«Νικητής» του Κόπα Αμέρικα... ο Μουρίνιο

«Νικητής» του Κόπα Αμέρικα... ο Μουρίνιο

«Νικητής» του Κόπα Αμέρικα... ο Μουρίνιο

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί ο Special One έχει κάθε λόγο να χαμογελά μετά την ολοκλήρωση του Κόπα Αμέρικα και πριν την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Αλέξις Σάντσες 525, Άνχελ Ντι Μαρία 469 και Σέρχιο Αγουέρο 386. Τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί; Τα λεπτά συμμετοχής του Χιλιανού και των δύο Αργεντινών στο φετινό Κόπα Αμέρικα. Τρεις ποδοσφαιριστές, που αγωνίζονται σε Άρσεναλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Σίτι, αντίστοιχα. Δηλαδή στους μεγάλους αντιπάλους της Τσέλσι στην Πρέμιερ Λιγκ. Τρεις ποδοσφαιριστές, επίσης, που στους συλλόγους τους αποτελούν τους ηγέτες. Την ίδια ώρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν είχε κανέναν παίκτη-κλειδί στα γήπεδα της Χιλής.

Μπορεί τα λεπτά συμμετοχής των τριών προαναφερθέντων να αντιστοιχούν μόλις σε έξι αγώνες, όμως δεν είναι μόνο ο συγκεκριμένος αριθμός που τους... βαραίνει. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους στην Αγγλία, έφυγαν για την πατρίδα τους προκειμένου να ενσωματωθούν στην προετοιμασία των εθνικών τους ομάδων, ενόψει Κόπα Αμέρικα. Παρουσία μέχρι τέλους στη διοργάνωση και από την Κυριακή το πρωί... σε άδεια. Απαραίτητη, φυσικά, για να πάρουν ανάσες μετά από 11 μήνες συνεχόμενης αγωνιστικής δράσης. Στο μεταξύ, όμως, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ και Σίτι πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.

Η Πρέμιερ Λιγκ ξεκινά στις 8 Αυγούστου, με την Τσέλσι να βρίσκεται ήδη σε πλεονεκτική θέση σε σχέση με τις βασικές ανταγωνίστριές της στη μάχη του τίτλου. Τα μεγάλα αστέρια της Γιουνάιτεντ, της Άρσεναλ και της Σίτι θα αργήσουν να ενσωματωθούν στις ομάδες τους και φυσικά δε θα είναι έτοιμα στην έναρξη του αγγλικού πρωταθλήματος. Άγνωστο, βέβαια, πότε θα φτάσουν στο επιθυμητό επίπεδο αγωνιστικής και φυσικής κατάστασης. Μέχρι τότε ο Μουρίνιο θα έχει την ευκαιρία να ξεφύγει στην κούρσα.

Θα πει κανείς, πως και η Τσέλσι είχε ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο Κόπα Αμέρικα. Τους δύο Βραζιλιάνους Φελίπε Λουίς και Γουίλιαν, αλλά και τους δύο Κολομβιανούς Ρανταμέλ Φαλκάο και Χουάν Κουαδράδο. Ποιος από αυτούς τους τέσσερις, όμως, αποτελεί παίκτη πρώτης γραμμής στο ρόστερ των «μπλε»; Κανείς. Στην Τσέλσι, αυτό το ρόλο έχουν ο Φάμπρεγας, ο Ντιέγκο Κόστα, ο Αζάρ, ο Μάτιτς, ο Κουρτουά και ο Όσκαρ. Μόνο που ο Βραζιλιάνος ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε στο Κόπα Αμέρικα.

«Αναλώσιμους» ποδοσφαιριστές είχαν στο Κόπα Αμέρικα και οι διώκτριες της Τσέλσι. Τον Αργεντινό Μάρκος Ρόχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αγωνίστηκε 570 λεπτά), τους συμπατριώτες του Ζαμπαλέτα-Ντεμικέλις και τον Βραζιλιάνο Φερναντίνιο της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτοί, όμως ανήκουν στην κατηγορία των Φελίπε Λουίς, Γουίλιαν, Φαλκάο και Κουαρδάδο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε την... ευτυχία να μην έχει «Σάντσες», «Ντι Μαρία» ή «Αγουέρο» στα γήπεδα της Χιλής, γι’αυτό και πριν καν ξεκινήσει η Πρέμιερ Λιγκ βρίσκεται ήδη με την Τσέλσι στην pole position της κούρσας...

 

Τελευταία Νέα