Αλέσιο Ρομανιόλι: Το next best thing της Ιταλίας

Gazzetta team
Αλέσιο Ρομανιόλι: Το next best thing της Ιταλίας

bet365

Ο Greg Lea γράφει για τον Αλέσιο Ρομανιόλι, που εντυπωσίασε με την Σαμπντόρια και περιμένει να μάθει το μέλλον του.

Ο Αλέσιο Ρομανιόλι γεννήθηκε στην πόλη Άντσιο, νότια της Ρώμης, το 1995. Οι scouts της Ρόμα τον εντόπισαν από μικρή ηλικία και πέρασε από τις ακαδημίες της, πριν κάνει το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα με τον Ζέμαν στον πάγκο το 2012 σε ηλικία 17 ετών.

Μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Κύπελλο με την Αταλάντα, ακολούθησε δεύτερη εκπληκτική με αντίπαλο την Μίλαν, πριν παίξει για πρώτη φορά σε ολόκληρο ματς με αντίπαλο την Τζένοα για την Serie A. Οι σποραδικές του εμφανίσεις τον έφεραν στην Σαμπντόρια, στην οποία αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού, κάνοντας γεμάτη σεζόν πέρυσι. Ήταν από τους παίκτες-κλειδιά της εκπληκτικής πορείας της ομάδας του Μιχάιλοβιτς.

Ο Ρομανιόλι έκανε 30 εμφανίσεις στη Serie A, παίρνοντας πολύτιμες εμπειρίες. Η σεζόν που μας πέρασε ήταν εκείνη που πραγματικά έστρεψε τα βλέμματα όλων πάνω του. Μαζί με τον Ρουγκάνι της Γιουβέντους είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ιταλία. Τώρα, επέστρεψε στη Ρόμα, όμως οι τζιαλορόσι δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν μαζί του.

Alessio Romagnoli

Ήδη έχει ακουστεί πολλές φορές το «νέος Νέστα» για τον Ρομανιόλι, με τους οπαδούς να κάνουν παραλληλισμούς με τον αμυντικό θρύλο, που ξεκίνησε την καριέρα του από την άλλη ομάδα της Ρώμης. Η αντίληψή του είναι εκείνο το στοιχείο, που κάνει τη διαφορά, όπως στον μεγάλο Ιταλό αμυντικό, που στις μέρες του διάβαζε το παιχνίδι, όπως κανένας άλλος.

Δυνατά σημεία

Ψηλός, αθλητικός και κομψός στο παιχνίδι του, γρήγορος στη σκέψη και με την μπάλα στα πόδια, ο Ρομανιόλι είναι η επιτομή του σύγχρονου κεντρικού αμυντικού. Εξαιρετικό τάκλιν και αντίληψη, που δεν συμβαδίζουν με την ηλικία του. Η ποιότητα και η τεχνική του τον έφεραν μέχρι και στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου τα πήγε επίσης πολύ καλά, δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει πολλά σε σχέση με τη θέση του.

Αδυναμίες

Μέχρι τώρα ο Ρομανιόλι έχει δείξει ότι δεν είναι τόσο καλός στα ένας εναντίον ενός. Κάτι, φυσικά, που και λόγω της ηλικίας του επιδέχεται τεράστιας βελτίωσης. Χάνει πολλές μονομαχίες, κυρίως γιατί οι αντίπαλοί του είναι τις περισσότερες φορές σωματώδεις. Είναι από τους τομείς που πρέπει να δουλέψει, προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα.

Είπαν

Ο Σίνισα Μιχάιλοβιτς ήταν προπονητής του πέρυσι και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τον θέλει μαζί του και στην Μίλαν. «Τα πήγε εξαιρετικά», είπε ο Σέρβος μετά τη νίκη της Σαμπντόρια επί της Κιέβο με 2-1 τον περασμένο Σεπτέμβριο. «Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό. Πιστεύω ότι αν είναι σταθερός, θα εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί για την εθνική τα επόμενα 10-15 χρόνια. Μου θυμίζει τον Νέστα, όμως είναι ακόμη καλύτερος τεχνικά. Είναι κρίμα που δεν είναι δικός μας και θα πρέπει να τον επιστρέψουμε. Η Ρόμα θα πάρει πίσω έναν έτοιμο παίκτη».

«Πρέπει να δώσω τα εύσημα στον Ρομανιόλι. Κατά τη γνώμη μου έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του», είχε πει ο Φραντσέσκο Τότι το 2012 μετά το ντεμπούτο του πιτσιρικά με τη φανέλα της Ρόμα.

Alessio Romagnoli and Raheem Sterling

Ξέρατε ότι...

Ο Ρομανιόλι φοράει τη φανέλα με το νούμερο 46. Μία επιλογή βασισμένη στην αγάπη του για τον Βαλεντίνο Ρόσι. Ο τελευταίος επέλεξε το συγκεκριμένο νούμερο, καθώς είναι το ίδιο που φορούσε ο πατέρας του, όταν κέρδισε το πρώτο του Grand Prix στην Γιουγκοσλαβία το 1979.

Τι ακολουθεί

Η Μίλαν έχει κάνει πρόταση 25 εκατ. ευρώ για τον 20χρονο αμυντικό, όμως η κατάληξη δεν ήταν θετική. «Αν η Ρόμα την αποδεχθεί, τότε έχει καλώς. Ειδάλλως, θα στραφούμε σε άλλες λύσεις», είχε πει ο Αντριάνο Γκαλιάνι και πράγματα μέχρι τώρα οι ροσονέρι δεν έχουν επανέλθει.

Ακόμη, όμως, και να συμφωνήσουν οι ομάδες, τίποτα δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. «Η μεταγραφή του Ρομανιόλι στην Μίλαν έχει ένα μεγάλο εμπόδιο: οι ροσονέρι δεν παίζουν στην Ευρώπη. Αν η Γιουβέντους τηλεφωνούσε, τότε η Ρόμα θα τον άφηνε. Θέλει να παίξει στην Ευρώπη», σχολίασε ο ατζέντης του, Φεντερίκο Καβάλι. Μένει να δούμε αν ο Σεπτέμβριος τον βρει στην Ρώμη ή σε άλλη πόλη της Ιταλίας...

 

Τελευταία Νέα