Ο δρόμος για την ποδοσφαιρική γη της επαγγελίας...

Four Four Two Backstage Four Four Two Backstage
Ο δρόμος για την ποδοσφαιρική γη της επαγγελίας...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος παρατηρεί τον... αγώνα δίχως αύριο τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της Αγγλίας για να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν και προσπαθεί να βρει την μία που δεν θα τα καταφέρει...

Το περσινό πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ μας χάρισε ένα συγκλονιστικό φινάλε και μία μάχη για τον τίτλο σχεδόν μέχρι τέλους. Θυμίζω ότι η Μάντσεστερ Σίτι το κατέκτησε την τελευταία αγωνιστική μετά τη νίκη της επί της Νιούκαστλ.

Φέτος αυτό το σκηνικό δύσκολα θα επαναληφθεί. Η Τσέλσι δεν είναι μόνο το μεγάλο φαβορί, αλλά σχεδόν αγκαλιά με τον τίτλο, από την στιγμή που πλέον έχει αποκλειστεί απ' όλες τις άλλες διοργανώσεις (πλην του Λιγκ Καπ το οποίο κατέκτησε) και έχει μόνο το πρωτάθλημα να αφοσιωθεί αυτό το +6 που ήδη έχει (και μάλιστα με ματς λιγότερο) είναι πιθανό ακόμη και να το διευρύνει. Είναι πολύ δύσκολο, ως απίθανο όχι απλώς να μην πάρει το πρωτάθλημα, αλλά να επιβεβαιώσει και την μαθηματική κατάκτηση του, πολύ πριν την τελευταία αγωνιστική.

Το ενδιαφέρον όμως δεν σταματά εκεί. Ισα, ίσα που στην Αγγλία φέτος όλα τα “βαριά χαρτιά” (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Αρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι) δίνουν έναν τρομερό αγώνα για να μην είναι στο τέλος της σεζόν η μία που θα την πατήσει και θα χάσει το τρένο του Τσάμπιονς Λιγκ (έστω και μέσω των προκριματικών). Πέρυσι ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή που την πάτησε, φέτος;

Ας δούμε μία μία αυτές τις τέσσερις ομάδες και τις πιθανότητες που έχουν να τα καταφέρουν να μπουν στην πρώτη τετράδα με βάση τα όσα μας έχουν δείξει ως τώρα...

Μάντσεστερ Σίτι

Από διεκδικήτρια του τίτλου, μετά και την τελευταία της ήττα από την Μπέρνλι η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, κοιτάει πλέον κυρίως πίσω της και όχι μπροστά της. Στο -6 από την Τσέλσι που έχει και ματς λιγότερο με την ουραγό Λέστερ, οι γαλάζιοι του Μάντσεστερ επικεντρώνονται στο να μην πάθουν καμία μεγαλύτερη ζημιά από την απώλεια του στέμματος το οποίο φαίνεται ότι θα παραδώσουν. Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, αλλά πλέον μόλις στο +4 από την 5η Λίβερπουλ και στο -2 από την τέταρτη και συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ. Και αναφέρω και την 4η θέση, διότι άλλο είναι να εξασφαλίσεις δεδομένα την συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, άρα και τα έσοδα και άλλο είναι να τα διεκδικήσεις μέσω μπαράζ τον Αύγουστο.

ΣΥΝ

Οπως όλα δείχνουν η Σίτι θα αποκλειστεί από την Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ και αν όντως συμβεί αυτό, τότε μέχρι το τέλος της σεζόν θα έχει να παίξει μόνο τους αγώνες πρωταθλήματος. Εννιά παιχνίδια στα όποια θα κάνει focus για να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται και με το ρόστερ να έχει τεράστιο βάθος και ποιότητα για μία διοργάνωση. Φυσικά στα συν και το +4 που έχει στο σακούλι της από την 5η θέση.

ΠΛΗΝ

Δείχνει να βρίσκεται στην χειρότερη φόρμα της σεζόν. Ο Γιάγια Τουρέ είναι σαν να μην έχει γυρίσει από το Copa Africa, αφού δεν έχει βρει ακόμη τα πατήματά του, ενώ και αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες δείχνουν ντεφορμέ. Επίσης πρόκειται για την ομάδα που έχει την μεγαλύτερη απογοήτευση και αυτό φαίνεται και στους παίκτες της. Πήγαινε για πρωτάθλημα, δεν πήγαινε για τετράδα και επιπλέον έχει μείνει και χωρίς κάποιον τίτλο.

Αρσεναλ

Τι είχες Αρσεναλ, τι είχα πάντα. Για μία ακόμη χρονιά δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τον τίτλο και για μία ακόμη φορά πήρε μπρος όταν το τρένο του πρωταθλητισμού είχε πλέον χαθεί. Με εξαίρεση την περσινή σεζόν που στο μεγαλύτερο μέρος της η Αρσεναλ ήταν πρώτη στη βαθμολογία, η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ επαναλαμβάνει την εικόνα και την πορεία των προηγούμενων ετών. Πολύ δύσκολα διεκδικεί ή παίρνει το πρωτάθλημα, αλλά και από την άλλη ποτέ δεν είναι αυτή η μία από τους μεγάλους που μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΥΝ

Βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της σεζόν. Με εξαίρεση το ματς με τη Μονακό η Αρσεναλ έχει 8 νίκες στα τελευταία 9 ματς πρωταθλήματος, απέκλεισε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Ολντ Τράφορντ” από το Κύπελλο και είναι η ομάδα με την καλύτερη εικόνα το τελευταίο δίμηνο. Καλύτερη σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο που παίζει και από την Λίβερπουλ η οποία είναι η πιο αποτελεσματική. Επιπλέον είναι η ομάδα που έχει την καλύτερη ψυχολογία και είδε όλα τα βαριά χαρτιά να επιστρέφουν από μακροχρόνιους τραυματισμούς. Βασικότερο συν όλων, ότι τόσο η ομάδα, όσο και ο Βενγκέρ, έχουν πάντα τον τρόπο να τερματίζουν στην τετράδα. Πάντα όμως...

ΠΛΗΝ

Εκτός απρόοπτου, όπως και στην περίπτωση της Σίτι, η Αρσεναλ δεν θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά συνεχίζει στο Κύπελλο και η πιθανότητα να παίξει δύο ματς (ημιτελικό με την Ρέντινγκ και τελικό στη συνέχεια) είναι μεγάλη. Οσο κι' αν φέτος έχει διορθώσει αρκετά την αδυναμία της να πάρει αποτέλεσμα στα μεγάλα ματς, το ότι έχει να παίξει με Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα εναπομείναντα 9 ματς, είναι για αυτήν πρόβλημα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Αν εξαιρέσει κανείς το χορταστικό ημίχρονο με την Τότεναμ στο πρόσφατο ματς, η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ ανεξάρτητα από το αν κερδίζει ή αν χάνει, καλά δεν παίζει το τελευταίο δίμηνο. Το πλεονέκτημα που είχε μέχρι τώρα με το να παίζει ένα ματς την εβδομάδα, δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και πλέον κρατάει με νύχια και με δόντια την τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

ΣΥΝ

Για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτός είναι ο στόχος από την αρχή της σεζόν, να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εχουν κάνει focus σε αυτό και εξακολουθούν να κάνουν. Δεν είναι τυχαίος πιθανότατα ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν στο ματς με την Τότεναμ, όταν ο κίνδυνος να βρεθούν εκτός τετράδας έμοιαζε πολύ μεγάλος. Είναι η πιο φρέσκια ομάδα από όλες, διότι έχει δώσει τα λιγότερα ματς από όλες...

ΠΛΗΝ

Ενδεχομένως έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα από όλους (Λίβερπουλ και Τσέλσι εκτός, Μάντσεστερ Σίτι και Αρσεναλ εντός, είναι τα τέσσερα από τα τελευταία 9 ματς της) και επίσης ενδεχομένως την μεγαλύτερη πίεση από όλους, αφού κανείς δεν διανοείται ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα μείνει και δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εκτός από χωρίς τίτλο και χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ. Αγωνιστικά μοιάζει η πιο εύθραυστη ομάδα αφού ακόμη ψάχνει και ψάχνεται σε σχέση με τους σχηματισμούς και τη χρησιμοποίηση κάποιων παικτών.

Λίβερπουλ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Λίβερπουλ μέχρι τα Χριστούγεννα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και με δυσμενέστατα αποτελέσματα που την έφτασαν μέχρι και την 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αλλά όπως στις δύο προηγούμενες με τον Ρότζερς στον πάγκο της, έτσι και τώρα, στο δεύτερο γύρο έκανε εκπληκτικά πράγματα. Ομάδα που βρήκε τον δρόμο της έστω και αργά και πλέον αυτό που τον Δεκέμβριο φαίνονταν αδύνατο είναι εφικτό...

ΣΥΝ

Είναι με διαφορά η πιο αποτελεσματική ομάδα στην Αγγλία το τελευταίο δίμηνο. Εχει πάρει τους 32 από τους 36 τελευταίους διαθέσιμους πόντους. Η άμυνά της έχει δέσει απίστευτα και τρέχει το καλύτερο σερί της ιστορίας της με 6 εκτός έδρας ματς που κράτησε ανέπαφη την εστία της. Παίκτες όπως ο Τσαν και ο Μάρκοβιτς βρήκαν τον ρόλο τους στην ομάδα και η ψυχολογία είναι ξανά στα ύψη. Κερδίζει ακόμη και όταν δεν παίζει καλά, όπως με την Σουόνσι και σιγά σιγά επιστρέφουν όλοι οι πρωτοκλασάτοι παίκτες αυτής της ομάδας.

ΠΛΗΝ

Πόσο μπορεί να κρατήσει ένα σερί. Η Λίβερπουλ έχει κάνει εξωπραγματική πορεία από τα Χριστούγεννα και μετά και παραμένει στην 5η θέση. Σχεδόν παίζει χωρίς να έχει περιθώριο λάθους και σε κάθε ματς πρέπει να κερδίζει. Για παράδειγμα αν την Κυριακή χάσει στο ντέρμπι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει. Ακόμη κι' αν κερδίσει όμως, αν την επόμενη αγωνιστική χάσει από την Αρσεναλ στο Emirates πάλι εκτός τετράδας θα βρεθεί πιθανότητα και πάλι θα κυνηγά στη συνέχεια. Το παρελθόν του Ρότζερς μας δείχνει ότι μετά τα Χριστούγεννα η ομάδα πάει τρένο, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέρνει. Πρόπερσι παρά την τρελή κούρσα δεν βγήκε Τσάμπιονς Λιγκ, πέρυσι παρά το γεγονός ότι από τα Χριστούγεννα και μετά έκανε μόλις μία ήττα (αυτή από την Τσέλσι με... μοιραίο τον Τζέραρντ), πρωτάθλημα δεν πήρε...

Στο δια ταύτα

Επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από το να αναφέρεις τα δεδομένα, καλό θα είναι να κάνεις και την εκτίμηση με αυτά τα δεδομένα, η δική μου είναι ότι ένα από τα δύο πιο “βαριά χαρτιά” (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή Λίβερπουλ) θα την... πατήσει στο τέλος και δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το μεταξύ τους μεγάλο ματς της Κυριακής, εκτός κι' αν αυτό τελειώσει με νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Συμπερασματικά οι πιθανότητες που δίνω να μην είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου οι 4 αυτές ομάδες είναι. Σίτι 10%, Αρσεναλ 15%, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 35%, Λίβερπουλ 40%. Επαναλαμβάνω για όσους δεν το πρόσεξαν αυτές είναι οι πιθανότητες ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Four Four Two Backstage
Four Four Two Backstage