Ο Jordan Henderson συμβουλεύει πώς να αρχίσεις μία καινούρια σαιζόν με πλεονέκτημα

Gazzetta team
Ο Jordan Henderson συμβουλεύει πώς να αρχίσεις μία καινούρια σαιζόν με πλεονέκτημα

bet365

Ξεκουράσου για δύο εβδομάδες και μετά άρχισε ελαφριά προπόνηση για μερικές εβδομάδες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας.

Πάρε προβάδισμα

Άρχισε με αρκετό τρέξιμο τρεις φορές την εβδομάδα 30 με 40 λεπτά με σταθερό ρυθμό για να επαναφέρεις το σώμα σου και να μπορέσεις να κάνεις εναλλακτική προπόνηση στα διαλλείματα. Αυτή η προπόνηση αποτελείται από 15 δευτερόλεπτα τρέξιμο, 15 δευτερόλεπτα τζόκινγκ, 30 δευτερόλεπτα τρέξιμο, 30 δευτερόλεπτα τζόκινγκ και ούτω καθεξής. Προσπάθησε να κάνεις το κάθε σετ από τα τέσσερις φορές σε ρυθμό τριών τετάρτων. Δηλαδή συνολικά θα κάνεις 4 τρεξίματα των 15 δευτερολέπτων και 4 τρεξίματα των 30 δευτερολέπτων.

Στην αρχή κάντο απλά

Δώσε στον εαυτό σου για τα πρώτα 10 λεπτά την ευκαιρία να ξαναποκτήσεις οικειότητα, με τη μπάλα. Μόλις αισθανθείς έτοιμος άρχισε σταδιακά να εκφράζεις πάλι με αυτήν τον εαυτό σου. Τώρα μπορείς να το διασκεδάσεις μαζί της. Βεβαιώσου ότι κάνεις σωστά ότι πρέπει και δούλεψε σκληρά για να ξαναφέρεις το σώμα σου στην καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Όταν φτάσει η ημέρα του πρώτου αγώνα της καινούριας σαιζόν όχι μόνο θέλεις να είσαι στην ενδεκάδα αλλά θέλεις να είσαι και σε καλύτερη φυσική κατάσταση από όλους τους συμπαίκτες σου.

Η σκληρή δουλειά ανταμείβει

Η προετοιμασία είναι μια καλή ευκαιρία να κερδίσεις τις εντυπώσεις, έτσι εσύ δούλεψε περισσότερο. Όταν γυμνάζεσαι μόνος φτιάξε μια περίμετρο με σκάλες, εμπόδια και κώνους με κατάληξη το τέρμα. Άρχισε να περνάς πάνω από τις σκάλες και να πηδάς τα εμπόδια και όταν φθάσεις στους κώνους πάρε τη μπάλα και αφού τους τριπλάρεις βάλε γκολ στο τέρμα. Εάν κάνεις την ίδια άσκηση με κάποιον συμπαίκτη σου μπορείς να την ποικίλεις με μια πάσα μεταξύ σας ή με το ένα-δύο ή ακόμα να σκοράρεις με κεφαλιά αυτή για σουτ.

Τρώγε έξυπνα για να μένεις σε πολύ καλή φυσική κατάσταση

Όταν δε γυμνάζεσαι πρέπει να μειώσεις τους υδατάνθρακες και να αυξήσεις τις πρωτεΐνες. Όταν αρχίσεις τις προπονήσεις τότε πρέπει να το αντιστρέψεις αλλά χωρίς κατάχρηση στους υδατάνθρακες. Αύξησε τη διατροφή σου όσο αυξάνει ο ρυθμός των προπονήσεων. Η πρωτεΐνη θα ωφελήσει στην αποκατάσταση του μυϊκού σου συστήματος. Εγώ πριν την προπόνηση τρώω δημητριακά ή τοστ και μετά την προπόνηση τρώω πάστα ή άσπρο ψάρι. Το βράδυ θα φάω σαλάτα και κοτόπουλο με λαχανικά.

Ξεκουράσου για να αναλάβεις δυνάμεις

Μετά από μια ποδοσφαιρική περίοδο χρειάζεται να δώσεις στο σώμα σου την ευκαιρία να αναλάβει. Εμένα μου αρέσει να κάνω δυναμικές ασκήσεις μέσα στην πισίνα και μετά τζόκινγκ για να χαλαρώσω τους μυς. Όσο πλησιάζει ο καιρός για το πρώτο φιλικό πριν το πρωτάθλημα, η ανάνηψη γίνεται όλο και πιο σημαντική. Για να την επιταχύνεις πρέπει μετά από κάθε προπόνηση να πίνεις πολλούς χυμούς.

Αμέσως μετά από κάθε φιλικό προετοιμασίας συγκεντρώσου στην ανάνηψη. Αυτό θα μπορούσε να είναι με ασκήσεις με ελαφριά βάρη του επάνω μέρους του σώματος, με κολύμπι στην πισίνα, κρύο μπάνιο ή ακόμα με ελαφριά προπόνηση.

Η επίτευξη του στόχου

Πριν αρχίσει η προετοιμασία της νέας περιόδου είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας τι σκοπεύουν να επιτύχουν στη νέα σαιζόν και πως θα προσπαθήσουν να το επιτύχουν. Όταν φτάσει η στιγμή του πρώτου αγώνα ο στόχος που βάζω εγώ είναι να είμαι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Σαν μέσος που αγωνίζομαι, και πρέπει να μοιράζω πάσες, η σκέψη μου είναι πως θα κάνω τη σωστή μπαλιά. Σκέπτομαι λοιπόν για αυτόν στον οποίο θα του στείλω τη μπάλα: Είναι γρήγορος; Θέλει πάντοτε τη μπάλα κοντά στο πόδι του; Τη θέλει πίσω του; Μετά την πάσα δεν κάθομαι να δω τι θα κάνει ο αποδέκτης αλλά την ακολουθώ και τρέχω να μπω μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Σταύρου

Juventus Athens Soccer school Head Coach

 

Τελευταία Νέα