Wonder-boys: Η κλάση του '93! (vids)

Wonder-boys: Η κλάση του '93! (vids)

bet365

Το «FFT» του gazzetta.gr παρουσιάζει τους πέντε κορυφαίους πιτσιρικάδες σκόρερς για φέτος που βγάζουν μάτια στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Γράφει ο Γιώργος Καραμάνος.

Κάποιους τους γνωρίσαμε από πέρσι και κάποιοι άλλοι μας συστήθηκαν φέτος. Ολοι τους όμως έχουν κάνει όλο τον καλό ποδοσφαιρικό κόσμο να μιλάει για τα καμώματα τους. Αυτοί είναι οι πέντε αρχισκόρερς στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που είναι γεννημένοι από το 1993 και έπειτα...

5. Σαΐντο Μπεραχίνο (04/07/1993)
Από πέρσι έγινε το... talk of the town και φέτος συνέχισε σε ακόμα καλύτερο τέμπο. Είχε βέβαια και ένα ντεφορμάρισμα, μα στο 2015 δείχνει να ανακάμπτει, μετρώντας πέντε γκολ. Κατά συνέπεια έφτασε τα 12 (σε 29 αγώνες πρωταθλήματος), ενώ έχει ακόμα πέντε στο FA Cup και ένα στο League Cap, με συνολικά έξι ασίστ. Γεννημένος στο Μπουρουντί, κλήθηκε πρόσφατα και στην Εθνική, ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο όλων των μεγάλων ομάδων στο Νησί και ειδικά της Λίβερπουλ. Λογικά θα είναι δύσκολο για τη Γουέστ Μπρομ να τον κρατήσει και του χρόνου.


4. Πάουλο Ντιμπάλα (15/11/1993)
Την περασμένη περίοδο παίζει να μην τον ήξερε κανείς. Την κουβέντα του είχαν μονάχα οι απολύτως μυημένοι στη Σέριε Β', όπου έκανε το ξεπέταγμα του. Είναι όμως πλέον ελάχιστοι όσοι δεν αναγνωρίζουν το όνομα και τις ικανότητες του. Ο Αργεντινός βγάζει μάτια με την Παλέρμο και από τη Σικελία βγαίνουν διάφορα αστρονομικά νούμερα, τα οποία συνοδεύουν τα σενάρια πώλησης του, μάλλον προς Αγγλία μεριά. Δεν είναι μόνο τα 12 γκολ του σε 25 ματς της Σέριε Α', αλλά και η γενικότερη συμμετοχή του στο επιθετικό κομμάτι. Αυτός είναι άλλωστε που έχει τις περισσότερες ασίστ (9) απ' όλα τα φιντάνια αυτής λίστας.


3. Λουτσιάνο Βιέτο (05/12/1993)
Απόλυτος πρωτάρης στην Ευρώπη, πραγματοποίησε άκρως εμφατικό μπάσιμο στον κόσμο της Primera Division. Ο Αργεντινός που σε σχέση με όλους τους άλλους της λίστας είναι ο λιγότερο φορ (παίζει καλύτερα ως δεύτερος, ενώ μπορεί να γίνει 10άρι ή και εξτρέμ), κάνει εκπληκτικά πράγματα με τη Βιγιαρεάλ. Εν αρχή είναι τα 12 γκολ του (+2 ασιστ) σε 24 αγώνες της Λίγκας και εν συνεχεία η θαυμαστή επίδοση του στο Europa League, όπου οδηγεί το Κίτρινο Υποβρύχιο με οκτώ γκολ και ακόμα έξι ασίστ (2ος σκόρερ του τουρνουά). Το όνομα του έχει φτάσει ακόμα και στην κουβέντα για τα μεταγραφικά της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα.


2. Μάουρο Ικάρντι (19/02/1993)
Η αλήθεια είναι πως περισσότερο κάνει θόρυβο με τα εξωαγωνιστικά ή τις φασαρίες του, αλλά πραγματικά αδικεί το image του. Πιο πολλοί γνωρίζουν τη σύντροφο του Γουάντα Νάρα παρά το ότι είναι μαζί με τον Κάρλος Τέβες στην κορυφή των σκόρερ της Σέριε Α' (έχουν από 15), με τον ήρωα μας να τα έχει βάλει σε 25 ματς. Βέβαια ο Ικάρντι έχει κάνει τα αναμενόμενα με βάση το ταλέντο του, μιας και από τα 20 του έκανε το κλικ με τη φανέλα της Σαμπντόρια, αναγκάζοντας την Ιντερ να πληρώσει 13 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Επίσης ο Αργεντινός φορ έχει ακόμα τέσσερα γκολ στο Europa League και ένα στο Κύπελλο, αλλά και πέντε ασίστ. Προφανώς εάν είχε καλύτερη πορεία η ομάδα του και εκείνος θα φαινόταν ακόμα πιο πολύ.


1. Χάρι Κέιν (28/06/1993)
Μας συστήθηκε πέρσι. Ελάχιστοι όμως του έδωσαν πραγματικά σημασία αν και έβαλε τρία γκολ (+2 ασίστ) στην Premier League σε 499 αγωνιστικά λεπτά. Φέτος όμως δεν γίνεται να τον αγνοήσεις. Δεν μπορείς να περιφρονήσεις τα επιτεύγματα του. Με 16 τέρματα σε 24 εμφανίσεις πρωταθλήματος είναι ο κορυφαίος για Αγγλος επιθετικός ανεξαρτήτου ηλικίας. Ειδικά από τη στιγμή που μπήκε το 2015, το παλικαράκι δεν σταματάει να πυροβολεί. Τα 11 γκολ του τα έχει βάλει με το νέο έτος και έγινε ο πρώτος παίκτης από την εποχή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουνάιτεντ που ψηφίζεται παίκτη τους μήνα για δύο σερί φορές (Ιανουάριος, Φεβρουάριος). Μάλιστα συνολικά έχει βρει δίχτυα 26 φορές σε όλες τις διοργανώσεις (7 Europa League, 3 League Cup), ισοφαρίζοντας την καλύτερη επίδοση των 20 τελευταίων ετών για την Τότεναμ, την προπερυσινή του Γκάρεθ Μπέιλ.

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος