Με τον Βενγκέρ βλέπει... κορυφή!

Με τον Βενγκέρ βλέπει... κορυφή!

Με τον Βενγκέρ βλέπει... κορυφή!

bet365

O Θίο Γουόλκοτ ανανέωσε, έμεινε στην ομάδα της καρδιάς του, έστω και χωρίς να ξέρει ακόμα σε ποια θέση θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν. Γι' αυτό υπάρχει ο Αρσέν Βενγκέρ που φροντίζει να του κάνει τη ζωή εύκολη και να του δίνει ευκαιρίες!

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επεκτείναμε τα συμβόλαια των Σάντι και Θίο. Και οι δύο είναι κορυφαίου επιπέδου παίκτες και πολύ σημαντικοί για την ομάδα μας», τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ λίγο μετά την ανακοίνωση και είναι αλήθεια πως αρκετοί φίλοι της Αρσεναλ ανακουφίσθηκαν με την παραμονή του Γουόλκοτ!

Ο διεθνής Αγγλος ήταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι θα έμενε για πάντα στο Λονδίνο ή θα άλλαζε ομάδα. Η καριέρα του ήταν στο κενό. Στα 26 του χρόνια όλοι τονίζουν πως ένα τρομακτικό ταλέντο έμεινε αναξιοποίητο. Όπως πάντα, υπήρξαν ελαφρυντικά και οι τραυματισμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο για το γεγονός πως δεν πήρε την πορεία που περίμεναν. Προβλήματα στον ώμο, ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου, με τον τελευταίο τραυματισμό να τον αφήνει και εκτός Μουντιάλ! Προβλήματα στον μηρό, μυϊκοί τραυματισμοί στάθηκαν εμπόδιο για ένα καλύτερο μέλλον!

Ο Γουόλκοτ επέστρεψε τον Γενάρη με στόχο να πάρει ξανά τη θέση του, ωστόσο δεν έπεισε τον Αρσέν Βενγκέρ. Στις 14 Μαρτίου κόντρα στη Γουέστ Χαμ ήταν το τελευταίο ματς που ξεκίνησε βασικός. Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ο Αλσατός του έδωσε ξανά μια ευκαιρία και αυτή τη φορά ο Γουόλκοτ πέτυχε χατ τρικ.

Ο Αλσατός πάντα τον ήθελε στην ομάδα ήξερε καλά πως αυτός ο παίκτης μπορεί να κάνει απίθανα πράγματα αν δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο «Θεωρώ πως η θέση του μπορεί να είναι ως στράικερ. Έχω δουλέψει μαζί του και ως φορ και σε πιο ελεύθερο ρόλο και σαν παίκτη κέντρου ή γραμμής. Η ποιότητά του είναι πολύ μεγάλη. Τρέχει τρομερά με την μπάλα στα πόδια. Έχει εξαιρετικό βηματισμό και κίνηση αλλά και τρομερά τελειώματα. Όταν ήταν πιο μικρός έτρεχε μπροστά για το γκολ δίχως νόημα αλλά τώρα έχει βελτιωθεί για τα καλά. Μπορεί να... μεταμορφωθεί. Είναι ένας παίκτης με φυσικό ταλέντο και πολύ καλά σωματικά προσόντα. Μπορεί να παίξει την θέση» θα τονίζει ο Αλσατός.

Ο Γουόλκοτ διάλεξε τον δρόμο της ασφάλειας, την Αρσεναλ και τον Βενγκέρ τον οποίο και εμπιστεύεται όσο κανέναν άλλο! Δεν ρίσκαρε, έστω και αν δεν ξέρει ακόμα σε ποια θέση θα παίξει «Αν τον ρωτήσετε που αγαπάει να παίζει, ούτε κι αυτός δεν είναι σίγουρος» απαντά ο Βενγκέρ. Δίχως αμφιβολία είναι από τους πιο ποιοτικούς παίκτες στο Νησί. Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει εξαιρετικά ως επιθετικός, στα αριστερά και στα δεξιά του κέντρου, να παίξει τη γραμμή όσο κανείς άλλος! Εχει την κίνηση και την ταχύτητα για να πετύχει αυτό που θέλει.

Ηρθε η ώρα του Γουόλκοτ!
Ο τεχνικός των Λονδρέζων θέλει να τον δει σε μια άμεσα εναλλαγή των βασικών ρόλων στη διάρκεια του αγώνα. Ο Αλσατός προσπαθεί με υπομονή να οικοδομήσει μια ομάδα, αντί να πετά στον αγωνιστικό χώρο σούπερ σταρ. Θέλει ένα σφιχτοδεμένο σύνολο που να λειτουργεί ως ΟΜΑΔΑ, τόσο όταν υπερασπίζεται την άμυνα όσο και όταν επιτίθεται και όλα αυτά με την υπογραφή των Οζίλ και Αλέξις.

Οποιος συμπληρώνει αυτή την τριπλέτα πίσω από τον φορ πρέπει να είναι σε θέση να περιστρέφεται, να αλλάζει ρόλους και να βοηθά στο ανασταλτικό κομμάτι. Είναι σίγουρο πως ο Γουόλκοτ δεν μπορεί να παίζει βασικός σε κάθε ματς, αλλά όταν θα είναι, μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα με την εκρηκτικότητά του, αλλά και την ικανότητα να βρίσκει χώρους. Σίγουρα, το να γυρίζει πίσω είναι κάτι δύσκολο γι αυτόν, όμως είναι ο παίκτης που αν μείνει μπροστά θα κάνει πολύ δύσκολο το έργο των αντιπάλων, θα δημιουργήσει χώρους για να παίξει η Αρσεναλ το παιχνίδι της. Ο Γουόλκοτ δεν ξέρει και ο ίδιος που θέλει να αγωνίζεται, ο Βενγκέρ δεν είναι σίγουρος ποια θέση του ταιριάζει στο χορτάρι, αλλά και οι δυο ξέρουν πως φέτος θα είναι η σεζόν του, αν φυσικά το θελήσει και η τύχη! Ο 26χρονος στέλνει μηνύματα, θέλει να αποδείξει πως είναι ένας επικίνδυνος παίκτης που θα ταιριάξει απόλυτα στο επιθετικό παιχνίδι της Αρσεναλ. Πως είναι τόσο σίγουρος; Ο Βενγκέρ τον στηρίζει και σχεδιάζουν βήμα - βήμα τους νέους ρόλους του!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...