«Τσακίζει» το οικογενειακό δράμα του Αντεμπαγιόρ...

«Τσακίζει» το οικογενειακό δράμα του Αντεμπαγιόρ...

«Τσακίζει» το οικογενειακό δράμα του Αντεμπαγιόρ...

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr μεταφέρει το δράμα της ζωής του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, έτσι όπως το περιέγραψε ο ίδιος σε ένα συγκλονιστικό ξέσπασμα. Προδόθηκε, είδε την οικογένειά του να διαλύεται, τον εκμεταλλεύθηκαν, τον απείλησαν, σκέφτηκε μέχρι και την αυτοκτονία, αλλά βρήκε διέξοδο στο ποδόσφαιρο! Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Όποιος πιστεύει ότι μεγάλωσε δύσκολα, ότι δεν είχε βοήθεια από κανέναν, ότι η οικογένειά του δεν τον στήριξε όσο θα ήθελε και θα έπρεπε, θα πρέπει να προετοιμαστούν για να μάθουν έπειτα απ' όσα έχει αποκαλύψει ο Τονγκολέζος επιθετικός της Τότεναμ για όλα όσα έχει βιώσει εκείνος από μια οικογένεια που ποτέ δεν τον πίστεψε και δεν τον υπολόγισε για τίποτα.

Για αδέρφια που το μόνο που ήξεραν και ήθελαν ήταν τα χρήματά του, για μητέρα που είναι το απόλυτο παράδειγμα αχαριστίας, για σκέψεις και τάσεις αυτοκτονίας, αλλά και για τη δύναμη που του δίνει το ποδόσφαιρο και ο χαρακτήρας που έπλασε ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ μέσα απ' ό,τι χειρότερο μπορεί να έχει ζήσει ένας άνθρωπος που με το ίδιο του το αίμα. Τη μάνα και τα αδέρφια του...

«Το μόνο που θέλω είναι να βοηθήσω τις αφρικανικές οικογένειες μέσα από αυτή την ιστορία. Δεν έχω σκοπό να εκθέσω κανέναν από τους δικούς μου ανθρώπους» αναφέρει.

Εν αρχήν, η κόντρα με τη μητέρα του και τα... juju

Τον περασμένο Δεκέμβριο είδε το φως της δημοσιότητας μια ιστορία που ήθελε τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ να έχει διώξει τη μητέρα του από το σπίτι και να την κατηγορεί για... μαύρη μαγεία! Ο Τονγκολέζος άσος ισχυριζόταν ότι η μητέρα του δεν ήθελε να τον βλέπει να παίζει ποδόσφαιρο και του έκανε μάγια προσπαθώντας ώστε να τραυματιστεί σοβαρά και να σταματήσει την καριέρα του, ικανοποιώντας το δικό της «θέλω». Κατηγορήθηκε από οικείους του, ότι πέταξε στην κυριολεξία τη μάνα του στο δρόμο, υποχρεώνοντας να πουλάει ντομάτες και να ζει με μια λίρα την ημέρα. Όταν έμαθε πως προσπάθησαν να αμαυρώσουν το όνομά του με τα περί διωγμού της μητέρας του από το σπίτι, τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνική εκπομπή και τόνισε:

«Δεν είμαι πάστορας. Είμαι ποδοσφαιριστής και δεν μπορώ να υποδείξω μια μάγισσα. Ποτέ δεν έδιωξα τη μητέρα μου από το σπίτι. Εκείνη αποφάσισε να φύγει. Πώς όμως να έχω επαφή μαζί της όταν λέει ότι δεν θα πάω μπροστά στη δουλειά μου; Θα έπρεπε να σταματήσουν να μιλάνε και να μου κάνουν "juju". Θα έπρεπε να με αφήσουν ήσυχο». Λίγο καιρό αργότερα, στο... πρώτο του ξέσπασμα μέσω Facebook για τα όσα έχει περάσει την οικογένειά του, αναφέρθηκε εκ νέου στη μητέρα του, γράφοντας: «Την πήρα μαζί στο Λονδίνο για να είναι πιο ασφαλής και να μπορεί να κάνει τις καλύτερες ιατρικές εξετάσεις. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου, την πήρα τηλέφωνο να της πω και εκείνη μου έκλεισε το κινητό. Δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για αυτό. Της επέτρεψα να βάλει το όνομα μου και την φωτογραφία μου στην επιχείρηση της με τα μπισκότα για να πουλήσει περισσότερο. Τι άλλο να κάνω για να βοηθήσω την οικογένεια μου».

