Ταιριάζει ο Αρντά Τουράν στην Μπαρτσελόνα;

Ταιριάζει ο Αρντά Τουράν στην Μπαρτσελόνα;

Ταιριάζει ο Αρντά Τουράν στην Μπαρτσελόνα;

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος «ακτινογραφεί» το μέσο της Ατλέτικο Μαδρίτης και αναρωτιέται αν ο Τούρκος ταιριάζει στο αγωνιστικό προφίλ της Μπαρτσελόνα.

Μια ακόμη μεταγραφική κίνηση είναι έτοιμη να ολοκληρώσει η Μπαρτσελόνα. Ο Τούρκος μέσος Αρντά Τουράν ετοιμάζεται να περάσει το κατώφλι του Καμπ Νου και να φορέσει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» για τα επόμενα 5 χρόνια. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στην εκπληκτική πορεία της Ατλέτικο Μαδρίτης τις τελευταίες τρεις σεζόν σε Ισπανία και Ευρώπη και ήταν ένας από τους αγαπημένους του Ντιέγκο Σιμεόνε. Ίσως αυτό το... εκρηκτικό στο χαρακτήρα και των δύο να αποτέλεσε το σημείο επαφής μεταξύ τους. Αυτές οι «εκρήξεις» του Τούρκου, όπως αυτή τον περασμένο Ιανουάριο που πέταξε το παπούτσι του στον επόπτη, ταιριάζουν όμως στην αγωνιστική ταυτότητα της Μπαρτσελόνα;

Περισσότερες κίτρινες από γκολ και ασίστ

Θα πει κανείς πως και ο Χαβιέ Μασεράνο είναι ένας ιδιαίτερα σκληρός ποδοσφαιριστής, ωστόσο είναι βασικός στην Μπαρτσελόνα. Ο Αργεντινός, όμως, είναι ένας ποδοσφαιριστής με αμυντική προσήλωση, αντίθετα με τον Τούρκο, ο οποίος είναι μεσοεπιθετικός. Και τα νούμερα του Αρντά Τουράν στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στο Βιθέντε Καλντερόν είναι ενδεικτικά. Σε 177 αγώνες με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις, ο 28χρονος μέσος έχει περισσότερες κίτρινες κάρτες, απ’ ότι γκολ ή ασίστ. 41 φορές έχει «κιτρινιστεί», την ώρα που έχει σημειώσει 22 τέρματα και έχει... σερβίρει άλλα 32 στους συμπαίκτες του. Αριθμοί, που πολλές φορές δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση καταγράφουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Τούρκου.

Αντίθετος με το μοντέλο της Μπάρτσα

Ο Αρντά Τουράν, λοιπόν, είναι ένας μεσοεπιθετικός, με πολλά αμυντικογενή χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον έκαναν πολύτιμο στην ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, όμως χρειάζονται σε μια ομάδα όπως η Μπαρτσελόνα; Σίγουρα οι Καταλανοί θέλουν έναν περισσότερο δημιουργικό ποδοσφαιριστή για τη συγκεκριμένη θέση, που να προωθεί γρήγορα το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, χωρίς να κρατάει την μπάλα περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Ο Ιβάν Ράκιτιτς προσαρμόστηκε αμέσως στο αγωνιστικό μοντέλο των Καταλανών, ο Αρντά Τουράν μπορεί να τα καταφέρει; Προς τα παρόν, τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με την αγωνιστική φιλοσοφία προπονητών, όπως ο Σιμεόνε ή ο Μουρίνιο, αλλά και ομάδων από την Ιταλία, όπως η Γιουβέντους.

Ίσως ο (πιο ακριβός) Πογκμπά να έχει να προσφέρει περισσότερα, σε βάθος χρόνου, στην Μπαρτσελόνα...

 

Τελευταία Νέα