TOP-10: Ακριβές μεταγραφές της Μπαρτσελόνα

TOP-10: Ακριβές μεταγραφές της Μπαρτσελόνα

TOP-10: Ακριβές μεταγραφές της Μπαρτσελόνα

bet365

Με αφορμή τον Αρντά Τουράν, το «FFT» του gazzetta.gr παρουσιάζει τα 10 πολυδάπανα αποκτήματα της Μπάρτσα. Πόσο κόστισαν και εάν έβγαλαν τα λεφτά τους.

Τον ζήτησε ο Λουίς Ενρίκε και ο Αρντά Τουράν είναι πλέον και τυπικά παίκτης της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα για να ικανοποιηθεί αυτή η επιθυμία του κόουτς, από το ταμείο του συλλόγου θα εκταμιευτούν 34 εκατ. ευρώ. Εάν μετρήσουμε μόνο το εν λόγω ποσό, ο 28χρονος Τούρκος μπορεί να λογιστεί ως η 7η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των Μπλαουγκράνα. Τώρα εάν σε αυτό προσθέσουμε και τα επτά εκατ. που περιλαμβάνονται στη συμφωνία ως μπόνους επίτευξης στόχων (σ.σ.: συμμετοχές, τίτλοι κ.α.), τότε το deal μετατρέπεται στο τέταρτο πιο πολυδάπανο που έχει κάνει ποτέ η ομάδα!

Ας δούμε λοιπόν σε αντίστροφη μέτρηση ποιοι super stars συμπληρώνουν την 10άδα της λίστας...


10. Ντάνι Αλβες
Τον Ιούλιο του 2008 και αφού ο τότε 25χρονος Βραζιλιάνος είχε κάνει μαγικά πράγματα με τη Σεβίλλη σε Ισπανία και Ευρώπη (δύο σερί UEFA), η Μπάρτσα πλήρωσε για να τον κάνει δικό της με 29,5 εκατ. ευρώ. Μάλιστα όταν αποκτήθηκε, ήταν η τρίτη ακριβότερη μεταγραφή ever για το σύλλογο. Για το αν τα έχει βγάλει τα λεφτά του, δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος που αμφιβάλει επί τούτου.


9. Χαβιέρ Σαβιόλα
Τρελάθηκαν μαζί του στο Μουντιάλ Νέων του 2001 που κατέκτησε με την Αργεντινή. Ετσι δεν το σκέφτηκαν δεύτερη φορά και πλήρωσαν επιτόπου τα 29,5 εκατ. που ζήτησε η Ρίβερ Πλέιτ για τον 19χρονο τότε κοντούλη επιθετικό. Η αλήθεια είναι όμως πως δεν βγήκε στους Καταλανούς και έπειτα από τρία χρόνια άρχισαν οι δανεισμοί του.


8. Ροναλντίνιο
Ο αστικός μύθος θέλει τον υποψήφιο πρόεδρο Τζουάν Λαπόρτα να υπόσχεται αρχικά τον Ντέιβιντ Μπέκαμ για τον προεκλογικό αγώνα του. Τελικά, έπειτα από συμβουλή του βοηθού του, Σάντρο Ροσέλ, του προέκυψε ο 23χρονος τότε Βραζιλιάνος επιθετικός. Προφανώς τα 30 εκατ. που δόθηκαν στην Παρί φαντάζουν ελάχιστα μπροστά στους τίτλους και τις μαγικές στιγμές που χάρισε στην επόμενη πενταετία ο υπερπαικταράς όχι μόνο στην ομάδα του, αλλά συνολικά στην ποδοσφαιρική υφήλιο.


7. Αρντά Τουράν
Στην περίπτωση του λοιπόν θα μείνουμε με το ξεκάθαρο ποσό της μεταγραφής του, καθώς και στις άλλες εννέα περιπτώσεις της εν λόγω λίστας υπήρχαν μπόνους επίτευξης στόχων που ανέβαζαν το ποσό αγοράς. Ετσι ο Τούρκος μένει στην τιμητική 7η θέση.

6. Μαρκ Οφερμαρς
Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ΄90 ο Ολλανδός έκανε φοβερές κούρσες για χάρη της Αρσεναλ. Ετσι η Μπάρτσα πλήρωσε το 2000 στους Κανονιέρηδες 36 εκατ. Αυτό το ποσό για τον 27χρονο τότε ταχύτατο εξτρέμ ήταν και το μεγαλύτερο που είχε πληρώσει ποτέ η ομάδα. Μόνο που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στο γόνατο και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Οταν το 2004 αποφάσισε να αποσυρθεί πρώιμα από τα γήπεδα, δεν είχε κατακτήσει ούτε έναν τίτλο με τους Καταλανούς.


5. Αλέξις Σάντσες
Το καλοκαίρι του 2011 θεωρήθηκε ρίσκο, καθώς φάνηκαν πάρα πολλά τα 37,5 εκατ. για παίκτη που έπαιζε στην Ουντινέζε. Ο Χιλιανός επιθετικός είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και ουδέποτε θεωρήθηκε αναντικατάστατος στο «Καμπ Νόου». Βρέθηκε σε μεταβατική περίοδο στη Μπάρτσα, αλλά τουλάχιστον η ομάδα τον μοσχοπούλησε πέρσι στην Αρσεναλ, εισπράττοντας 60 εκατ. Εγινε δηλαδή η δεύτερη πιο επιτυχημένη πώληση της μετά τον Λουίς Φίγκο στη Ρεάλ.


4. Νταβίδ Βίγια
Και στη Σαραγόσα και στη Βαλένθια έκανε φοβερά πράγματα. Το 2010 λοιπόν η Μπάρτσα πείστηκε ότι άξιζε να πληρώσει στις Νυχτερίδες 40 εκατ. παρά το ότι ο Ισπανός επιθετικός όδευε για τα 29 χρόνια του. Αν και άφησε ορισμένες εξαιρετικές στιγμές και την κατάκτηση του Champions League το 2011, η αλήθεια είναι ότι ο πολύ σοβαρός τραυματισμός που είχε, δεν του επέτρεψε να κάνει αυτά που μπορούσε. Μοιραία αποχώρησε τρία χρόνια αργότερα με ελάχιστο οικονομικό όφελος για την ομάδα.


3. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς
Δεν είναι μόνο τα 49,6 εκατ. που πλήρωσε η Μπάρτσα στην Ιντερ, αλλά και η παραχώρηση του Σάμουλ Ετό ως αντάλλαγμα, κάτι που ουσιαστικά προσθέτει ακόμα 20 χαρτιά στο deal. Ο Σουηδός μάγος όμως αν και έβαλε τα γκολάκια του, είχε προβλήματα με τον κόουτς Πεπ Γκουαρδιόλα και έμεινε μόλις ένα χρόνο στη Βαρκελώνη. Το 2010 έφυγε για τη Μίλαν, με τη Μπαρτσελόνα να παίρνει μόλις 24 εκατ., να βγαίνει δηλαδή χαμένη από κάθε άποψη από αυτή τη μεταγραφή που είχε κάνει πάταγο.


2. Λουίς Σουάρες
Δάγκωσε κυριολεκτικά και μεταφορικά (με τα γκολ του) και υποχρέωσε τη Μπάρτσα να δώσει πέρσι το τεράστιο ποσό των 81 εκατ. ευρώ και να πείσει τη Λίβερπουλ να τον πουλήσει. Ο Ουρουγουανός matador ξεκίνησε να κάνει απόσβεση με τον πιο τέλειο τρόπο. Γκολ, ασίστ, τρεμπλ. Και τέλεια συνεργασία με Νεϊμάρ-Μέσι. Στη Βαρκελώνη έχουν όλους τους λόγους για να μην κλαίνε τα φράγκα που έδωσαν.


1. Νεϊμάρ
Το αρχικό-επίσημο ποσό που δόθηκε στη Σάντος πρόπερσι, είναι τα 57 εκατ. Δεν είναι όμως το πραγματικό. Μέχρι και σε δίκη θα συρθεί ο σύλλογος εξαιτίας των αποκαλύψεων ότι ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ κόστισε 86,5 και ίσως και 90 εκατ. Κάτι τέτοιο δεν έχει πιστοποιηθεί επισήμως, μα θεωρείται απ' όλους ως κάτι δεδομένο και έτσι ο Νεϊμάρ καταλαμβάνει την κορυφή της λίστας. Οσο για το εάν δικαιολογεί αγωνιστικά το ποσό; Μάλλον ναι και ειδικά φέτος απογειώθηκε...


Follow me: @jorgekaraman

 

Τελευταία Νέα