Μαντσίνι: «Εκείνη η ντρίμπλα…» (vid)

Gazzetta team
Μαντσίνι: «Εκείνη η ντρίμπλα…» (vid)

bet365

Ο Αμαντέο Μαντσίνι θυμάται στο FourFourTwo το γκολ του στην αναμέτρηση της Ρόμα με την Λιόν το 2007 για το Champions League.

«Α, εκείνη η ντρίπλα…», ήταν τα πρώτα λόγια του Μαντσίνι, τη στιγμή που χαμογελούσε. «Στην Βραζιλία την ονομάζουμε pedaladas. Ήταν πάντα σήμα κατατεθέν του παιχνιδιού μου». Κι έτσι ήταν, όπως δείχνει και το υπέροχο γκολ του στο ματς με την Λιόν για τους «16» του Champions League τη σεζόν 2006-07, όταν ανάγκασε τον Ρεβεγιέρ να τον… ψάχνει.

Πόσες φορές πέρασε την μπάλα ανάμεσα στα πόδια του, πριν κάνει το 2-0 για την Ρόμα; «Πέντε;», προσπαθεί να μαντέψει. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ίδιος δεν γνωρίζει. Ούτε καν ο Ρεβεγιέρ. «Δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να τον ρωτήσω», μας εξομολογήθηκε με δόση χιούμορ.

«Ήταν μείγμα τεχνικής, δύναμης και επιτάχυνσης. Λίγο απ’ όλα. Μία εξαιρετική μπαλιά του Τότι, με τον οποίο μπορεί να μην είμαστε και οι καλύτεροι φίλοι, όμως στο γήπεδο βρισκόμασταν με κλειστά μάτια. Με έβγαλε σε θέση ένας εναντίον ενός με τον Ρεβεγιέρ και ήξερα τι έπρεπε να κάνω».

«Αυτό που έκανα, εμάς τους Βραζιλιάνους μας βγαίνει ενστικτωδώς. Είναι στο αίμα μας. Πάντα ψάχνουμε την ευκαιρία για pedaladas. Αφού περάσαμε την Λιόν, βρήκαμε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντί μας στα προημιτελικά. Ο Κριστάνο Ρονάλντο, που έχει εκπληκτική τεχνική, το προσπάθησε, όμως δεν είναι το ίδιο αν δεν είσαι Βραζιλιάνος. Ήταν ένα από τα όμορφα γκολ στην καριέρα μου, όχι όμως και το καλύτερο. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτό το γκολ μου εξασφάλισε πρόταση της Λιόν, μόλις έφυγα από την Ρόμα…».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα