Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015 (20-16)

Gazzetta team
Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015 (20-16)

bet365

Είναι εδώ! Το FFT σας παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές του Πλανήτη για το 2015. Δείτε ποιοι είναι στην έβδομη πεντάδα.

20) Μαρθελίνο (Βιγιαρεάλ)
Οι Ισπανοί πήραν και τις δυο ευρωπαϊκές κούπες και την ερχόμενη σεζόν θα παρατάξουν πέντε ομάδες στο Champions League. To βλέμμα λοιπόν πέφτει στους προπονητές της Primera! Eκτός από την... elite υπάρχει και ο Μαρσελίνιο!

Το αφεντικό της Βιγιαρεάλ δεν έχει στα χέρια του το μπάτζετ των υπόλοιπων ομάδων! Το οικονομικό μοντέλο του συλλόγου βασίζεται στην ανεύρεση... διαμαντιών, τα οποία θα μεταπωληθούν. Ο Μαρσελίνιο έχασε τον Γκάμπριελ τον προηγούμενο Γενάρη, ωστόσο δεν πτοήθηκε, είχε πολύ καλά αποτελέσματα με Ρεάλ, Βαλένθια, ενώ έφτασε μέχρι και στους «16» του Europa League. Για τη Βιγιαρεάλ, ο Μαρσελίνιο σημαίνει σταθερότητα, διακρίνεται για την επιθετική του φιλοσοφία και είναι ό,τι καλύτερο βρέθηκε στον πάγκο μετά τον Μάνουελ Πελεγκρίνι!

Οσκαρ Ταμπάρες (Ουρουγουάη)
Δεν τον αναφέρουν τυχαία Μαέστρο και Καθηγητή! ο 68χρονος πρώην δάσκαλος έγινε ο πατέρας της αναγέννησης της Ουρουγουάης, πήρε τίτλο με τη Μπόκα Τζούνιορς. θήτευσε σε Serie A και Primera, έφτασε την Ουρουγουάη στα ημιτελικά του Μουντιάλ και το 2011 κατέκτησε το Copa America. O Tαμπάρες επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη ενός καλύτερου συστήματος ανίχνευσης ταλέντων της χώρας, αλλά και παρακολούθησης των μικρών Εθνικών Ομάδων. «Εγω δεν ασχολούμαι με τα αστέρια, τα αστέρια βρίσκονται στον ουρανό. Εγώ αντιμετωπίζω ανθρώπους» απάντησε σε ερώτηση για το πως διαχειρίζεται Σουάρες, Καβάνι, Φορλάν.

Φιλίπ Κοκού (PSV)
Μετά από μια εξαιρετική καριέρα, ο Φιλίπ Κοκού έκανε όνομα και ως προπονητής! Εμαθε τη δουλειά ως βοηθός στην Εθνική Ολλανδίας και από το 2013 ανέλαβε την Αϊντχόφεν. Η πρώτη σεζόν ήταν σκληρή για τον Ολλανδό, ο οποίος αντιμετώπισε και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Κοκού έμεινε πιστός στη φιλοσοφία του, επέστρεψε δυναμικά στη δεύτερη σεζόν και κατέκτησε τον τίτλο, έχοντας 17 βαθμούς διαφορά από τον Αγιαξ. Πλέον, καλείται να αποδείξει πόσο επιτυχημένος προπονητής είναι, οδηγώντας την ομάδα του και σε επιτυχές στο Champions League. Βέβαια, εκεί καλείται να τα βγάλει πέρα χωρίς τον περσινό του ηγέτη, Μέμφις Ντεπάι. Ο Κοκού έχει δηλώσει ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2017! Κάποιοι τονίζουν πως θα ανανεώσει το συμβόλαιό του, κάποιοι άλλοι μιλούν ήδη για τη Μπαρτσελόνα. Προς το παρόν, το Καμπ Νου μπορεί να περιμένει...

Λουσιάν Φαβρ (Γκλάντμπαχ)
Ο Φαβρ είναι από τους προπονητές των οποίων η επίδραση είναι άμεση. Βοήθησε τη Χέρτα, αλλά και τη Γκλάντμπαχ στην αποφυγή του υποβιβασμού το 2011. Μάλιστα, την έστειλε φέτος στην 3η θέση έχοντας τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα τακτικής είναι αυτό που κάνει τον 57χρονο τεχνικό να ξεχωρίζει. Μάλιστα, το όνομά του βρέθηκε ακόμα και στη λίστα της Μπάγερν. Εχει την ικανότητα να ανοικοδομεί ομάδες, έχασε παίκτες όπως τον Ρόις, τον Ντάντε και τον Νόισταντερ, αλλά δεν επηρεάστηκαν τα σχέδιά του. Εστειλε τη Γκλάντμπαχ στους ομίλους του Champions League, με τους παίκτες του να αφομοιώνουν τα νέα συστήματα!

Λουίς Φαν Χάαλ (Μαν. Γιουνάιτεντ)
Μετά τα 12 τρόπαια με Αγαξ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, ο Λουίς Φαν Χάαλ ήθελε Αγγλία, αλλά το 2012 το deal με τη Λίβερπουλ δεν υλοποιήθηκε. Η Τότεναμ ενδιαφέρθηκε για την απόκτησή του, αλλά ο Ολλανδός έκρινε πως η Γιουνάιτεντ είναι η πιο ελκυστική επιλογή! Οδήγησε την Ολλανδία στην 3η θέση του Μουντιάλ, ενώ κατάφερε να βάλει ξανά τη Γιουνάιτεντ στην πρώτη τετράδα, αν και δαπανήθηκαν 150 εκατ. λίρες. Η Γιουνάιτεντ έκανε έναν εξαιρετικό β' γύρο και οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν είναι μεγαλύτερες. Ο Φαν Χάαλ μπήκε στο κλίμα της ομάδας και στις καρδιές των φιλάθλων.

Δείτε εδώ την πρώτη πεντάδα (50-46)
Δείτε εδώ τη δεύτερη πεντάδα (45-41)
Δείτε εδώ την τρίτη πεντάδα (40-36)
Δείτε εδώ την τέταρτη πεντάδα (35-31)
Δείτε εδώ την πέμπτη πεντάδα (30-26)
Δείτε εδώ την έκτη πεντάδα (25-21)

 

Τελευταία Νέα