Από τον Καντονά στον... Μπεμπέ!

Από τον Καντονά στον... Μπεμπέ!

Από τον Καντονά στον... Μπεμπέ!

bet365

Η Γιουνάιτεντ το πιο πετυχημένο αγγλικό club στην Premier League με μεταγραφές που άφησαν εποχή, αλλά και... σόκαραν με την αποτυχία τους!
Οι 13 τίτλοι σε 23 χρόνια της Πρέμιερ Λιγκ μαρτυρούν με τον καλύτερο τρόπο πόσο επιτυχημένο είναι ένα club! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στηρίχθηκε στις ακαδημίες της έκανε όμως την υπέρβαση με λαμπερές μεταγραφές. Το καλοκαιρινό παζάρι άρχισε και ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι έτοιμος για προσθήκες που θα κάνουν τη διαφορά. Για κάθε Κριστιάνο, Ρούνεϊ, Ντε Χέα υπήρχε και ένας, Μπεμπέ, Ταϊμπι και... Φαλκάο. Οι Βρετανοί ανοίγουν τον φάκελο των μεταγραφών και θυμούνται!
Η καλύτερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου είναι δίχως αμφιβολία ο Ερίκ Καντονά!Τον Δεκέμβρη του 1992 η Γιουνάιτεντ είχε δεχθεί πρόταση για τον Εργουιν από τη Λιντς, αρνήθηκε. Ο Εντουαρντς πέρασε στην αντεπίθεση, ρώτησε για τον Τσάπμαν, αλλά ο Φέργκιουσον τον πρόλαβε, έδωσε χαρτάκι για Καντονά και με 1 εκατ.λίρες τον απέκτησε...
Ο Φέργκιουσον χλευάστηκε όταν το 2003 έδινε στη Σπόρτινγκ 12 εκατ. λίρες για να αποκτήσει τον Κριστιάνο! Βέβαια, λίγα ματς ήταν αρκετά για να χαρακτηρισθεί... καθαρόαιμο! Μια από τις καλύτερες μεταγραφές και τα έσοδα πολλά, αφού έξι χρόνια αργότερα η Ρεάλ έδινε 80 εκατ. λίρες!
Τα χρόνια πέρασαν και ο Πίτερ Σμάιχελ αποφάσισε να πει το «αντίο». Ωστόσο, ο διάδοχος άργησε αρκετά...Ο Μπαρτέζ δεν μπορούσε, ο Μπόσνιτς... ξεχάστηκε και το βλέμμα στράφηκε σε έναν 34χρονο. Το 2005 έδωσε 2 εκατ.λίρες στη Φούλαμ, αλλά για έξι χρόνια ο Ολλανδός ήταν ιπτάμενος και απογείωσε την ομάδα του.
Γνωστός και ως η... σούπερ αλλαγή! Εδωσε ευρωπαϊκή κούπα, βοήθησε τα μέγιστα για να τίτλους! Πέτυχε 107 γκολ και δαπανήθηκε μόλις 1.6 εκατ λίρες για να έρθει από τη Μόλντε! Δαπανήθηκαν αρκετά εκατομμύρια για να αποκτηθεί, αλλά ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε τα πάντα με τη Γιουνάιτεντ. Πήρε τίτλους, το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ενώ θα γίνει και ο πρώτος σκόρερ της Αγγλίας τους επόμενους μήνες!
Για κάθε μεγάλη μεταγραφή όμως υπήρχε και μια που προκάλεσε τον... χλευασμό των βρετανικών ΜΜΕ! Ο Μάσιμο Ταΐμπι πέρασε αλλά δεν... ακούμπησε, ενώ διασύρθηκε από τον Ματ Λε Τισιέ. Μετά από τέσσερα παιχνίδια ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον είδε πως σε αυτή τη μεταγραφή υπάρχει μόνο η άσχημη πλευρά! Μεγάλο ταλέντο, αλλά τα αποδυτήρια της Γιουνάιτεντ... πάγωσαν με τις εμφανίσεις του Μπεγιόν! Ο Γάλλος επιθετικός κόστισε 3 εκατ. λίρες, έπαιξε 24 ματς και σκόραρε μόλις 4 γκολ!
Απίστευτο... Ο Ραδαμέλ Φαλκάο βρίσκεται στις χειρότερες μεταγραφές της Μάντσεστερ. Ο Κολομβιανός καρπώθηκε 250.000 λίρες την εβδομάδα, αλλά με 4 γκολ δεν μπορούσε να περιμένει την παραμονή στο Ολντ Τράφορντ! Ο Μπεμπέ, μιας από τις χειρότερες και πιο περίεργες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου! Η Γιουνάιτεντ δαπάνησε 7.5 για να τον αποκτήσει από τη Γκιμαράες. Κάποτε έπαιξε στο Μουντιάλ Αστέγων, στην Μάντσεστερ όμως δεν τα κατάφερε ποτέ. Έκλεισε την καριέρα του στην Κόρδοβα!
Υπάρχει βέβαια και ο Κλέμπερσον. Ως κάτοχος του Μουντιάλ με την Βραζιλία αποκτήθηκε με 6,5 εκατ. λίρες από την Παραναένσε. Ο Βραζιλιάνος άσος σε δύο χρόνια είχε 20 παρουσίες και γενικότερα απογοήτευσε για τα καλά! Όταν βέβαια έγινε αυτή η μεταγραφή άλλες ήταν οι προσδοκίες. Κανείς δεν περίμενε τέτοια εξέλιξη...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα