Το... δώρο του Ρούνεϊ!

Το... δώρο του Ρούνεϊ!

Το... δώρο του Ρούνεϊ!

bet365

Ο τραυματισμός του Ρούνεϊ μπορεί να είναι η ευκαιρία που αναζητούσαν τρεις παίκτες της Γιουνάιτεντ. Ο Φαν Χάαλ αλλάζει πλάνα και σε αυτά βρίσκονται Φαλκάο, Φαν Πέρσι και Ντι Μαρία!

Τέσσερις στροφές πριν το τέλος, η Τσέλσι πρωταθλήτρια, η τετράδα... γνωστή όχι όμως και το 2,3,4! Η Αρσεναλ έχει το πάνω χέρι, αλλά η Γιουνάιτεντ ίσως το ευκολότερο πρόγραμμα για την κατάκτηση της 2ης θέσης! Ωστόσο, η πιο εύθραυστη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ καλείται να τα βγάλει πέρα χωρίς τον ηγέτη της και πρώτο σκόρερ, Γουέιν Ρούνεϊ.


Ο 63χρονος καλείται να βρει τρόπο για να να καλύψει ένα τεράστιο κενό, επιλογές υπάρχουν, αλλά οι εμφανίσεις αυτών δεν έχουν πείσει μέχρι τώρα! Ο Φαλκάο απέτυχε να... φωτίσει το Θέατρο των Ονείρων, ωστόσο για πολλούς ο τραυματισμός του Ρούνεϊ μπορεί να είναι η επιθυμία που αναζητούσε για να κάνει τη διαφορά λίγο πριν το διαζύγιο και την επιστροφή στο Μονακό. Ο Κολομβιανός αναζητούσε μια ευκαιρία να δείξει πως είναι ικανός έστω και στο 90' να αλλάξει γνώμη στον Φαν Χάαλ και να συζητήσει ενδεχόμενη παραμονή του!


Το μπαλάκι πέφτει και στον Ρόμπιν φαν Πέρσι, ο οποίος πριν λίγες ημέρες τόνισε πως η μεγάλη του επιθυμία είναι να μείνει στο Μάντσεστερ. Ο 31χρονος επιθετικός επέστρεψε έπειτα από ένα σοβαρό τραυματισμό και πήρε χρόνο συμμετοχή με την Εβερτον. Ο ίδιος πρέπει να αποδείξει την αξία του στον σύλλογο και να πείσει πως μπορεί εξασφαλίσει την παραμονή στο «Ολντ Τράφορντ».


Η τρίτη επιλογή για τον Φαν Χάαλ είναι αυτή του Ντι Μαρία. Οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την φετινή του εικόνα, άλλωστε η τελευταία του εμφάνιση με την Εβερτον ήταν αποκαρδιωτική. Πολλοί τονίζουν πως αν έρθει μια σοβαρή πρόταση από το εξωτερικό, ο παίκτης θα παραχωρηθεί. Ο Αργεντίνος πάντως είπε πως όσο περνά ο καιρός εγκλιματίζεται στην Αγγλία και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να πει «αντίο» με αυτό τον απογοητευτικό τρόπο.


Ο Λουίς Φαν Χάαλ έχει πέντε τρόπους για να δώσει σε αυτούς τους τρεις παίκτες τις ευκαιρίες που θέλουν.

Μετατρέπει το σχήμα σε 3-4-1-2. Ο Σο στα αριστερά, ο Γιάνγκ στα δεξιά, Κάρικ, Ερέρα στα χαφ, ο Ντι Μαρία επιτελικός και το δίδυμο στην επίθεση θα αποτελείται από τους Φαν Πέρσι, Φαλκάο! Ο Αργεντίνος μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά ως box to box και να προκαλέσει αρκετά ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Το σύστημα 4-3-3. Μπλιντ και Κάρικ τα δυο χαφ, ο Ερέρα μπροστά τους, ο Γιανγκ αριστερά, ο Ντι Μαρία δεξιά και ο Φαν Πέρσι στην κορυφή της επίθεσης. Εξάλλου, ως μοναχικός επιθετικός ο Ολλανδός έχει καταφέρει να βγάλει το ψωμί του και το κάνει καλά. Την τελευταία χρονιά στην Αρσεναλ και την πρώτη στη Γιουνάιτεντ σε αυτό το ρόλο είχε πετύχει 56 τέρματα.


Και οι τρεις μαζί. Ο Μάτα μπροστά από τους Κάρικ και Ερέρα. ο Ντι Μαρία να βρεθεί στα αριστερά, ο Φαν Πέρσι να παίξει στα δεξιά και στην κορυφή να βρεθεί μόνος τους ο Κολομβιανός. Αλλωστε, ο Ολλανδός ήταν μεσοεπιθετικός στην αρχή της καριέρας του και κανείς δεν ξεχνά πως ο Αρσέν Βενγκέρ τον είχε χρησιμοποιήσει στη δεξιά πτέρυγα. Αλλωστε το απίθανο αριστερό του και η δυνατότητα να προκαλέσει ρήγματα εξακολουθούν να αποτελούν τα δυνατά του σημεία. Σε αυτό το πλάνο με τον Μάτα πίσω από τον επιθετικό, ο Φαλκάο μπορεί να πάρει τις φάσεις που χρειάζεται για να κάνει τη διαφορά.


Το 4-4-2 ρόμβος είναι μια άλλη επιλογή! Ο Μάτα κρατά τη θέση του πίσω από την επίθεση, στην οποία θα βρίσκονται Φαν Πέρσι και Φαλκάο. Ο Ντι Μαρία ως εσωτερικός χαφ μπορεί να κάνει τη διαφορά! Σε αυτό το ρόλο τα είχε καταφέρει περίφημα στη Ρεάλ. Βέβαια, αυτό που μπορεί να αποδυναμώσει το σύστημα, είναι πως Φαλκάο και Φαν Πέρσι έχουν παίζει ελάχιστα μαζί.


Ένα ακόμα 4-4-2. Ο Ντι Μαρία στις πτέρυγες, Φαλκάο ή Φαν Πέρσι στην επίθεση και ο Φελαϊνί ως δεύτερος επιθετικός. Αλλωστε, ο Βέλγος είναι ιδιαίτερα θετικός σε αυτή τη θέση και έχει βοηθήσει αρκετά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...