Το... κλεφτρόνι και η άσπλαχνη αδερφή

Ήταν τα πρώτα ... παραδείγματα της προδοσίας και της αχαριστίας που έχει «γευτεί» ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ από τα μέλη της οικογένειάς του. Όσο εκείνος έβρισκε το δρόμο του μέσα από το ποδόσφαιρο και κατάφερε να φύγει για τη Γαλλία, όπου έκανε τα πρώτα του σοβαρά βήματα και προσπάθησε να «φτιάξει» τ' όνομά του, τα αδέλφια του περίμεναν από εκείνον να τα καταφέρει, πολύ απλά για να τον εκμεταλλευτούν και να πάρουν τα χρήματά του, έχοντας στο μυαλό τους μονάχα πως το άθλημα που επέλεξε ο Εμάνουελ, θα του γέμιζε τον λογαριασμό τραπέζης.

«Όταν ήμουν στην Μονακό ήθελα να σιγουρευτώ πως ο αδερφός μου θα είναι καλά για αυτό τον έβαλα σε μία ακαδημία ποδοσφαίρου. Πίστευα πως ήταν καλή ιδέα να τον εντάξω στον χώρο του ποδοσφαίρου. Σε λίγους μήνες, από 27 παίκτες είχε κλέψει 21 κινητά. Στην μεγαλύτερη μου αδερφή αγόρασα πριν λίγα χρόνια ένα σπίτι στην Γκάνα. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό για εκείνη να μείνει εκεί. Λίγους μήνες αργότερα όταν πήγα να την επισκεφτώ είδα ότι το σπίτι το είχε νοικιάσει χωρίς να με έχει ενημερώσει". Όταν πήρα τηλέφωνο για να της ζητήσω εξηγήσεις με προσέβαλε. Με είπε αχάριστο» αποκάλυψε ο Αντεμπαγιόρ...

Του έπαιρναν ό,τι πολυτιμότερο είχε από την καριέρα του...

Ο Ροτίμι Αντεμπαγιόρ είναι ένα πονεμένο κεφάλαιο για τη ζωή του Εμάνουελ. Αίμα του, αδερφός του και αυτός, δεν έδειξε ποτέ πως στις φλέβες των δύο έτρεχε το ίδιο αίμα. Άλλα μυαλά, άλλες προσδοκίες, άλλη κατάληξη στη ζωή τους. Ο φορ της Τότεναμ κατάφερνε να βάλει τ' όνομά του ανάμεσα σε πολλά άλλα σημαντικά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και τα έδινε όλα, προσπαθούσε να στηρίξει και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για την οικογένειά του δίχως να πάρει πίσω ούτε μια καλή κουβέντα, έμαθε μόνος του να προσφέρει δίχως ποτέ κανείς να του δώσει τίποτα, όμως, ο Ροτίμι Αντεμπαγιόρ, θεωρούσε πως η ζωή ήταν εύκολη αν τη ζούσε με πονηριά και εις βάρος του συνανθρώπου σου, ακόμα κι αν αυτός τύγχανε να είναι ο ίδιος σου αδερφός!

Ο Εμάνουελ εξομολογείται: «Το 2002 έπαιξα στο Κόπα Άφρικα και είχα την τύχη να ανταλλάξω φανέλες με τον Μαρκ Βιβιέν Φοέ. Ο Θεός ν' αναπαύσει την ψυχή του...

Όταν επέστρεψα στο Τόγκο έβαλα τη φανέλα του σε ένα ασφαλές σημείο. Ο αδερφός μου βρήκε έναν τρόπο να κλέψει τη φανέλα και να την πουλήσει.

Όταν μετακόμισα από τη Μετς στη Μονακό και προκριθήκαμε στο Champions League παίξαμε απέναντι στη Ρεάλ. Ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου, αφού είχα την τύχη να μου δώσει ο Ζιντάν μία φανέλα με την υπογραφή του. Ο αδερφός μου βρήκε τον τρόπο να κλέψει και αυτήν τη φανέλα για να την πουλήσει…

Όταν ήμουν στη Μετς, είχα μισθό περίπου 15.000 ευρώ την εβδομάδα. Ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό για τη μητέρα μου, προκειμένου να την κάνω ευτυχισμένη. Έτσι αποφάσισα να της κάνω δώρο ένα κόσμημα αξίας 45.000 ευρώ! Ο Ροτίμι μαζί με δύο φίλους του βρήκαν το κόσμημα, το έκλεψαν και το πούλησαν για περίπου 800 ευρώ!

