Το ράγκμπι, ο Μπεστ και οι... χαμηλές κάλτσες του Γκρέιλις

Το ράγκμπι, ο Μπεστ και οι... χαμηλές κάλτσες του Γκρέιλις

Κώστας Ζάλιαρης
Το ράγκμπι, ο Μπεστ και οι... χαμηλές κάλτσες του Γκρέιλις

bet365

Ο Κώστας Ζάλιαρης γράφει για τον Τζακ Γκρέιλις, τον 19χρονο της Άστον Βίλα που μεγάλωσε βλέποντας τον Τζορτζ Μπεστ, έμαθε να μη φοβάται κανέναν αντίπαλο και ο ενθουσιασμός του στο γήπεδο εντυπωσιάζει.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έβγαλε... μάτια στον ημιτελικό Κυπέλλου των «χωριατών» απέναντι στη Λίβερπουλ, το απόγευμα της Κυριακής στο «Γουέμπλεϊ», είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του που πήρε την πρόκριση στον τελικό με ανατροπή στο σκορ (2-1) και κέρδισε τους οπαδούς του συλλόγου. Τουλάχιστον αυτούς που είχαν κάποιες αμφιβολίες, διότι μπορεί να μην τον είχαν δει όσο κάποιους άλλους.

Με τον ενθουσιασμό του να τον καθοδηγεί μέσα στο γήπεδο, τις κινήσεις του να είναι τέτοιες που άλλοι στην ηλικία του δεν θα σκέφτονταν καν να κάνουν, τον τσαμπουκά του να είναι αξιοθαύμαστος και την άγνοια κινδύνου όσον αφορά τα σκληρά μαρκαρίσματα, ο Τζακ Γκρέιλις είναι το νέο «hot topic» στην Αγγλία.

«Ξέρετε τι μου απάντησε όταν του είπα ότι θα βρισκόταν στην 11άδα για το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ; "Ώρα για δράση"» αποκάλυψε ο Τιμ Σέργουντ και δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για το ποδοσφαιρικό θράσος και τη μαχητικότητα του ποδοσφαιριστή για τον οποίο πλέον μάχονται οι ομοσπονδίες Αγγλίας και Ιρλανδίας για τις εθνικές ομάδες Ανδρών.

Αν και ξεκίνησε από το ράγκμπι, παίζοντας από την ηλικία των 10 ετών μέχρι και τα 14, ο νεαρός άσος των «χωριατών» και οπαδός της Άστον Βίλα λόγω και του οικογενειακού του περιβάλλοντος όπου όλοι υποστήριζαν τον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ, αποφάσισε να εγγραφεί στα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Βλέποντας βίντεο από τον Τζορτζ Μπεστ και τα κατορθώματά του, έμαθε δύο πράγματα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι πως ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο η ιδέα του περί του... σκληρού παιδιού που δεν τα παρατάει. Τη φιλσοσοφία αυτή, βέβαια, την είχε από την εποχή που έπαιζε ράγκμπι, όμως το δείχνει κάθε φορά σε κάθε του εμφάνιση με την Άστον Βίλα και το έκανε και στον πρόσφατο ημιτελικό με τη Λίβερπουλ. Όσο κι αν τον έριξαν κάτω σηκώθηκε, όσο κι αν τον κλώτσησαν συνέχισε δίχως να δώσει σημασία στον πόνο και μάλιστα, δεν σήκωσε... ποτέ τις κάλτσες του!

Αυτό είναι το δεύτερο από τα πράγματα που τον χαρακτηρίζουν. «Δεν με νοιάζει τι κάνει με τις κάλτσες του, αρκεί να παίζει καλά. Ξέρει ότι παίζει καλά, κάνει όλα αυτά που του ζητάω μέσα στο γήπεδο και δεν μπορώ να έχω κάποιο παράπονο. Δεν με νοιάζει τι κάνεις με τις κάλτσες του» έχει τονίσει ο Τιμ Σέργουντ και πραγματικά δεν έχει κανένα παράπονο από τον Γκρέιλις. Αυτός, προκειμένου να ... τηρεί τους κανονισμούς, έχει αγοράσει παιδικές επικαλαμίδες για να καλύπτουν μονάχα ένα μικρό μέρος του ποδιού του, ώστε να μη χρειάζεται να σηκώνει τις κάλτσες και να διατηρεί το στυλ που υιοθέτησε από τον Τζορτζ Μπεστ, αλλά και να τον εκφράζει αφού όσα χτυπήματα κι αν δεχθεί, πάντα θα σηκωθεί να συνεχίσει.

Το γενεαλογικό του δέντρο, είναι τέτοιο που κάνει εξαιρετικά σημαδιακή τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας. Πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα και πιο συγκεκριμένα, στο 1905, ο προ-προπάππους του Τζακ Γκρέιλις, Γουίλιαμ Γκάρατι, είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας με τη φανέλα της Άστον Βίλα! Το παιχνίδι εκείνο είχε ολοκληρωθεί με σκορ 2-0 επί της Νιούκαστλ. «Ποδοσφαιριστής με τη νοοτροπία never say die» χαρακτηριζόταν ο προ-πάππους του νεαρού άσου των «χωριατών».

Το DNA την έχει κάνει τη δουλειά του και ο 19χρονος συνεχίζει την ιστορία της οικογένειάς του...

 

Τελευταία Νέα