Η πρόκληση της ροζ φανέλας

Η πρόκληση της ροζ φανέλας

bet365

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την πρεμιέρα της Ντάρμσταντ στην Bundesliga και το παιχνίδι με την Σάλκε, που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά με τον Μπράιτενραϊτερ στον πάγκο.

«Bölle, ich will dich hören. So laut wie seit 33 Jahren nicht mehr», «Bölle, θέλω να σε ακούσω. Τόσο δυνατά όσο πριν από 33 χρόνια», ακούστηκε από τον εκφωνητή του Merck-Stadion στο Böllenfalltor. Η προτροπή δεν ήταν απαραίτητη, όμως ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Όλοι σηκώθηκαν και άρχισαν να χειροκροτούν για το πρώτο ματς της Ντάρμσταντ μετά από 33 χρόνια στην Bundesliga.

«Είμαστε το αουτσάιντερ των αουτσάιντερ», είχε πριν το ξεκίνημα της σεζόν ο τεχνικός των Lilien, Ντιρκ Σούστερ. Ο πρώτος βαθμός ήρθε με συναρπαστικό τρόπο. Τέσσερα γκολ, χαμένο πέναλτι, δοκάρια. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι όποιος παρακολούθησε το παιχνίδι, έβλεπε τους παίκτες του Σούτσερ, παρά την τεράστια πίεση και το άγχος της πρεμιέρας, να γελάνε, να συζητάνε μεταξύ τους με χαμόγελο, να το διασκεδάζουν.

«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να σταθούμε στην Bundesliga», τόνισε ο αρχηγός Σούλου μετά την ισοπαλία 2-2 με το Αννόβερο. Το χαμένο πέναλτι ήταν για τους φιλοξενούμενους (με τον Ερντίνγκ), ενώ τα δύο δοκάρια στο τέλος για την Ντάρμσταντ, που δεν σταμάτησε λεπτό να πιστεύει στη νίκη. Τι κι αν το μπάτζετ είναι μόλις στα 15 εκατ. ευρώ, τι κι αν οι περισσότεροι παίκτες δεν έχουν καν εμπειρία από την Bundesliga; «Σήμερα ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα», σχολίασε ο Μάρκο Ζάιλερ, που έπρεπε να περιμένει μέχρι τα 29 του, για να παίξει για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία.

Ανάμεσα στους ήρωες, που πλέον γεννιούνται κάθε μέρα στο Böllenfalltor, ήταν και ο Μαρσέλ Χέλερ. Πέτυχε δύο γκολ (το πρώτο με κούρσα 60 μέτρων και άψογο τελείωμα) και μπαίνοντας στη φυσούνα βρέθηκε μπροστά σε πολλά μικρόφωνα για πρώτη φορά στη ζωή του. «Δεν είμαι συνηθισμένος στο να σκοράρω», ήταν τα πρώτα του λόγια. Μάλλον ήταν και ο ίδιος σε σοκ τόσο από το ενδιαφέρον στο πρόσωπό του, όσο και από το ότι σκόραρε δύο φορές στο ίδιο ματς για πρώτη φορά στην καριέρα του. Και όλα αυτά επίσης σε ηλικία 29 ετών.

Η δεύτερη αγωνιστική βρίσκει τους Lilien στην πρώτη αληθινή πρόκληση. Διότι, ένα παιχνίδι με το Αννόβερο εντός έδρας είναι ένα δείγμα, όμως με την ανεβασμένη Σάλκε εκτός έδρας είναι άλλου επιπέδου. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί για τελευταία φορά στην Bundesliga τον Απρίλιο του 1979, όταν με χατ τρικ του μεγάλου Κλάους Φίσερ η Σάλκε είχε κερδίσει με 4-2. Τότε, οι μπλε σώθηκαν στο τέλος της σεζόν (τερμάτισαν στην 15η θέση), ενώ η Ντάρμσταντ υποβιβάστηκε (έμεινε τελευταία). Την επόμενη φορά που οι Lilien βρέθηκαν στην πρώτη κατηγορία, η Σάλκε ήταν στη δεύτερη. Τα πράγματα, φυσικά, τώρα είναι πολύ διαφορετικά.


*Το πανό των οπαδών της Ντάρμσταντ με το μήνυμα: «Ο χρόνος κυλάει διαφορετικά στο Böllenfalltor»

«Σεβόμαστε τη Σάλκε, όμως δεν θα φοβηθούμε», σχολίασε ο Ντιρκ Σούστερ, που θα έχει στο πλευρό του περίπου 3.000 οπαδούς, που θα κάνουν το ταξίδι μέχρι το Γκελζενκίρχεν. «Μάλλον είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να καταλάβω τον αντίπαλο», τόνισε ο Αντρέ Μπράιτενραϊτερ. Αυτό, διότι πέρυσι ήταν στο τιμόνι της Πάντερμπορν, γράφοντας το ομορφότερο παραμύθι μέχρι εκείνο της Ντάρμσταντ.

Συμπτωματικά, μάλιστα, στην πρεμιέρα είχε πάρει και εκείνος βαθμό και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-2 εντός έδρας με την Μάιντς), όμως στο τέλος της σεζόν είδε την ομάδα του στη ζώνη του υποβιβασμού. Τώρα, θα συναντήσει τον άνθρωπο, που τον ξεπέρασε.

Η Σάλκε έχει κάνει το τέλειο ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς σε δύο επίσημα παιχνίδια έχει ισάριθμες νίκες και τέρματα 8-0. Το τελευταίο σφύριγμα στην Βρέμη βρήκε τους παίκτες των μπλε να πανηγυρίζουν στο κέντρο του γηπέδου. Ο Μπράιτενραϊτερ είχε οδηγήσει τους μπλε στην πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα (3-0) για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Δεκέμβριο. Μπορεί σαν εικόνα να είναι συνηθισμένη στην Γερμανία, όμως με τη Σάλκε τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Σε αυτό αναφέρθηκαν οι Γκάις και Γκορέτσκα, καθώς τους είχε λείψει.

«Η ευφορία είναι εκπληκτική», σχολίασε ο Ντράξλερ, που δεν πρόκειται να πουληθεί (το είπε ξανά ο Χελντ σήμερα σε απολαυστικό διάλογο στο twitter). Όλα πιστώνονται στον νέο τεχνικό. Τα τελευταία χρόνια μετά από κάθε πρεμιέρα άρχιζαν οι αμφιβολίες. Κάθε σεζόν ξεκινούσε με καχυποψία, με γκρίνια, με πολλά προβλήματα.

Αυτή τη φορά έχει κερδηθεί πολύτιμος χρόνος για δουλειά χωρίς να υπάρχουν αντιπερισπασμοί. «Der S04 ist wieder da», ακουγόταν δειλά από την εξέδρα: «η Σάλκε είναι ξανά εδώ». Ακόμη και ο τραυματισμοί των Χούντελαρ, που είναι 50-50 αν θα προλάβει το ματς, και Νάστασιτς, που με ρήξη αχίλλειου τένοντα θα μείνει εκτός για 6-7 μήνες, δεν έχουν χαλάσει το κλίμα.

«Στόχος μας είναι να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και τα καταφέραμε στην πρεμιέρα», είπε ο – σκόρερ – Τσούπο-Μότινγκ στο επίσημο site της Bundesliga. «Ήταν καλή εμφάνιση, όχι όμως τέλεια», σχολίασε ο Γκάις, που εντυπωσίασε με τον Γκορέτσκα δίπλα του. Αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον της Σάλκε. Το γεγονός ότι πλέον οι παίκτες των μπλε απαιτούν την τελειότητα από τους εαυτούς τους.

«Θα παλέψουν για κάθε εκατοστό στην αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο θα κάνουμε και εμείς όμως. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την φιλοσοφία μας», σχολίασε ο τελευταίος για το επερχόμενο παιχνίδι με την Ντάρμσταντ. «Χρειάζεται υπομονή», είπε ο Μπράιτενραϊτερ, καθώς ξέρει τι τον περιμένει με τον ενθουσιασμό των Lilien και την αμυντική τους τακτική.

Ο Ντιρκ Σούστερ από την άλλη, είναι προσγειωμένος και δεν περιμένει από τους παίκτες του να κάνουν τίποτα τρελό. «Θέλουμε να γίνουμε όσο περισσότερο ενοχλητικοί γίνεται», τόνισε. Υπάρχει μία παράδοση, που τηρείται στην Ντάρμσταντ. Στο τέλος κάθε μήνα, το προπονητικό επιτελείο ψηφίζει και με δημοκρατικές διαδικασίες βγαίνει ο χειρότερος παίκτης. Τόσο από τις επιδόσεις του στα παιχνίδια, όσο και στις προπονήσεις. Αυτός, λοιπόν, θα πρέπει να φορέσει μία ροζ μπλούζα με τα ανάλογα για την περίσταση μηνύματα στο μπροστά και στο πίσω μέρος.

«Δε θέλει κανένας να βρεθεί σε αυτή τη θέση», τόνισε ο Ζάιλερ χαμογελώντας, καθώς όλοι ξέρουν ότι αυτή η κίνηση είναι και για τη διασκέδαση και για το κίνητρο. Η μεγαλύτερη πρόκληση, λοιπόν, για τους παίκτες των Lilien είναι σε λίγες ημέρες κανένας να μην εμφανιστεί στο προπονητικό κέντρο ντυμένος στα ροζ. Και το ματς με την Σάλκε είναι το σημαντικότερο κριτήριο...

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Λευτέρης Ντανοβασίλης