Ο Σονγκό (παλαίμαχος Καμερουνέζος παίκτης) είχε το γιο του σε μία ακαδημία ποδοσφαίρου, όπου ήταν και ο Ροτίμι. Μου τηλεφώνησε μία ημέρα αγριεμένος και μου είπε ότι ο Ροτίμι έκλεψε το PSP του γιου του! Όταν τον ρώτησα γιατί το έκανε μου απάντησε “ότι ξέχασε να το βγάλει από την τσάντα του”. Μα πως γίνεται να ξεχάσεις την συσκευή κάποιου άλλου στην τσάντα σου; Ήμουν στη Μονακό όταν αποφάσισα να μαζέψω τα ποδοσφαιρικά παπούτσια όλων των συμπαικτών μου για να τα μοιράσω σε παιδιά στο Τόγκο. Είχα μία σακούλα γεμάτη παπούτσια, αλλά ο αδερφός μου την έκλεψε και πούλησε όλα τα ζευγάρια σε μία δημόσια αγορά!

Όταν μια μέρα μου τηλεφώνησε η μητέρα μου και μου είπε ότι ο Ροτίμι θα πήγαινε στο Ντουμπάι να παίξει μπάλα, τον βοήθησα να κλείσει τα αεροπορικά εισιτήρια και μάλιστα του έκλεισα διακεκριμένη θέση γιατί δεν είχε οικονομικές. Πλήρωσα τα εισιτήρια να τον βοηθήσω και ευελπιστούσα να βρει κι εκείνος το δρόμο του. Μόλις τέσσερις μέρες μετά επέστρεψε στο Τόνγκο και είπε ότι δεν τον ... άντεχε το κλίμα, οι παραδόσεις, δεν μπορούσε να κάνει αυτά που ήθελε, να βγαίνει μέχρι αργά, να πίνει ποτά και να φιλάει γυναίκες δημοσίως...».

Το μαχαίρι στον λαιμό και οι σκέψεις για αυτοκτονία!

Το τελευταίο κομμάτι των αποκαλύψεών του, ήταν και το πιο συγκλονιστικό. Αυτό, που παραδέχθηκε ότι είχε περάσει από το μυαλό του μέχρι και να βάλει τέλος στη ζωή του! «Ήταν πολλές οι στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω... Να μην κάνω πλέον τίποτα. Έπαιρνα τηλέφωνο την αδερφή μου, Ιγιάμπο και της έλεγα ότι σκεφτόμουν μέχρι και ν' αυτοκτονήσω με όλα αυτά που περνούσα! Αν το έκανα, όμως, κανείς δεν θα έλεγε όλες αυτές τις ιστορίες, κανείς δεν θα μάθαινε από αυτές τις ιστορίες και κανείς δεν θα σκεφτόταν δύο φορές περισσότερο τον τρόπο που συμπεριφέρεται στην οικογένειά του. Πολλοί μου λένε ότι θα έπρεπε να κρατήσω όλα αυτά τα πράγματα για τον εαυτό μου, όμως ήθελα να τα πω για να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερες οικογένειες. Με κατηγορούν ότι ποτέ δεν πήγα σχολείο, όμως είμαι περήφανος που μπορώ πλέον να μιλήσω τρεις διαφορετικές γλώσσες κι έχω κάνει την πορεία μου...» δηλώνει ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ για να μιλήσει για την ημέρα που άνοιξε τα μάτια του και είδε τους αδερφούς του, Κόλα και Πίτερ (προτού «φύγει» ο τελευταίος) να τον απειλούν με μαχαίρι για να του πάρουν τα χρήματα!

Ο Κόλα τον είχε επισκεφθεί και του είχε μιλήσει για τις σκέψεις που έκανε ώστε να ανοίξει μια εταιρεία αυτοκινήτων. Βλέποντας ότι ο νυν φορ της Τότεναμ βοηθούσε πάρα πολύ τους συμπαίκτες του με το σπίτι και τους δάνειζε χρήματα όταν είχαν δυσκολίες, ο Κόλα εκνευρίστηκε που ο Αντεμπαγιόρ του είχε πει για το ρίσκο που εμπεριείχε η ιδέα του για την επιχείρηση, με αποτέλεσμα να τον απειλήσει με μαχαίρι! «Ξύπνησα και όταν άνοιξα τα μάτια μου είδα τον Κόλα να έχει βάλει ένα μαχαίρι κοντά στον λαιμό και μαζί με τον Πίτερ να φωνάζουν ότι είμαι αχάριστος και ότι το μοναδικό που κάνω είναι να τους τρώω το χρόνο... Τους απάντησα πως αν η λύση ήταν να με σκοτώσουν, να το έκαναν και να έπαιρναν όλα μου τα χρήματα μετά. Τότε ήταν που κατέβασαν το μαχαίρι...» αποκαλύπτει ο Τονγκολέζος επιθετικός!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα