Τη «σκότωσαν» γιατί την αγαπούσαν (vids)

Τη «σκότωσαν» γιατί την αγαπούσαν (vids)

bet365

Με αφορμή το γκολ του Μοράτα κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που σκόραραν εναντίον της πρώην τους ομάδας στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

«Είχα πει παλαιότερα πως αν τύχει και σκοράρω εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, δεν πρόκειται ποτέ να πανηγυρίσω. Άλλωστε όταν δεν παίζω εναντίον της, είμαι πάντα με τη Ρεάλ». Αυτά ήταν τα λόγια του Άλβαρο Μοράτα αμέσως μετά τη λήξη του ημιτελικού στο Τορίνο. Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Ισπανός επιθετικός είχε σημειώσει το πιο σημαντικό γκολ - μέχρι στιγμής - στην καριέρα του, όμως δεν το πανηγύρισε, όπως ο ίδιος θα φανταζόταν, σκοράροντας σε έναν ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Γιατί απλά «πλήγωσε» την αγαπημένη του Ρεάλ.

Το φαινόμενο να σκοράρει κάποιος παίκτης εναντίον της πρώην του ομάδας είναι κάτι συνηθισμένο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, που έχει μείνει στο μυαλό όλων, έλαβε χώρα στο Μάντσεστερ το 1974, όταν ο πρώην «κόκκινος διάβολος» Ντένις Λόου σκόραρε εναντίον της Γιουνάιτεντ, φορώντας τη φανέλα της Σίτι. Ένα γκολ, που ο ίδιος δεν πανηγύρισε, καθώς πίστευε πως με αυτόν τον τρόπο καταδίκαζε την πρώην του ομάδα σε υποβιβασμό.

Φέτος, ωστόσο, εκτός του Μοράτα, ακόμη τέσσερις ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της πρώην τους ομάδας. Ο Νταβίντ Λουίς σκόραρε κόντρα στην Τσέλσι, ο Χούντελαρ κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μπόατενγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι και ο Βίτσελ κόντρα στην Μπενφίκα. Ας θυμηθούμε τα γκολ, αλλά και τον πανηγυρισμό κάθε ποδοσφαιριστή απέναντι στην... πρώην!

Νταβίντ Λουίς (Τσέλσι – Παρί Σεν Ζερμέν 2-2)
Αν δεν υπήρχε το γκολ του Μοράτα στον ημιτελικό, αυτό του Νταβίντ Λουίς θα ήταν το πιο σημαντικό φέτος από ποδοσφαιριστή εναντίον κάποιας πρώην ομάδας. Με το σκορ να είναι στο 1-0 υπέρ της Τσέλσι, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός ισοφάρισε λίγο πριν το τέλος το σκορ του πρώτου αγώνα, στέλνοντας τις δύο ομάδες στην παράταση, όπου η Παρί Σεν Ζερμέν πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Νταβίντ Λουίς πανηγύρισε έξαλλα το γκολ του μέσα στο Στάμφορντ Μπριτζ, όμως στη συνέχεια ζήτησε συγνώμη από τους φίλους της πρώην του ομάδας.

Κλας Γιαν Χούντελααρ (Ρεάλ Μαδρίτης – Σάλκε 3-4)
Τα δύο γκολ του μέσα στο Μπερναμπέου δεν αρκούσαν στη νυν του ομάδα, ώστε να αποκλείσει την πρώην. Παρά τη νίκη της, η Σάλκε δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, αφού η Ρεάλ είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι. Ο Χούντελααρ πανηγύρισε κανονικότατα τα δύο τέρματα που σημείωσε, καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που φορούσε τη φανέλα της Ρεάλ. Ο Ολλανδός ήταν παίκτης της «βασίλισσας» μόλις για έξι μήνες το 2009.

Ζερόμ Μπόατενγκ (Μπάγερν Μον. – Μάντσεστερ Σίτι 1-0)
Με ένα γκολ στην εκπνοή της αναμέτρησης, ο Μπόατενγκ έδωσε τη νίκη στην τωρινή ομάδα του, απέναντι στην πρώην, στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Τη σεζόν 2010-11, ο Γερμανός αμυντικός ήταν παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία πήρε μεταγραφή το καλοκαίρι του 2011 για την Μπάγερν Μονάχου. Μακρινά χρόνια, για τον ίδιο, καθώς πανηγύρισε έξαλλα μετά την επίτευξη του τέρματός του.

Άλεξ Βίτσελ (Μπενφίκα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 0-2)
«Αέρας» πέρασε η Ζενίτ από το Ντα Λουζ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν ο Χουλκ - ως πρώην παίκτης της Πόρτο – είχε κάθε λόγο να πανηγυρίσει το πρώτο τέρμα, για τον Βίτσελ τα πράγματα ήταν εκ διαμέτρου αντίστροφα. Τη σεζόν 2011-12, ο Βέλγος ήταν ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα και γι’αυτό το λόγο δεν πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα