Yaya Toure: Αλλαγή θέσεων μέσα στον αγώνα

Gazzetta team
Yaya Toure: Αλλαγή θέσεων μέσα στον αγώνα

bet365

Ο πολυσύνθετος άσσος της Manchester City εξηγεί πως μπορεί να γίνει μια ανασύνταξη της ομάδας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Κάνε πρόβα!

Εξασκήσου επάνω στην αλλαγή τακτικής μέχρι αυτό να σου γίνει δεύτερη φύση

«Στην προπόνηση εργαζόμαστε συνέχεια επάνω στις αλλαγές θέσεων για να συνηθίσουμε στην αλλαγή ρόλων ούτως ώστε στη διάρκεια ενός αγώνα να μπορούμε να το κάνουμε εύκολα. Χρειάζεται συγκέντρωση αλλά το κλειδί είναι αν είσαι έτοιμος για μια τέτοια αλλαγή όταν παραστεί ανάγκη και αυτό προκύπτει μέσα από τις προπονήσεις. Όλοι οι ποδοσφαιριστές στη Manchester City έχουν ένα ρόλο επάνω σε μια τακτική η οποία δίνεται από τον προπονητή. Έτσι ο κάθε παίκτης γνωρίζει τη δουλειά του απέξω και την εκτελεί πιστά. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι όλοι οι παίκτες αποδίδουν το καλύτερο που μπορούν».

Διάδωσε το

Εξασφάλισε ότι ο κάθε παίκτης γνωρίζει μέσα στο γήπεδο ή πρέπει αν κάνει.

«Η επικοινωνία μέσα στο γήπεδο είναι ουσιώδης πολύ περισσότερο όταν γίνεται μια αλλαγή στο σχήμα, στις θέσεις ή στην τακτική. Είναι σημαντικό να γνωρίζεις το χώρο για τον οποίο είσαι υπεύθυνος και που πρέπει να βρίσκονται οι συμπαίκτες σου ούτως ώστε να μη χάνεται η μπάλα αδικαιολόγητα. Εάν χαθείς η κατοχή, βεβαιώσου ότι η ομάδα διατηρεί τον σχηματισμό και την πειθαρχία της ούτως ώστε να διεκδικήσει πάλι την κατοχή της μπάλας. Άσχετα με τη θέση στην οποία αγωνίζεσαι οφείλεις να παρακολουθείς και να συνδράμεις στη διεκδίκηση της μπάλας καλύπτοντας έναν συγκεκριμένο χώρο ή μαρκάροντας έναν αντίπαλο».

Κατάλαβε καλά τις υποχρεώσεις σου.

Βεβαιώσου τι σου ζητάει ο προπονητής.

«Γενικά αρχίζω το παιχνίδι μου παίζοντας οπισθοχωρημένα και προσπαθώντας να βγάλω μπαλιές στους κεντρικούς ή τους πλάγιους επιθετικούς μας. Με την εξέλιξη του αγώνα ,μπορεί να μου ζητηθεί να ανέβω και να μεταφέρω το παιχνίδι προς την περιοχή των αντιπάλων ούτως ώστε να βρίσκομαι σε απευθείας επαφή με τους επιθετικούς της ομάδας και να ανοίξω χώρους τους οποίους να εκμεταλλευτούμε. Όταν ο Roberto Mancini μου ζητάει να παίξω μπροστά, πράγμα το οποίο το έκανε πολύ συχνά την περασμένη περίοδο, το σημαντικό ήταν να είμαι κοντά στους επιθετικούς. Και αυτό έκανα.»

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου

Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα