Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015 (15-11)

Gazzetta team
Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015 (15-11)

bet365

Είναι εδώ! Το FFT σας παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές του Πλανήτη για το 2015. Δείτε ποιοι είναι στην όγδοη πεντάδα.

15) Ζόρζε Ζεσούς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Μπορεί να μοιάζει με ροκά της δεκαετίας του '80, μπορεί οι απαντήσεις του στις συνεντεύξεις Τύπου να είναι του στιλ 'τα ξέρω όλα', μπορεί να νευριάζει τους αντίπαλους προπονητές, όμως ο Ζόρζε Ζεσούς είναι εξαιρετικός τεχνικός. Ο Πορτογάλος δεν ξέρει τι είναι ταπεινότητα. «Είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που γνωρίζει περισσότερο ποδόσφαιρο από εμένα». Αυτά που έχει καταφέρει πάντως, από μόνα τους λένε ότι πρόκειται για μία ιδιοφυΐα, αφού κατάφερε να σπάσει το μονοπώλειο της Πόρτο στο πρωτάθλημα. Στα 6 χρόνια του στην Μπενφίκα παρουσίασε για πρώτη φορά στους Δράκους δυνατό ανταγωνισμό, έπαιξε ωραία μπάλα και εξέλισσε τους παίκτες-ταλέντα τους οποίους συχνά αναγκαζόταν να πουλήσει στο τέλος κάθε σεζόν. Εχοντας οδηγήσει τους Αετούς στους πρώτους back-to-back τίτλους τα τελευταία 31 χρόνια, ο Ζεσούς αποχώρησε από το Da Luz για την συμπολίτισσα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Γιατί; Τα χρήματα έπαιξαν σίγουρα έναν ρόλο. Αν όμως τελικά αποδείξει αυτά που λέει και δώσει πειστική απάντηση μέσω της Σπόρτινγκ, θα είναι ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές στην ιστορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.

14) Ρούντι Γκαρσία (Ρόμα)

Η περασμένη σεζόν δεν κύλησε όπως είχε σχεδιάσει ο Ρούντι Γκαρσία. Εχοντας φτάσει κοντά στην Γιουβέντους πριν έναν χρόνο, τερμάτισε 17 πόντους πίσω φέτος κάνοντας τραγικό δεύτερο γύρο και επιτρέπωντας στους Μπιανκονέρι να πανηγυρίσουν ένα άνετο 4ο σερί Scudetto. Αν και η πορεία στο δεύτερο μισό απογοήτευσε, κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει σε τι κατάσταση βρίσκονταν οι Τζαλορόσι πριν την άφιξη του Γάλλου στο Olimpico. Μόλις πριν δύο χρόνια έχασαν το Coppa Italia από την Λάτσιο και τερμάτισαν στην 6η θέση της Serie A, οπότε οι δύο σερί 2ες θέσεις έχουν μεγάλη διαφορά. Οντας πεισματάρης και δογματικός, έχει βελτιώσει την ομάδα της πρωτεύουσας και την έχει κάνει να παίζει καλή μπάλα. «Ο Γκαρσία; Ηλπιζα να είναι καλός προπονητής και έτσι αποδείχθηκε» είπε ο Φραντσέσκο Τότι μετά το νταμπλ του 2011 στην Γαλλία με την Λιλ. «Νομίζω ότι βρήκαμε τον προπονητή του μέλλοντος».

13) Ρόναλντ Κούμαν (Σαουθάμπτον)

