Τα… 10 τα καλά (vids)

Τα… 10 τα καλά (vids)

bet365

Ο Γιώργος Κοντογεώργης γράφει για τους δέκα παίκτες που είχαν διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Παίκτες-αστέρια που τα φώτα είναι μόνιμα πάνω τους αλλά και team players που κάνουν πιο αθόρυβα τη διαφορά και καθιερώνονται στο κορυφαίο επίπεδο. Ολοι μαζί αποτελούν τη λίστα με αυτούς που στις top λίγκες της Ευρώπης κατάφεραν τη σεζόν 2014-15 να έχουν διψήφιο αριθμό σε γκολ και ασίστ. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε, το κατάφεραν παίκτες από την Serie A, την Primera Division και την Bundesliga, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι πρώτος σε γκολ με 48 και τον εκπληκτικό, Κέβιν Ντε Μπρόινε της Βόλφσμπουργκ να είναι ο Νο1 στις ασίστ με 21. Από την Premier League, πιο κοντά στα double figures έφτασε ο μάγος της Τσέλσι, Εντέν Αζάρ (14 γκολ, 9 ασίστ) και από την Ligue1 ο Ναμπίλ Φεκίρ (13 γκολ, 9 ασίστ). Πάμε να δούμε τους 10 που βρέθηκαν στην elite της Ευρώπης…

Ντομένικο Μπεράρντι | 15 γκολ - 10 ασίστ
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ιταλία αφού ακόμα δεν έχει κλείσει τα 21 του και τα τελευταία δύο χρόνια έχει βάλει 31 γκολ σε 61 αγώνες στην Serie A με τη φανέλα της Σασουόλο. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός είναι ο δεύτερος Ιταλός σκόρερ πίσω μόνο από τον Λούκα Τόνι (22), έχει πετύχει 8 φορές των πρώτο γκολ των Νεροβέρντι στο πρωτάθλημα και έχει ευστοχήσει 6 φορές από τη βούλα του πέναλτι. Φέτος έπαιξε σε 32 αγώνες και σε όλους ο Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο τον χρησμοποίησε στα δεξιά σε 4-3-3. Οπως και πέρυσι έκανε χατ τρικ σε βάρος της Μίλαν και η Γιουβέντους έχει προνοήσει. Κατέχει το 50% των δικαιωμάτων του και σκέφτεται να αγοράσει και τον υπόλοιπο αυτό το καλοκαίρι.




Φράνκο Βάσκες | 10 γκολ - 10 ασίστ
Μπορεί τα φώτα να έπεσαν φέτος πάνω στον Πάουλο Ντιμπάλα, όμως η Παλέρμο έχει να υπερηφανεύεται για έναν ακόμα Αργεντινό μάγο. Στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του, ο Φράνκο Βάσκες μπήκε στη λίστα με ασίστ και γκολ την τελευταία αγωνιστική και σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ήταν βασικός λόγος για την λάμψη του πιο διάσημου συναδέλφου του. Ελειψε μόλις σε ένα ματς στην Serie A, είναι natural playmaker και από το αριστερό του πόδι ξεκινούσαν πολλά από τα εκπληκτικά πράγματα που έκαναν φέτος οι Ροζανέρι, οι οποίοι τερμάτισαν στους ίδιους βαθμούς με την Μίλαν (52). Οι σούπερ εμφανίσεις του τον έφερε στην Εθνική Ιταλίας με το «10» στην πλάτη, αφού η μητέρα του είναι γεννημένη στην Πάντοβα.




Πάουλο Ντιμπάλα | 13 γκολ - 10 ασίστ
Από τότε που έκανε μαγικά πράγματα στη δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής με την Ιστιτούτο ντε Κόρδοβα είχε το προσωνύμο 'το κόσμημα' και φέτος έδειξε σε όλη την Ευρώπη τον λόγο. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός ήταν καθοριστικός στην πολύ άνετη παραμονή της Παλέρμο στην Serie A με τα 10 από τα 13 γκολ που πέτυχε να ανοίγουν το σκορ για τους Ροζανέρι. Παρά την εκπληκτική ταχύτητα και την ικανότητα σε ντρίμπλα και πάσα, αγωνίστηκε σταθερά στην κορυφή της επίθεσης των Ροζανέρι, οι οποίοι είχαν δώσει 12 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν και τον πούλησαν αντί 36 στην Γιουβέντους. Ο Ντιμπάλα έπαιξε 34 αγώνες και θα είχε παίξει σε όλους αν δεν ήταν η μεταγραφή του στη μέση.




Κριστιάνο Ρονάλντο | 48 γκολ - 16 ασίστ
Οταν μιλάς για έναν άνθρωπο που έβαλε 48 γκολ σε 35 αγώνες στο πρωτάθλημα, τα επιπλέον που μπορείς να πεις είναι πραγματικά πολύ λίγα. Ο Πορτογάλος αν και δεν συνδύασε την προσωπική του επιτυχία με κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε για 4η φορά δική του την Χρυσή Μπάλα αγωνιζόμενος πέρα από τα αριστερά και στην κορυφή της επίθεσης. Ο CR7 σκόραρε σε 25 αγώνες και πέτυχε 16 από αυτές το πρώτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης. Γρανάδα (5), Ελτσε (4), Χετάφε (3), Εσπανιόλ (3), Σεβίλλη (3), Θέλτα (3), Αθλέτικ Μπιλμπάο (3), Ντεπορτίβο (3) ήταν οι αγαπημένες του φετινοί αντίπαλοι. Οι 16 ασίστ που έδωσε είναι προσωπικό ρεκόρ καριέρας και στη λίστα είναι πίσω μόνο από τους Ντε Μπρόινε (21) και Μέσι (18).




Λιονέλ Μέσι | 43 γκολ - 18 ασίστ
Φέτος έβαλε 43 γκολ, ήταν αρκετά μακριά από το ταβάνι του, που είναι και η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Primera Division (50) όμως αυτό δεν πείραξε καθόλου τον μεγάλο Αργεντίνο ο οποίος προσέθεσε μία ακόμα κατάκτηση πρωταθλήματος στην τεράστια καριέρα του και συνέχισε να κάνει αριθμούς που χτίζουν ένα εκπληκτικό μύθο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ο Μέσι ήταν άλλος... εξωγήινος από τότε που το ημερολόγιο έγραψε 2015 και αυτό φάνηκε με τη δική του άνοδο αλλά και όλης της Μπαρτσελόνα που επέστρεψε στην κορυφή. Ο 28χρονος έκανε χατ τρικ σε βάρος των Ράγιο Βαγιεκάνο, Λεβάντε, Ντεπορτίβο, Εσπανιόλ, Σεβίλλης και ήταν ο πρώτος passer στη φετινή La Liga αφού μοίρασε 18 ασίστ στους συμπαίκτες του.




Χάμες Ροδρίγες | 13 γκολ - 13 ασίστ
Μετά το εκπληκτικό Mundial στο οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ο Χάμες πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης αντί 80 εκατ. ευρώ και την πρώτη του χρονιά στο Santiago Bernabeu δεν την λες και άσχημη. Ο Κολομβιανός έπαιξε σε 29 αγώνες υπό τις οδηγίες του Κάρλο Αντσελότι, χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως play maker αλλά βρέθηκε και στα πλάγια και δεν χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής στα συστήματα που χρησιμοποίησε ο Ιταλός. Ο 22χρονος με κάθετο παιχνίδι βρήκε αμέσως σημείο επαφής με Ρονάλντο και Μπενζεμά και αν δεν είχε τον τραυματισμό που τον κράτησε εκτός για δύο μήνες θα είχε πιθανότατα ήταν μέσα σε πολλά περισσότερα από τα 26 γκολ που ξεκίνησαν από το εξαιρετικό αριστερό του πόδι. Είχε μία πάσα-κλειδί κάθε 29.7 λεπτά, πιο συχνά από κάθε άλλο παίκτη με 5+ ματς στην La Liga.


Λουίς Σουάρες | 16 γκολ - 14 ασίστ
Εναν χρόνο μετά το «μπαμ» με τον Νεϊμάρ, η Μπαρτσελόνα έκανε τη δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της δίνοντας 88 εκατ. ευρώ για τον Λουίς Σουάρες. Ο Ουρουγουανός ήταν στοίχημα αφού κουβαλούσε τιμωρία 4 μηνών μετά τη δαγκωνιά στον Κιελίνι, όμως όταν 'μπήκε' στη φάση των Μπλαουγκράνα ήταν τρομακτικός. Ο 27χρονος έπαιξε σε 27 ματς στην Primera Division και του έφτασαν ώστε να γίνει ένας εκ των πρωταγωνιστών και στο τέλος πανηγύρισε τον τίτλο. Ο Λουίς Ενρίκε κράτησε τον Σουάρες στην κορυφή της επίθεσης και αφού η τριπλέτα (Μέσι, Νεϊμάρ) έπιασε τον ρυθμό που μπορούσε ο διεθνής επιθετικός ήταν υπεύθυνος για 30 γκολ συνολικά.




Καρίμ Μπενζεμά | 15 γκολ - 10 ασίστ
Σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια στην Ρεάλ ο Καρίμ Μπενζεμά, αυτή ήταν η 6η σεζόν του στην Μαδρίτη και αφού πέτυχε ξανά διψήφιο αριθμών τερμάτων, το έκανε και με τις ασίστ. Ο 27χρονος έπαιξε σε 29 ματς στην la Liga, επιχείρησε συνολικά 57 σουτ, είχε ποσοστό on-target στο 53% και απολογισμό 15 γκολ (χωρίς κανένα πέναλτι) και απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι εξαιρετικός και όταν κινείται περιφερειακά και δημιουργεί αφού σέρβιρε 10 γκολ στους συμπαίκτες του. Πέτυχε ντομπλέτα κόντρα σε Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Γρανάδα.




Κέβιν Ντε Μπρόινε | 10 γκολ - 21 ασίστ
Ενας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο ήταν την περσινή σεζόν ο Βέλγος, ο οποίος παίζει στην Βόλφσμπουργκ από τον Ιανουάριο του 2014 και έχει κάνει τα 18 εκατ. που έδωσε η Βόλφε στην Τσέλσι να μοιάζουν πολύ λίγα. Με εκπληκτική έκρηξη, ταχύτητα, ντρίπλα, σουτ με τα δύο πόδια και πάσα/σέντρα πάρε-βάλε, ο 23χρονος ήταν δικαώς ο κορυφαίος στην Bundesliga και είναι ένας από τους σταρ του άμεσου μέλλοντος. Επαιξε και στους 34 αγώνες στο πρωτάθλημα, οδήγησε τους Λύκους σε εύκολη κατάκτηση της δεύτερης θέσης, έβαλε 10 γκολ και έδωσε 21, επίδοση εντυπωσιακή και ρεκόρ στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας.





Τόμας Μίλερ | 13 γκολ - 10 ασίστ
Είναι μόλις 25 χρονών και έχουμε ήδη... βαρεθεί να τον βλέπουμε με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Ο Μίλερ ολοκλήρωσε την 7η σεζόν του στη μεγάλη ομάδα των Βαυαρών και δίνει συνέχεια σε αυτή την εκπληκτική παράδοση βάζοντας για τρίτη σερί και τέταρτη συνολικά χρονιά 13 γκολ στην Bundesliga. Ο Μίλερ έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες θέσεις στο κέντρο και την επίθεση των πρωταθλητών από τον Πεπ Γκουαρδιόλα και εκτός από το σκοράρισμα (σε 9 διαφορετικά ματς) έχει δώσει και 10 ασίστ. Καλύτερη εμφάνιση ήταν εκτός με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης όταν έκανε χατ τρικ ενώ από δύο έβαλε σε Αμβούργο και Ανόβερο.

Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιώργος Κοντογεώργης