαίνουν τους οπαδούς της ομάδας τους από την πρώτη τους παρουσία μπροστά τους.

Το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει ορισμένους από εκείνους που στο ντεμπούτο τους, έβαλαν τα ονόματά τους στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού αθλητικού Τύπου το επόμενο πρωί...

Το 1994, ο Γιούργκεν Κλίνσμαν έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Τότεναμ σε παιχνίδι απέναντι στη Σέφιλντ Γουένσντεϊ και αμέσως σκόραρε και «σέρβιρε» δύο γκολ, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στο τελικό 4-3 των «σπιρουνιών», ενώ φυσικά πανηγύρισε και με το... σήμα κατατεθέν του. Τη βουτιά!

Η επιλογή του Φαμπρίτσιο Ραβανέλι να φορέσει τη φανέλα της Μίντλεσμπρο, το 1996, προξένησε απορία σε όλους, τη στιγμή της ανακοίνωσης της μεταγραφής από τη «Μπόρο», όμως, ο Ιταλός έκανε τρομερό ντεμπούτο πετυχαίνοντας χατ-τρικ απέναντι στη Λίβερπουλ, σε παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 3-3.

Πρόσφατα, ο Πολ Γουόντσοπ βρήκε το... μπελά του από μικρόσωμο, άνδρα ασφαλείας που του έδωσε και κατάλαβε σε καυγά που ξέσπασε ανάμεσά τους, στο παιχνίδι του Παναμά με την Κόστα Ρίκα σε ηλικιακό επίπεδο κ-23. Κάποτε, λοιπόν (το 1997 συγκεκριμένα), ο άλλοτε άσος της Ντέρμπι Κάουντι, αν και ουδέποτε επιβεβαίωσε επί χόρτου τις προσδοκίες του κόσμου, είχε κλέψει τις εντυπώσεις σε νίκη με σκορ 3-2 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», σκοράροντας έπειτα από κούρσα 60 μέτρων στο ντεμπούτο του!

Ο Άλαν Σίρερ, το 1992, είχε γίνει η ακριβότερη μεταγραφή Βρετανού ποδοσφαιριστή, όταν η Μπλάκμπερν αποφάσισε να τον κάνει δικό της έναντι 4,5 εκατ.ευρώ! Ο θρύλος της Νιούκαστλ, πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ των «ρόβερς» σε εκτός έδρας ματς με την Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο, βοηθώντας για τη διαμόρφωση του τελικού 3-3.

Το 1999, ο Ρόμπι Κιν, σε ηλικία 19 ετών, φοράει τη φανέλα της Κόβεντρι, η μεταγραφή του από τη Γουλβς κοστίζει 8 εκατ.ευρώ και για την ηλικία του, χρειαζόταν τεράστια διαχείριση λόγω του κόστους της μετακίνησής του, των όσων περίμεναν από εκείνον και φυσικά, του νεαρού της ηλικίας του. Σαν... έτοιμος και ώριμος από καιρό, δίχως να επηρεαστεί από το κλίμα γύρω του, πετυχαίνει και τα δύο γκολ στην πρώτη του εμφάνιση, σε νίκη με σκορ 2-0 επί της Ντέρμπι.

 

Τελευταία Νέα