Η αντικατάσταση του Μαουρίσιο Ποκετίνο από τον Ρόναλντ Κούμαν αντιμετωπίστηκε με συγκρατημένο ενθουσιασμό από τους οπαδούς της Σαουθάμπτον το περασμένο καλοκαίρι. Αποχωρούσε ένας coach που είχε κάνει δουλειά στην Premier League και ερχόταν κάποιος του οποίου οι μεγαλύτερες επιτυχίες ήταν στην Ολλανδία. Η απόκτηση των Γκρατσιάνο Πελέ από την προηγούμενη ομάδα του, Φέγενορντ, και Ντούσαν Τάντιτς από την Τβέντε δεν μπόρεσε να διώξει με τη μία το μάλλον αρνητικό κλίμα όμως ο Κούμαν έκανε 8 νίκες στα 11 πρώτα ματς παίζοντας μπάλα που είχαν να δούν χρόνια στους Αγίους. Αν και είχε βρεθεί στην 4η θέση, η Σαουθάμπτον τερμάτισε στην 7η θέση και θα παίξει στο Europa League. Ο Ολλανδός κατέκτησε τίτλους με Αγιαξ και PSV, Copa del Rey με την Βαλένθια, όμως η περσινή ήταν μάλλον η καλύτερη χρονιά της προπονητικής καριέρας του 52χρονου, ο οποίος σαν παίκτες είχε σούπερ καριέρα σε Αγιαξ και Μπαρτσελόνα.

12) Λεονάρντο Ζαρντίμ (Μονακό)

Αν και οδήγησε την ομάδα στη 2η θέση της Ligue1 πριν έναν χρόνο, ο Κλαούντιο Ρανιέρι απολύθηκε από την Μονακό, η οποία προσέλαβε στη θέση του τον Ζαρντίμ, γεμίζοντας με σκέψεις τον... όποιο κόσμο. Ο Πορτογάλος είχε βγάλει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας στη 2η θέση το 2013-14, όμως δεν ήξερε τη γλώσσα. Δώδεκα μήνες μετά, ο Ζαρντίμ θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο. Ο 40χρονος, παρά το κακό ξεκίνημα, έφερε τους Μονεγάσκους στο Νο3 του Championnat και για δεύτερη σερί φορά στο Champions League. Ο Αν και από τη Μόντε Κάρλο αποχώρησαν παίκτες όπως Ραδαμέλ Φαλκάο και Χάμες Ροδρίγες, ο Πορτογάλος με πολλή τακτική βρήκε τη φόρμουλα της επιτυχίας χωρίς να παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Ηταν όμως αποτελεσματικός, όπως όταν απέκλεισε την Αρσεναλ στους «16» του CL. Μέχρι στιγμής το βιογραφικό του έχει ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ελλάδας, όμως η τροπαιοθήκη του αναμένεται να μεγαλώσει σύντομα περισσότερο.

11) Αρσεν Βενγκέρ (Αρσεναλ)

Ο Βενγκέρ έχει βρεθεί σε σημείο να χρεώνεται την έλειψη τίτλων τα τελευταία χρόνια, όμως παραμένει στο τιμόνι της Αρσεναλ δείχνοντας ότι έχει την ικανότητα να φέρει τις επιτυχίες των προηγούμενων ετών. Ηταν μία δύσκολη δεκαετία για τον Αλσατό, αφού τα 9 χρόνια χωρίς κούπα έκαναν όλο και πιο πιθανή την αποχώηρησή του, όμως ο 65χρονος πήρε ενέργεια από τα δύο σερί Κύπελλα και είναι μέσα στους διεκδικητές του τίτλου στην Premier League την ερχόμενη σεζόν. Οι Gunners έχουν χάσει σε μόλις δύο αγώνες από την 1η Ιανουαρίου, όμως ενώ επιθετικά είναι φωτιά, στην άμυνα παρουσιάζουν συχνά προβλήματα. Η μεταγραφή του Πετρ Τσεχ από την Τσέλσι κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι το κομμάτι που έλειπε από το παζλ έτσι ώστε ο Βενγκέρ να κάνει την Αρσεναλ να γράψει ξανά ιστορία.

Δείτε εδώ την πρώτη πεντάδα (50-46)
Δείτε εδώ τη δεύτερη πεντάδα (45-41)
Δείτε εδώ την τρίτη πεντάδα (40-36)
Δείτε εδώ την τέταρτη πεντάδα (35-31)
Δείτε εδώ την πέμπτη πεντάδα (30-26)
Δείτε εδώ την έκτη πεντάδα (25-21)
Δείτε εδώ την έβδομη πεντάδα (20-16)

 

Τελευταία Νέα