Rekordmeister χωρίς να... παίζει

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Rekordmeister χωρίς να... παίζει

bet365

Η Μπάγερν κατέκτησε τον τίτλο, απλά περιμένοντας ήττα της αντιπάλου της. Είχε συμβεί ξανά στη Μουντεσλίγκα το 1989 και το είχαν κάνει πάλι οι Βαυαροί.

Σάββατο απόγευμα, στην «Αλιάνζ Αρένα» μαζεύτηκαν για να το γιορτάσουν. Ηταν βλέπετε που ήξεραν ότι δεν θα τα κατάφερνε η Βόλφσμπουργκ σε αυτή την τόσο δύσκολη έξοδο της στο «Μπορούσια Παρκ». Φυσικά οι παίκτες και οι οπαδοί της Μπάγερν δεν είχαν σκοπό να περιμένουν έως την επόμενη μέρα, για να επιβεβαιωθούν. Φρόντισαν λοιπόν και πανηγύρισαν με τις μπύρες τους τον τίτλο με το που έληξε εκείνο το χαλαρό 1-0 επί της Χέρτα.

Οπως και πέρσι, το θύμα στις χαρές ήταν οι πρωτευουσιάνοι, μόνο που τότε το πρωτάθλημα κατακτήθηκε στο «Ολυμπιακό Στάδιο». Λίγες ώρες αργότερα ήρθε και του λόγου το αληθές αναφορικά με την πρόβλεψη. Η Γκλάντμπαχ νίκησε τους Λύκους και η κούπα έμεινε και τυπικά στην τροπαιοθήκη του Μονάχου. Το ιδιαίτερο στην υπόθεση είναι ότι συνέβη τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ομάδα παίρνει επισήμως την κούπα χωρίς να παίζει. Απλά περιμένοντας...

Τελευταία φορά συνέβη τη σεζόν 1988-'89 και η χαρούμενη ήταν και τότε η Μπάγερν. Στη θέση της Βόλφσμπουργκ βρισκόταν ως ανταγωνίστρια η εξαιρετική Κολωνία με προπονητή τον ανερχόμενο 35χρονο, Κριστόφ Ντάουμ και το ρόστερ ήταν σούπερ. Στο τέρμα βρισκόταν ο Μπόντο Ιλγκνερ, στην άμυνα δέσποζαν οι Γίρκεν Κόλερ, Πολ Στάινερ, Μόρτεν Ολσεν και από τη μέση και μπροστά ήταν φωτιά. Τόμας Χέσλερ, Πιερ Λιτμπάρσκι, Τόμας Αλοφς και ο Δανός φορ, Φλέμινγκ Πόβλσεν έκαναν τρομερά πράγματα για τους Τράγους, που αντικειμενικά είχαν μεγαλύτερα ονόματα ατομικά από τη Μπάγερν

Προπονητής στους Βαυαρούς ήταν ο Γιουπ Χαινκες στην πρώτη του θητεία εκεί. Τερματοφύλακας ο Ράιμοντ Αουμαν, ενώ στην άμυνα δέσποζε ο τεράστιος Κλάους Αουγκεντάλερ, με τον Στέφαν Ρόιτερ. Στο κέντρο διαφέντευε ο σπουδαίος Ολαφ Τον μαζί με τον Χανς Ντίτερ-Φλικ και μπροστά αρχισκόρερ υπήρξε ο Ρόναλντ Βόλφαρτ, με τους Γίργκεν Βέγκμαν και τον Σουηδό γκολτζή, Τζόνι Εκστρεμ να τον ακολουθούν σε νούμερα σκοραρίσματος.

Η Κολωνία άντεχε να κυνηγάει στο βαθμό την αντίπαλο της έως και την 31η αγωνιστική (σ.σ.: επίσης είχε 34 αγωνιστικές, αλλά η νίκη έδινε δύο βαθμούς). Τότε την υποδέχτηκε και είχε τη μεγάλη ευκαιρία της. Ωστόσο, ο Βολφαρτ με ένα απίθανο χατ τρικ ξεκαθάρισε την κατάσταση και χάρισε στους φιλοξενούμενους τη νίκη με 3-1. Την επόμενη αγωνιστική, η Μπάγερν διέλυσε Σάββατο 5-0 την Ιρντινγκεν και περίμενε. Την Κυριακή λοιπόν η Κολονία ήρθε ισόπαλη χωρίς γκολ στην έδρα των Κίκερς Στουτγκάρδης και έτσι οι Βαυαροί εξασφάλισαν το πρωτάθλημα χωρίς να παίζουν, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Η φετινή είναι η τρίτη διαδοχική κατάκτηση της ομάδας του Μονάχου. Κάτι αντίστοιχο έχει κάνει ξανά τρεις φορές στο παρελθόν (1972-'74, 1985-'87, 1999-'01), ενώ η μοναδική άλλη ομάδα που έχει επίσης καταφέρει τα τρία στη σειρά, είναι η εκπληκτική Γκλάντμπαχ των 70ς (1975-'77). Κατά συνέπεια, το μεγάλο στοίχημα για τον Πεπ Γκουαρδιόλα (ή όποιου άλλου κόουτς μπορεί να πάει στην θέση του) είναι να ολοκληρώσει για πρώτη φορά στην ιστορία τη Μπουντεσλίγκα το μυθικό καρέ.

* Me 13 clean sheets ο Μάνουελ Νόιερ έχει στήσει το δικό του ρεκόρ στη Μουντεσλίγκα!

* Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ έφτασε τα οκτώ πρωταθλήματα και ισοφάρισε το ρεκόρ των Μεμέτ Σολ και Ολιβερ Καν!

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος