Rotation: Το λάθος του Μουρίνιο

Rotation: Το λάθος του Μουρίνιο

bet365

Ο Ζοσέ απέτυχε στο Champions League, αν και η Τσέλσι είχε τον τρόπο να φτάσει ψηλά. Ο Πορτογάλος... κούρασε τους παίκτες του αφού το rotation δεν έγινε ποτέ!

Ο αποκλεισμός από την Παρί προκάλεσε... σοκ στις τάξεις της Τσέλσι, οι Μπλε είχαν την ποιότητα ΄όχι μόνο να φτάσουν στα προημιτελικά, ακόμα και να πάρουν την φετινή κούπα. Με τον Ζλάταν στα αποδυτήρια από το 31' και με αριθμητικό πλεονέκτημα για 90 λεπτά, η Τσέλσι αποδείχθηκε πολύ αργή για να πάρει αυτό που ήθελε.

Αιτία; Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να διατηρήσει φρέσκια την ομάδα, κάτι που απαιτείται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, από τη στιγμή μάλιστα που μια ομάδα που έχει ανοιχτά πολλά μέτωπα. Δίχως αμφιβολία, ο καλύτερος παίκτης της Τσέλσι τη φετινή σεζόν είναι ο Εντίν Αζάρ, ο οποίος είναι βασικός σε 41 ματς με τους Μπλε, αλλά και πέντε με το Βέλγιο.

Αντίθετα, παίκτες όπως Φελίπε Λουός, ο Λοίκ Ρεμί, ο Ραμίρες, ο Σίρλε και ο Σαλάχ δεν πήραν ευκαιρίες με τους δυο τελευταίος να αφήνουν τον Γενάρη το Λονδίνο! Αν όμως έπαιζαν θα μπορούσαν να κρατήσουν την Τσέλσι πιο φρέσκια....

Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτή ισορροπία από το να κρατάς καθηλωμένους κάποιους παίκτες ως το παρατεταμένο Rotation. Εντεκα χρόνια πριν, οι πολλές αλλαγές του Κλαούντιο Ρανιέρι του κόστισαν τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από τη Μονακό!

Η Λίβερπουλ θα μπορούσε το 2009 να είχε κερδίσει την Πρέμιερ Λιγκ, αν ο Ράφα Μπενίτεθ ηταν σε θέση να... ανακατέψει την τράπουλα. Οπως έτσι απέτυχε και ο Χάρι Ρέντναπ στην Τότεναμ το 2012!

Η εποχή που ομάδες όπως η Αστον Βίλα κέρδισε το πρωτάθλημα το 1981 με μόλις 14 παίκτες ανήκουν στο παρελθόν!

Ο Ζεράρ Ουγιέ το 2001 τα κατάφερε γιατί μπορούσε να διαχειριστεί σωστά το ρόστερ. Κατάφεραν οι κόκκινοι να κερδίσουν το UEFA, το Κύπελλο και το Λιγκ Καπ, να εξασφαλίσουν την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ηταν άψογη η διαχείριση του Γάλλου σε περισσότερα από 63 ματς.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε εκτός τις ικανότητες των Όουεν, Τζέραρντ, Φάουλερ, ούτε την εξαιρετική άμυνα, όπου ο Ουγιέ έκανε σε αυτή τη γραμμή και τις λιγότερες αλλαγές. Ο Κάραγκερ έπαιξε 58 ματς, όπως και ο Χίπια, ενώ ο Μπάμπελ 60. Οοουεν, Φάουλερ, Χέσκεϊ πήραν πολλές ανάσες, μάλιστα ο πρώτος έχασε τον τελικό του Λιγκ Καπ, ώστε να ήταν πανέτοιμος κόντρα στην Αρσεναλ για το Κύπελλο.

Τα... κόλπα του Φέργκιουσον ήταν αυτά που πέρασαν στην ιστορία! Η εποχή του τρεμπλ αποδεικνύει περίτρανα πως ο τεχνικός της Γιουνάιτεντ είχε τον μοναδικό τρόπο να παρουσιάζει έτοιμους παίκτες σε όλα τα μεγάλα ματς. Ο Κόουλ και ο Γιορκ πήραν ανάσες, με τους Σέριγχαμ, Σόλσκιερ να είναι φρέσκοι όταν τους δίνονταν η ευκαιρία! Κανείς δεν θα ξεχάσει τα λεγόμενα του Γκάρι Νέβιλ, με τον αμυντικό της Μάντσεστερ να μένει εκτός για εβδομάδες, ώστε να παίξει όσο το δυνατόν καλύτερα σε ένα ματς που ήταν στα μέτρα του.

Τη σεζόν 2008-09, με εξαίρεση το Super Cup και το Community Shield η Γιουνάιτεντ έπαιξε 64 ματς και ο Σερ Άλεξ έκανε απίθανη δουλειά, διαχειρίστηκε σωστά το ρόστερ του, άφηνε παίκτες εκτός για να τους βάλει σε κομβικά ματς και η ομάδα ήταν φρέσκια. Η Μπαρτσελόνα του Βιλανόβα ταπεινώθηκε από τη Μπάγερν, με τον Ισπανό να έχει υποτιμήσει αρκετούς παίκτες, όπως τον Φάμπρεγας.

Το θέμα είναι η ισορροπία, ώστε μεγάλοι παίκτες να είναι πανέτοιμοι σε μεγάλα παιχνίδια. Ισως ο Μουρίνιο να πήρε το μάθημά του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα