Η Αρσεναλ μπορεί να ονειρεύεται!

Η Αρσεναλ μπορεί να ονειρεύεται!

bet365

Αυτή η Αρσεναλ σε πείθει πως μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Ο Αρσέν Βενγκέρ το δούλεψε, οι παίκτες ανταποκρίθηκαν και ο Τσάμπερλεϊν είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα. Αν έρθει και ένας μεγάλος φορ...

Και η κούπα στην Αρσεναλ! Οι «κανονιέρηδες» κατέκτησαν το 14ο Σούπερ Καπ στην ιστορία τους, ωστόσο δεν πανηγυρίζουν μόνο γι αυτό τον λόγο! Οι παίκτες του Βενγκέρ έσπασαν την παράδοση ετών που θέλει τη σεζόν να αρχίζει με… γκρίνια. Αυτό μπορεί να ίσχυε πριν δυο εβδομάδες, με τους οπαδούς να «γκρινιάζουν» για τις μεταγραφές που δεν έχουν γίνει! Ωστόσο, η εικόνα με Λυών και Βόλφσμπουργκ, η παρουσία του Πετρ Τσεχ κάτω από τα δοκάρια ηρέμησαν τους Λονδρέζους και το απόγευμα της Κυριακής έφερε ακόμα μεγαλύτερη ευφορία.

Η Αρσεναλ που κέρδισε το τρίτο διαδοχικό της ματς στο «Γουέμπλεϊ» πανηγυρίζει για το στρωτό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο, για τον θρίαμβο του Βενγκέρ, που παρουσίασε ένα σύνολο που ήξερε πως ακριβώς να παίξει για να πάρει αυτό που θέλει. Τι και αν έλειπε το πιο λαμπρό αστέρι της ομάδας, ο Αλέξις Σάντσες, η τριπλέτα Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Οζίλ έκανε τα πάντα, έτσι όπως είχε ζητήσει ο Αλσατός. Αυτό είδε με τη Λυών, αυτό ήθελε με τη Βόλφσμπουργκ και κόντρα στην Τσέλσι η Αρσεναλ φρόντισε να παρουσιάσει την ομάδα της νέας σεζόν! Θα παίξει έτσι σε 38 ματς; Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση, την οποία καλούνται οι Λονδρέζοι να φέρουν εις πέρας. Αυτή η χρονιά είναι διαφορετική από την περσινή, τώρα υπάρχει ένας απίθανος γκολκίπερ, ο Πετρ Τσεχ κάτω από τα δοκάρια. «Είναι εξαιρετικός τερματοφύλακας, με αυτόν στο τέρμα της η Αρσεναλ μπορεί να συγκεντρώσει και 15 βαθμούς περισσότερους σε σχέση με τη σεζόν που πέρασε» είχε τονίσει ο Τζον Τέρι, κάτι που διαπίστωσε και στον πρώτο τελικό της σεζόν! «Ο Τσεχ είναι ένας Gooner» τραγουδούσαν οι οπαδοί της Αρσεναλ, αφού διαπίστωσαν πως το μεγαλύτερο κενό των τελευταίων ετών καλύφθηκε.

H Αρσεναλ πρέσαρε σωστά, οι Οζίλ, Τσάμπερλεϊν βοηθούσαν όσο έπρεπε στο ανασταλτικό κομμάτι και ο Γουόλκοτ λίγα 24ωρα μετά το νέο του συμβόλαιο βοήθησε τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς! Αυτή η Αρσεναλ ήταν διαφορετική, η επιθετική της φιλοσοφία έμεινε στην άκρη, η τακτική ήταν εξαιρετική και η άμυνα απίθανη. Αμύνθηκε εξαιρετικά, σε ελάχιστες φάσεις κινδύνευσε και ο Βενγκέρ είδε αυτό ακριβώς που ήθελε, μια ομάδα που μπορεί στα μεγάλα ντέρμπι να είναι σοβαρή!

Αν κάτι μάθαμε σίγουρα από το χθεσινό ματς είναι πως ο Οξλαντ Τσάμπερλεϊν είναι τη δεδομένη στιγμή ο πιο ανεβασμένος Αγγλος εξτρέμ! Η αξία του Ραχίμ Στέρλινγκ είναι στα 49 εκατ. λίρες, του Οξλαντ; Η πορεία του στα ύψη, κόντρα στην Τσέλσι... τρομοκράτησε ένα από τα καλύτερα μπακ του Νησιού, ενώ και το τελείωμα του ήταν πολλών εκατομμυρίων! Ο Τσάμπερλεϊν άφησε υποσχέσεις, ο Βενγκέρ τον εμπιστεύεται και η χρονιά είναι δική του. Βενγκέρ, Τσεχ, Οζίλ και ο επιθετικός που έρχεται κάνουν τους Λονδρέζους ομάδα για… τίτλο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...